STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 82-56

Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 82-56
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός, με τον Τόμιτς στον πάγκο, δεν δυσκολεύτηκε στο ΣΕΦ απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, τον οποίο και κέρδισε με 82-56 . Ξεχώρισαν οι Σπανούλης, Σλούκας και Ντάνστον. Ντεμπούτο για Μουράτο.

Για την πρεμιέρα της φετινής Basket League (2014-2015), ο Ολυμπιακός, έχοντας για πρώτο προπονητή τον Μίλαν Τόμιτς, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του, κερδίζοντας στο (κεκλεισμένων των θυρών) ΣΕΦ τον Απόλλωνα Πάτρας με σκορ 82-56. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν δίχως τους (τραυματίες) Παπαπέτρου, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Λοτζέσκι, ενώ κατά την διάρκεια της αναμέτρησης χτύπησε στη μέση και ο Κατσίβελης

Οι Πειραιώτες είχαν για κορυφαίο τους παίκτη τον Σπανούλη (17π, 8ασ, 5ρ), ο φορτσάτος Σλούκς παραλίγο να κάνει τριπλ-νταμπλ (9π, 9ρ, 8ασ, 2κλ), βοήθησε ο Νάνστον (13π, 4ρ), από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Πεν (22π, 3ασ), ενώ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες ο 17χρονος Μουράτος, σημειώνοντας και το πρώτο καλάθι της καριέρας του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ (51-35), είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (27/8), έπαιξαν καλή άμυνα, λειτουργώντας με συγκέντρωση στο παιχνίδι τους και έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είχε κέφια και διάθεση στο παρκέ, συνεισφέροντας σε σκορ και δημιουργία. Βρήκε διαδρόμους για διεισδύσεις, "εκτέλεσε" τον αντίπαλο από την περιφέρεια, έτρεξε την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο και οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, βρίσκοντας την κατάλληλη στιγμή τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Τελείωσε το ματς με 17 πόντους (3/5τρ), 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στην δεύτερη περίοδο, με την πολύτιμη είσοδο στο παρκέ του Κώστα Σλούκα, ο οποίος έδωσε ρυθμό στην ομάδα του, αλλά και με την εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία κράτησε δίχως σκορ για ένα πεντάλεπτο τους Πατρινούς.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ομαδικό μπάσκετ στην επίθεση, τελειώνοντας το ματς με 27 (!) ασίστ, έχοντας εξαιρετικό συσχετισμό στον τομέα ασίστ/λάθη (27/8).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τρία γκαρντ (Μάντζαρης, Σπανούλης, Κατσίβελης, Πέτγουεϊ, Ντάνστον), καθώς και οι τρεις του σμολ-φόργουορντ είναι τραυματίες. Ο κεφάτος Σπανούλης ανέλαβε δράση σε επίθεση και δημιουργία, καθώς με δικό του τρίποντο έκανε το σκορ 10-4 στο 4'. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια επεδίωξαν και πήραν σκορ από το "ζωγραφιστό", με τους Μάντζαρη-Ντάνστον, φτάνοντας στο +10 (14-4) στο 5', αλλά η Πάτρα απάντησε με τρίποντο του Πεν (14-7). Οι ερυθρόλευκοι σε κάθε ευκαιρία έτρεχαν στον αιφνιδιασμό, με τον αρχηγό τους να διαμορφώνει το 19-9, αλλά ο Απόλλων απάντησε εις διπλούν από την περιφέρεια με τον Μπατή, μειώνοντας σε 19-15, το οποίο και ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο γεμάτος όρεξη Σλούκας με ασίστ και σουτ από μέση απόσταση έφερε τον Ολυμπιακό στο +10 (25-15) στο 13', παίρνοντας πρωτοβουλίες στην επίθεση, με τους Πειραιώτες να έχουν βελτιωθεί στην άμυνα, κρατώντας δίχως σκορ τους Πατρινούς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, ήταν εύστοχοι και ολοκλήρωναν στην εντέλεια τους αιφνιδιασμούς τους, έχοντας για κορυφαίους τους Σπανούλη-Σλούκα, με το σερί των γηπεδούχων να φτάνει το 10-0, αυξάνοντας την διαφορά στο +14 (29-15) στο 14'. Ύστερα από ένα στείρο πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση (29-19), ο εξαιρετικός Σλούκας τελείωνε αριστουργηματικά τα ντράιβ του, ενώ ο Σπανούλης έβγαζε συνεχώς πικ-εν-ρολ με τον Ντάνστον, με την διαφορά να φτάνει στο +16 (39-23). Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η Πάτρα κατάφερε να μαζέψει κάπως την διαφορά, το οποίο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με σκορ 41-29. Ομαδικό μπάσκετ από τους παίκτες του Τόμιτς στο πρώτο εικοσάλεπτο, με 14 ασίστ και μόλις 3 λάθη, αλλά με κακό ποσοστό από την περιφέρεια (1/11τρ-9%).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άρχισε να πυροβολεί από την περιφέρεια με τους Πέτγουεϊ-Λαφαγιέτ (47-33)με την Πάτρα να παίζει άμυνα ζώνης, δυσκολεύοντας τους ερυθρόλευκους. Ο Μπράντον για τους φιλοξενουμενους μείωσε σε 49-37, με τους Πειραιώτες να αδυνατούν να σκοράρουν από το "ζωγραφιστό", βρίσκοντας σκορ ξανά από την περιφέρεια με τον Μάντζαρη, ενώ ο Αγραβάνης ανέβασε την διαφορά στο +17 (54-37) στο 26'. Οι γηπεδούχοι, όμως, συνέχιζαν να βρίσκουν σκορ με τρίποντα, και πάλι με τον Λαφαγιέτ, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν το ένα σουτ μετά το άλλο και τον Χάντερ με βολές να εκτοξεύει την διαφορά στο +26, με το 65-39 να είναι το σκορ της τρίτης περιόδου, με τους Χριστοδούλου και Αγραβάνη να παίρνουν μπόλικο χρόνο συμμετοχής.

Στην τελευταία περίοδο, η οποία είχε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Σπανούλης με τρίποντο έφτασε τους 14 πόντους στο ματς, ανεβάζοντας την διαφορά στο +29 (68-39), ενώ ακολούθως έδωσε alley-oop ασίστ στον Χάντερ. Στο 35', με το σκορ στο 73-52, ο (Ολυμπιακός από τα γεννοφάσκια του) Βασίλης Μουράτος πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, όντας άστοχος στις πρώτες του προσπάθειες. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ένα γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ. Η νέα ερυθρόλευκη γενιά πήρε τα... πάνω της στη συνέχεια, με τον Χριστοδούλου να "πυροβολεί" από τα 6.75 μέτρα, ενώ ακολούθως ο Μουράτος με ένα υπέροχο ντράιβ σημείωσε το πρώτο καλάθι της καριέρας του με τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν με σκορ 80-56

Τα δεκάλεπτα:19-15, 41-29, 65-39, 82-56

Ανά δεκάλεπτο: 19-15, 22-14, 24-10, 17-17

Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 4 (1), Χάντερ 11, Ντάνστον 13, Σπανούλης 17 (3), Σλούκας 9, Λαφαγιέτ 9 (3), Χριστοδούλου 7 (1), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 6 (1), Κατσίβελης.

Απόλλων Π. (Βετούλας): Σκορδίλης 4, Αργυρόπουλος 6, Γκάλογουεϊ 4, Πεν 22 (2), Φιτζπάτρικ 5, Αντωνάκης 1, Μπατής 7 (1), Ελ Αμίν 5 (1), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Γοργόνης 2.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού:

Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 82-56

Αναλυτικά τα στατιστικά του Απόλλων Πάτρας

Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 82-56
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ