STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πανελευσινιακός - Απόλλων Πατρών 71-72

Πανελευσινιακός - Απόλλων Πατρών 71-72
INTIME SPORTS

Ο Πανελευσινιακός έδειχνε ικανός για την ανατροπή, αλλά ο Απόλλων Πατρών χαμογέλασε τελευταίος. Ο Ελ Αμίν πέτυχε το τρίποντο της νίκης και οι Πατρινοί επικράτησαν εκτός έδρας με 72-71.

Ο Απόλλων Πατρών παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αφού πέρασε νικηφόρα από μία ακόμη δύσκολη έδρα. Αυτή τη φορά από την Ελευσίνα, όπου επικράτησε της τοπικής ομάδας με 72-71, για τη 15η αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν ήταν ο παίκτης που "υπέγραψε" το "διπλό", αφού με δικό του σουτ τριών πόντων (στα 29'' για το φινάλε) "γράφτηκε" το τελικό σκορ. Παράλληλα, ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πατρινών (με 26 πόντους), με τον Κέβιν Γκάλογουεϊ (22 πόντοι) να ακολουθεί.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε -μεταξύ άλλων- ο Γιώργος Χαλβατζάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Λίγκας, Γιώργο Κονδύλη. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είχε επαφές με μέλη των διοικήσεων των ομάδων.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν ήταν απολαυστικός στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Πήρε τη σκυτάλη από τον Κέβιν Γκάλογουεϊ (που ηγήθηκε στο πρώτο εικοσάλεπτο) και σκοράροντας συνολικά 26 πόντους (με 9/15 σουτ) αποτέλεσε τον κύριο λόγο που οι Πατρινοί πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Μέσα σε όλα, ευστόχησε στο σουτ της νίκης, με 29'' να μένουν για το τέλος.

Ο αριθμός

Οι Ελ Αμίν και Γκάλογουεϊ σημείωσαν το 2/3 των πόντων του Απόλλωνα Πατρών, οδηγώντας την ομάδα του Νίκου Βετούλα σε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε από νωρίς τον χαρακτήρα του ντέρμπι, αφού ναι μεν ο Απόλλων Πατρών έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, αλλά εν τούτοις δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ό,τι κι αν έκανε ο Γκάλογουεϊ στο πρώτο δεκάλεπτο έβρισκε ως αντίβαρο τη δράση του Μάρκοβιτς, που σκόραρε αρκετά, αλλά -πέραν αυτού- έπαιζε καλή άμυνα.

Κάπως έτσι έφτασε κοντά στο νταμπλ νταμπλ από την ανάπαυλα (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ), αποτελώντας τον βασικότερο λόγο που ο Πανελευσινιακός έμεινε σε επαφή με το σκορ (30-38). Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν όλο και καλύτερα στο παρκέ, με τους ξένους τους να κάνουν τη διαφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων Πατρών έκανε διαρκώς προσπάθειες να μεγαλώσει περισσότερο το προβάδισμά του, αλλά πότε ο Μάρκοβιτς και πότε ο Σίμσον, κρατούσαν τους "σταχυοφόρους" κοντά στο σκορ. Τόσο κοντά που είχαν πλέον αυξημένες πιθανότητες για να πάρουν το δίποντο της νίκης, από τη στιγμή που το -1 (51-52) του 30ου λεπτού δεν ήταν απαγορευτικό.

Με το παιχνίδι να βαδίζει πρόσω ολοταχώς για παράταση, οι Μίτροβιτς (από τον Πανελευσινιακό) και Ελ Αμίν (από τον Απόλλωνα Πατρών) πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Σκόραραν διαρκώς ο ένας μετά τον άλλον, με τον γκαρντ των "μελανόλευκων" να είναι όμως ο τελευταίος που "μίλησε", αφού ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων με 29'' να μένουν για το τέλος.

Στην επόμενη επίθεση, το σουτ του Σίμσον βρήκε σίδερο και κάπως έτσι ο Απόλλων Πατρών πανηγύρισε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, "σκαρφαλώνοντας" στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, της ΣΚΡΑΤΣ Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 30-38, 54-55, 71-72.

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Κοξ, Μίτροβιτς 9 (3), Τσακαλέρης, Βασιλόπουλος 6 (2), Λούμπι 13, Αθανασούλας 6, Μάρκοβιτς 16 (12 ριμπ.), Δορκοφίκης 7, Ιωάννου, Τζόνσον 7, Αβραμίδης, Σίμσον (1),

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 7, Γκάλογουεϊ 22 (2), Πεν 6, Φιτσπάτρικ 5 (1), Αντωνάκης, Μπατής 4 (1), Ελ Αμίν 26 (2), Μολφέτας, Νιφόρας, Γεωργαλλής 2.

Πανελευσινιακός - Απόλλων Πατρών 71-72
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ