STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 90-65

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 90-65
INTIME SPORTS

Μία νίκη απέχει πλέον ο Ολυμπιακός από τον τελικό του πρωταθλήματος μετά το άνετο 90-65 επί του Πανιωνίου στο ΣΕΦ, κάνοντας το 2-0 στη σειρά.

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στη σειρά απέναντι στον Πανιώνιο, καθώς επικράτησε και πάλι στο ΣΕΦ, αυτή την φορά με 90-65.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό τους και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης.

Οι Πειραιώτες πλέον απέχουν μόλις μία νίκη από τους τελικούς του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ. Η επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (28/04) στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

Από τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 21 πόντους, ενώ για τον Πανιώνιο οι Κις και Νάτζφεϊ σημείωσαν από 13 πόντους. Ο Μάρκο Κέσελ χτύπησε στο γόνατο, χωρίς πάντως η κατάσταση να εμπνέει ανησυχία, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου που δεν αγωνίστηκε ένιωθε ενοχλήσεις στη μέση.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό του, κάτι που κατάφερε, καθώς ήταν καταιγιστικός από την αρχή του ματς. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρήκαν τρόπους να "σπάσουν" την αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου και βρέθηκαν στο 6ο λεπτό μπροστά στο σκορ με 19-0.

Το σερί των "ερυθρολεύκων" θα σταματήσει από 1/2 βολές του Καββαδά, ο οποίος θα σημειώσει τον πρώτο πόντο για την ομάδα του, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και θα καταφέρουν να κλείσουν την πρώτη περίοδο με διαφορά 21 πόντων (27-6).

Έπειτα, όμως ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να ισορροπήσει το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης προσπάθησε να... ροκανίσει την διαφορά. Ο αρχηγός των γηπεδούχων, Βασίλης Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές θα πετύχει το 43-20.

Ο Πανιώνιος, πάντως θα ανεβάσει την απόδοση του και θα καταφέρει με ένα μικρό στα δύο τελευταία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου να ρίξει την διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με -19 (49-30).

Δεν ανησύχησε

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και στην τρίτη περίοδο και δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στον Πανιώνιο, σε ένα πάντως ισορροπημένο δεκάλεπτο. Το επιμέρους σκορ ήταν 24-18, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προσπαθεί να ρίξει την διαφορά από τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όμως θα καταφέρει να κλείσουν την τρίτη περίοδο με 73-48, έπειτα από κάρφωμα του Γιώργου Πρίντεζη λίγο πριν το τέλος της.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός με καλάθι του Κάιλ Χάινς θα πετύχει το 75-48 στο 32' ενώ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης θα σημειώσει το 77-50 για τους Πειραιώτες. Ο Νάτζφεϊ για τον Πανιώνιο θα κάνει με εύστοχο σουτ τριών πόντων το 77-53 και ο Βασιλόπουλος με τρίποντο θα πετύχει το 80-55, πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Γλυνιαδάκης θα καρφώσει εντυπωσιακά για το 82-55, με τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να πετυχαίνει το 84-55. Ο Νάτζφεϊ θα μειώσει σε 84-59 για τον Πανιώνιο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 90-65, κάνοντας το 2-0 απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και πλέον απέχει μία νίκη από τον τελικό του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.

Τα δεκάλεπτα: 27-6, 49-30, 73-48, 90-65

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Λο 3, Άντιτς 8, Σπανούλης 21(3), Βασιλόπουλος 4(1), Ντόρσεϊ 4, Κέσελ 8(2), Γκετσεβίτσιους 10(2), Γλυνιαδάκης 7, Πρίντεζης 7, Μάντζαρης 3, Σλούκας 6.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 3(1), Κις 13(1), Αθανασούλας 4, Ντίμπλερ 10(2), Καββαδάς 1, Ιωάννου 7, Σαρικόπουλος 8, Νάτζφεϊ 13(1), Παραγυιός 3(1), Μπάρλος 3.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ