STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - Ηλυσιακός 77-73

Ολυμπιακός - Ηλυσιακός 77-73
INTIME SPORTS

Η είσοδος του Βασίλη Σπανούλη άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος νίκησε τελικά τον μαχητικό Ηλυσιακό με 77-73. Διαβάστε αναλυτικά...

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στον εξαιρετικό Ηλυσιακό, αλλά κατάφερε στο τέλος να κάμψει την αντίσταση του συγκροτήματος του Κώστα Φλεβαράκη με 77-73.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με πάθος και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος χρειάστηκε να ρίξει στο ματς και τον Βασίλη Σπανούλη στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του για να "κλειδώσει" η ομάδα του τη νίκη.

Από τους νικητές ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς σημείωσε 20 πόντους, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης σε 15 λεπτά πέτυχε 15 πόντους.

Για τον Ηλυσιακό, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τον Μίροσλαβ Τόντιτς ο Ντι Τζέι Τόμπσον είχε 17 πόντους, με τον Ενγκουέρ θα πετυχαίνει 16 πόντους και να μαζεύει 17 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και δέχτηκε μόλις 27 πόντους από τον Ηλυσιακό, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο 20' με 31-46.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το παιχνίδι του και με κάρφωμα του Μιχάλη Πελεκάνου προηγήθηκε στο 3' με 8-4. Ο Ηλυσιακός, όμως δεν έδειξε να πτοείται και διαδοχικά με τους Χατζή, Ενγκουέρ κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 12-13, έπειτα από καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή του τελευταίου.

Συνέχεια στο επιθετικό... οίστρο έδωσε των φιλοξενούμενων έδωσε ο Γαλιώτος, ο οποίος μαζί με τον Ντι Τζέι Τόμπσον έκανε το 14-24 στο 9'. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 26-17 για το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη, ύστερα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε και πάλι με τους "ερυθρόλευκους" να πιέζουν, ώστε να καλύψουν την διαφορά από τον σύλλογο των Ιλισίων και ανακτήσουν τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Κώστας Σλούκας με 2/2 βολές θα πετύχει το 20-26 για τον Ολυμπιακό, αλλά για ακόμα μία φορά ο Ηλυσιακός θα αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων...

Ο Ντι Τζέι Τόμπσον θα πετύχει το 20-30 για να κάνει ο Νίκος Παπανικολόπουλος το 36-23 στο 16' της αναμέτρησης. Ο Κάιλ Χάινς με συνεχόμενα καλάθι θα κάνει το 25-39, όμως ο Νίκος Χατζής θα πετύχει το 25-41. Ο Πρίντεζης θα κάνει το 27-41, αλλά οι γηπεδούχοι δεν θα μπορέσουν να μαζέψουν την διαφορά.

Ο Τσιάκος θα ανεβάσει την διαφορά στο 18' στους 16 πόντους (27-43) για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 31-46 υπέρ του Ηλυσιακού με καλάθι του Νίκου Χατζή.

Το... γύρισε με Σπανούλη

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Βασίλης Σπανούλης θα περάσει στο παρκέ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του σε μία προσπάθεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς να δώσει ώθηση στους Πειραιώτες. Έτσι, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να μειώσει, πιέζοντας παράλληλα έπειτα από δύο διαδοχικά τρίποντα του Έλληνα γκαρντ σε 43-52.

Ο Ηλυσιακός, παρόλα αυτά διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ και παρά την πίεση του Ολυμπιακού κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 53-60.

Οι "ερυθρόλευκοι" με την έναρξη της τέταρτης περιόδου θα ανεβάσουν την απόδοση τους θα πιέσουν και θα φτάσουν τελικά στη νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός πήρε στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα με 77-73, κόντρα σε μία ομάδα που διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-46, 53-60, 77-73.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 2, Σπανούλης 15(3), Χάουαρντ, Κέσελ 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 3(1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης, Σλούκας 10.

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Παπανικολόπουλος 2, Ενγκουέρ 16(17ριμπ.), Χατζής 14, Αποστολίδης, Τόμπσον 17(2), Κασελάκης 7(1), Γαλιώτος 13, Τσιάκος 4.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ