STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πεδουλάκης: "Έγινε απλά το 1-0"

Πεδουλάκης: "Έγινε απλά το 1-0"

Ο Παναθηναϊκός έκανε το μπρέικ στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού και ο τεχνικός του Αργύρης Πεδουλάκης στη Συνέντευξη Τύπου στάθηκε στις 29 ασίστ των παικτών του αλλά και ότι η ομάδα του έκανε απλά το 1-0 στη σειρά.

Η επίτευξη του 1-0 επί του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ήταν αυτό που ήθελε πριν το τζάμπολ στο ΣΕΦ και το κράτησε μετά το άκουσμα της κόρνας της λήξης του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης. Μεταξύ άλλων στάθηκε στις 29 ασίστ των παικτών του αλλά και τον μύθο από την προηγούμενη παρουσία του.

"Έγινε ένα πολύ δυνατό κι ενδιαφέρον παιχνίδι. Εμείς ξεκινήσαμε δυνατά και συγκεντρωμένα. Προηγηθήκαμε, βάλαμε προβλήματα με την άμυνά μας και βρήκαμε ρυθμό. Στο ροτέισον είχαμε κάποια προβλήματα. Είναι ενθαρρυντικό και αξιέπαινο οι 29 ασίστ που δείχνουν το πνεύμα που θέλουμε να παίξουμε. Απλά κερδίθηκε το πρώτο παιχνίδι και θα τονώσει την αυτοπεποίθηση παικτών όπως ο Βασίλης (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος) που στάθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Απλά έγινε το 1-0 και συνεχίζουμε. Τώρα πάμε στο γήπεδο μας για το δεύτερο. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, τον σεβόμαστε, είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις με πρώτη αυτή σύμφωνα με όσους υποστήριζαν πως το υψηλό σκορ δεν βολεύει τον Παναθηναϊκό και τον τεχνικό του να απάντησε: "Αυτός είναι ένας μύθος. Η προηγούμενη ομάδα που είχε τρίτο γκανρτ τον Βασίλη Ξανθόπουλο είχε δημιουργήσει αυτόν το μύθο. Έχουμε πολλά γκαρντ για να ανοίξουμε το παιχνίδι. Οι ψηλοί μας, όμως, δεν είναι αρκετοί και προσπαθούμε να τους προστατεύσουμε με κάποια τρικ".

Για τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής των Ουίλιαμς και Ραντούλιτσα είπε: "Το μπάσκετ όπως είδατε και στο Final Four έχει πάει πολύ στην αθλητικότητα. Τα παιδιά που έχουν προβλήματα με τα πόδια, παίζουν λιγότερο γιατί χάνουν τον ρυθμό τους. Ο Φελντέιν και ο Καλάθης ήταν σε πολύ καλή ημέρα. Ο Ουίλιαμς είναι μόλις δύο μήνες στην Ευρώπη. Χρειάζεται να προσαρμοστεί σε αυτά τα ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Σήμερα μας πήγε έτσι το παιχνίδι. Έχουμε πάρα πολλά γκαρντ και σε κάποιο άλλο ματς ίσως δεν παίξει πολύ κάποιος άλλος".

Για τις 29 ασίστ που έδωσαν οι παίκτες του επισήμανε: "Ο Παναθηναϊκός τους προηγούμενες μήνες έπαιζε ένα μπάσκετ που η μπάλα ήταν κολλημένη στο έδαφος. Αυτό το βγάζει στο γήπεδο. Χρειάζονται παιδιά που να μπορούν να βοηθήσουν στις περιστροφές. Ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης έκαναν καταπληκτική δουλειά. Η πάσα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στο μπάσκετ. Κρατάω το πνεύμα, όμως. Τώρα λάθη σε κάποιο άλλο παιχνίδι θα γίνουν".

Κι όσο για το ότι ο Παναθηναϊκός φάνηκε περισσότερο έτοιμος ψυχολογικά: "Δεν συμβαίνει αυτό. Αν παρατηρήσετε το ρόστερ, θα δείτε πως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες. Υπάρχουν παιδιά σε εμάς που δεν έχουν παίξει σε τέτοια παιχνίδια. Άλλο η κανονική περίοδος και άλλο οι τελικοί. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα στο πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση".

Ακριβώς πριν ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού ο Νικ Καλάθης τόνισε: "Ήταν μια καλή νίκη για μας. Πρόκειται για δύο πολύ δυνατές ομάδες, που έδωσαν μεγάλες μάχες. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μας ώστε να βρούμε ρυθμό. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και το παιχνίδι είχε πολλές εναλλαγές. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία, οι 29 ασίστ λένε πολλά.

Έχουμε πολλά πάντως να διορθώσουμε, γιατί κάναμε πολλά λάθη. Είναι μόνο μία νίκη και υπάρχει ακόμη μάχη μπροστά. Θα κάνουμε κάποιες προσαρμογές, όπως και ο Ολυμπιακός. Τώρα ετοιμαζόμαστε ήδη για το δεύτερο παιχνίδι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ