STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι 14 μονομάχοι στην αφετηρία!

Οι 14 μονομάχοι στην αφετηρία!
INTIME SPORTS

Έστω και με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, το πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ ξεκινάει το Σάββατο (13/10) και το Sport24.gr σας παρουσιάζει μία μία όλες τις ομάδες. Ποιους παίκτες να προσέξετε, ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν...

Φαίνεται πως έχει γίνει... μόδα τα τελευταία χρόνια, το πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ να ξεκινάει με μία εβδομάδα καθυστέρηση.

Έστω κι αν δεν λύθηκαν τα προβλήματα, οι ομάδες έριξαν νερό στο... κρασί τους (βλέπε τηλεοπτικά) για το καλό του αθλήματος κι έτσι θα έχουμε τζάμπολ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει μία μία όλες τις ομάδες ξεχωριστά που θα λάβουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα. Στο μικροσκόπιο οι 14 "μονομάχοι", πως κινήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι, ποιους παίκτες έχασαν, σε ποιον θα στηριχθούν, μέχρι που μπορούν να φτάσουν.

Ολυμπιακός: Από τη θέση του φαβορί...

Ο Ολυμπιακός μετά από 15 ολόκληρα χρόνια επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, πραγματοποιώντας μία ονειρική χρονιά και δίνοντας παράλληλα τέλος στην κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Η νεανική ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς διατηρήθηκε και φέτος, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποτελεί τον άνθρωπο, ο οποίος θα αναλάβει να διατηρήσει σε τροχιά επιτυχιών τους Πειραιώτες.

Ο περυσινός κορμός της ομάδας δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να προσθέτει στο ρόστερ του δύο εξαιρετικούς Έλληνες διεθνείς, τον Στράτο Περπέρογλου και του Δημήτρη Μαυροειδή.

Ήρθαν: Περπέρογλου, Μαυροειδής.

Έφυγαν: Πελεκάνος, Παπαδόπουλος, Κέσελ, Βασιλόπουλος.

Ο προπονητής: Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με εξαιρετικές παρουσίες στον πάγκο της Ολύμπιας Λάρισας, του Αμαρουσίου και του Πανιωνίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, αποτελώντας τον διάδοχο του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Έλληνας προπονητής, φέρνοντας νέο αέρα στην ομάδα θα προσπαθήσει να διατηρήσει τους "ερυθρόλευκους" στην κορυφή.

Τα μάτια στον...

Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού την προηγούμενη χρονιά αποτέλεσε τον ηγέτη της ομάδας. Τα πράγματα ίσως είναι φέτος λίγο πιο εύκολα για τον ίδιο, καθώς πλέον οι νεαροί σε ηλικία παίκτες έχουν +1 χρόνο εμπειρίας, ενώ στην ομάδα ήρθαν αθλητές, όπως ο Περπέρογλου και ο Μαυροειδής.

Το στατιστικό...

Δεκαπέντε χρόνια μακριά από την κορυφή ήταν πολλά για τον Ολυμπιακό. Να αναφέρουμε ότι το τελευταίο πρωτάθλημα είχε συνοδευτεί με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας πριν 15 χρόνια, όπως έγινε και τη περυσινή σεζόν.

Ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Κάιλ Χάινς 1.98 26
Έισι Λο 1.93 27
Πέρο Άντιτς 2.10 30
Βασίλης Σπανούλης 1.92 30
Στράτος Περπέρογλου 2.03 28
Τζόι Ντόρσεϊ 2.05 29
Δημήτρης Μαυροειδής 2.08 27
Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους 1.93 24
Γιώργος Πρίντεζης 2.06 27
Κώστας Παπανικολάου 2.02 22
Βαγγέλης Μάντζαρης 1.96 22
Κώστας Σλούκας 1.87 22
Δημήτρης Κατσίβελης 1.96 21
Γιώργος Γεωργάκης 2.07 21

Παναθηναϊκός: Χωρίς Ομπράντοβιτς για την επιστροφή

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στον πάγκο του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην προεδρία τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο και στο ρόστερ του έναν σταθερό κορμό τουλάχιστον 7-8 παικτών. Τέλος εποχής για την ομάδα που κατέκτησε τα πάντα στο πέρας της και αέρας ανανέωσης με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο τιμόνι.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλαβε το δύσκολο έργο της μετά-Ομπράντοβιτς εποχής και 13 νέοι παίκτες (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) φόρεσαν την πράσινη φανέλα. Το κατά πόσο θα καταφέρει ο "Άρτζι" να χτίσει μία ομάδα που θα επιστρέψει στην κορυφή θα φανεί στο τέλος της χρονιάς. Πάντως η παρουσία των "παλιών" Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή είναι καταλυτική και ίσως μεταλαμπαδεύσει τη νοοτροπία νικητή στους υπόλοιπους.

Ήρθαν: Πάνκο, Μπράμος, Ματσιούλις, Άρμστρονγκ, Ούκιτς, Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Διαμαντάκος, Χαραμπόπουλος, Σχορτσανίτης, Λάσμε

Έφυγαν: Μπατίστ, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους, Καλάθης, Βουγιούκας, Περπέρογλου, Σάτο, Σμιθ, Λόγκαν, Μάριτς, Κυρίτσης

Ο προπονητής: Αργύρης Πεδουλάκης

Ο "Άρτζι" επέστρεψε στον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του και καλείται να δείξει πως υπάρχει... ζωή στη μπασκετική ομάδα, μετά τον Ομπράντοβιτς.

Στα 48 του χρόνια, ο Πεδουλάκης έχει καταθέσει έργο και είναι ένας αξιόλογος προπονητής που έχει περάσει κατά σειρά από το Περιστέρι, Μακεδονικό, Πανελλήνιο, Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ενώ από το 2010 έως το 2012 βρέθηκε και πάλι στο τιμόνι του Περιστερίου.

Τα μάτια στον...

Δημήτρη Διαμαντίδη. Περισσότερο από ποτέ, το βάρος πέφτει στον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Ο Διαμαντίδης είναι ο παίκτης που ενώνει την ομάδα με το ένδοξο παρελθόν της, ο παίκτης-κλειδί για την πορεία που θα έχει ο Παναθηναϊκός και ο παίκτης -σύμβολο για τον κόσμο.

Αναμένεται να "ταϊζει" με κάθε ευκαιρία τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Το στατιστικό...

Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός έχει Έλληνα προπονητή στον πάγκο του, μετά τη σεζόν 1996-97 και την υπηρεσιακή θητεία του Μιχάλη Κυρίτση.

Το ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Δημήτρης Διαμαντίδης 1.96 32
Μάικλ Μπράμος 1.98 25
Άντι Πάνκο 2.06 35
Γιόνας Ματσιούλις 1.98 27
Χίλτον Άρμστρονγκ 2.11 28
Ρόκο Λένι Ούκιτς 1.96 28
Κώστας Τσαρτσαρής 2.09 33
Ντέργουιν Κίτσεν 1.93 26
Βασίλης Ξανθόπουλος 1.86 28
Χάρης Γιαννόπουλος 2.00 23
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 2.02 15
Γάιος Σκορδίλης 2.10 25
Γιώργος Διαμαντάκος 2.14 17
Σοφοκλής Σχορτσανίτης 2.06 27
Στεφάν Λάσμε 2.03 30

Πανιώνιος: Στοχεύει ξανά ψηλά!

Ο κυριότερος στόχος του Πανιωνίου τη φετινή σεζόν δεν είναι άλλος από την διατήρηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα, αν αναλογιστούμε ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να μπει σφήνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Τα πράγματα, πάντως θα είναι δυσκολότερα από πέρυσι, καθώς ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης θα έχει και Ευρώπη, αφού θα παίζει στο Eurocup. Αλλαγή έχουμε στην τεχνική ηγεσία με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να παίρνει την σκυτάλη από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ ο Πανιώνιος κατάφερε φέτος να συνδυάσει την εμπειρία με το ταλέντο, από την στιγμή που στο ρόστερ του διαθέτει αρκετούς ικανούς νεαρούς.

Ήρθαν: Γκιμπς, Παππάς, Πέιν, Μοτσενίγκος, Μίλμπουρν, Μπόγρης, Μπούκερ, Αγραβάνης, Ντραγκίτσεβιτς.

Έφυγαν: Κις, Ξανθόπουλος, Ιωάννου, Παραγιός, Σαρικόπουλος, Ντίμπλερ, Νάτζφεϊ.

Ο προπονητής: Θανάσης Σκουρτόπουλος

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα προσπαθήσει να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τον Πανιώνιο. Ο Έλληνας τεχνικός έχει καθίσει μεταξύ άλλων στους πάγκους της ΑΕΚ, του Αιγάλεω, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Ικάρου Καλλιθέας.

Τα μάτια στον...

Σε ολόκληρη την ομάδα! Ο φετινός Πανιώνιος έχει αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του και πολύ ταλέντο. Στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης αγωνίζονται παίκτες όπως οι Καββαδάς, Μπόγρης, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Μοτσενίγκος και Αγραβάνης. Κανένας δεν είναι πάνω πάνω από 23.

Το στατιστικό...

Ο Πανιώνιος έχει στο ρόστερ τους 9 παίκτες, οι οποίοι είναι κάτω από 24 ετών! Έχουμε και λέμε... Γιάννης Αθηναίου, Άστον Γκιμπς, Νίκος Παππάς, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Μαρκ Πέιν, Σπύρος Μοτσενίγκος, Βασίλης Καββαδάς, Γιώργος Μπόγρης, Δημήτρης Αγραβάνης.

Ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Μάριος Μπατής 1.90 32
Γιάννης Αθανασούλας 2.02 25
Γιάννης Αθηναίου 1.96 24
Άστον Γκιμπς 1.88 22
Νίκος Παππάς 1.95 22
Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς 2.02 22
Μαρκ Πέιν 2.01 24
Σπύρος Μοτσενίγκος 1.95 20
Λάντον Μίλμπουρν 2.01 25
Άλεξ Στίβενσον 2.05 25
Βασίλης Καββαδάς 2.04 21
Γιώργος Μπόγρης 2.10 23
Κρις Μπούκερ 2.08 31
Δημήτρης Αγραβάνης 2.08 18
Στράχινια Ντραγκίσεβιτς 2.03 26

Κολοσσός: Με οδηγό την περσινή σεζόν

Ο Κολοσσός πραγματοποίησε πέρσι μία εξαιρετική πορεία, όντας ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Ο Βασίλης Φραγκιάς συνέχισε επάξια το έργο του Γιάννη Σφαιρόπουλου και ο Κολοσσός τερμάτισε στην 3η θέση στην κανονική περίοδο και στην 4η στα πλέι οφ (πίσω από τον Πανιώνιο), μετά από εξαιρετική πορεία καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μάλιστα, είχε τα φόντα να αγωνιστεί στο Eurocup ωστόσο η έλλειψη μεγαλύτερου γηπέδου του στέρησε την ευκαιρία.

Φέτος, με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του (αποχώρησαν σημαντικά μέλη της ομάδας), ο Κολοσσός θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον χαρακτηρισμό "το καμάρι του Ρόδου". Έστω κι αν το έργο του Μηνά Γκέκου μόνο εύκολο δεν θα είναι, από τη στιγμή που χρειάζεται πολλή δουλειά για να συνεχίσει να παρουσιάζει το ίδιο ανταγωνιστικό πρόσωπο με τα προηγούμενα χρόνια.

Ήρθαν: Τσαλδάρης, Καλαμπόκης, Αλεξ. Βουγιούκας, Κουκουλάς, Ντέντι, Λάνγκφορντ, Ντόλαρντ

Έφυγαν: Τσάμης, Ασημακόπουλος, Λιακόπουλος, Μπόικιν, Χαρίσης, Μπόικιν, Χόπσον, Πάνος

Ο προπονητής: Μηνάς Γκέκος

Μετά το πέρασμά του από την ΑΕΚ, ο Μηνάς Γκέκος αποδέχτηκε την πρόταση των "θαλασσί" και μαζί την πρόκληση για να διατηρήσει ψηλά την ομάδα και στο νέο πρωτάθλημα. Η ομάδα πέρσι ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φέτος θα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον κόσμο.

Γεννήθηκε στις 11/11/1959 και ολοκλήρωσε την λαμπρή του καριέρα ως παίκτη το 1995. Έχει περάσει από τους πάγκους των Παναθηναϊκού, Αμαρουσίου, Εσπέρου, Απόλλωνα, Πανιωνίου, ΑΕΚ είτε ως ασίσταντ, είτε ως χεντ κόουτς.

Τα μάτια στον...

Δημήτρη Τσαλδάρη. Ο έμπειρος άσος επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Κολοσσού Ρόδου μετά τη θητεία του στην Ιταλία. Ήρθε ουσιαστικά για να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη των "θαλασσί" και να τους βοηθήσει να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο.

Πρόκειται για έναν παίκτη εγγύηση στην περιφέρεια της εκάστοτε ομάδας που βάζει πάνω από το "εγώ" του το καλό της ομάδας. Μαζί με τον Καλαμπόκη και τον Χάτεν αναμένεται να δημιουργήσουν μία εξαιρετική περιφέρεια.

Το στατιστικό...

Ο Γιώργος Καλαϊτζής μαζί με τον Νίκο Χατζή του Ηλυσιακού είναι οι πιο "παλιοί" παίκτες της κατηγορίας, καθώς έκαναν ντεμπούτο στην Α1 τη σεζόν 1995-96 με τις φανέλες του Πανιωνίου και της ΑΕΚ αντίστοιχα.

Το ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Δημήτρης Τσαλδάρης 1.96 32
Μάρκους Χάτεν 1.86 32
Γιώργος Καλαϊτζής 1.95 36
Γιάννης Καλαμπόκης 1.95 34
Γιάννης Γεωργαλής 1.98 29
Φάνης Κουμπούρας 1.87 29
Αλέξανδρος Βουγιούκας 2.08 23
Μανώλης Κουκουλάς 2.08 18
Σάββας Ματσαμάς 1.90 24
Λάρον Ντέντι 2.05 24
Κέβιν Λάνγκφορντ 2.04 27
Τζόσουα Ντόλαρντ 2.03 26
Αλέξανδρος Αυγενικός 1.90 20
Γιώργος Δανάς 1.83 21

Ρέθυμνο: Να συνεχίσει να εκπλήσσει...

Η περυσινή σεζόν ήταν ονειρική για το Ρέθυμνο, καθώς ο σύλλογος από την Κρήτη τερμάτισε στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου και στην πέμπτη στα πλέι οφ. Τα πράγματα πλέον, όμως είναι διαφορετικά για την ομάδα του Στέργιου Κουφού, αφού όλοι τους περιμένουν.

Στο Ρέθυμνο, πάντως θέλουν να συνεχίσουν να αποδίδουν όμορφο μπάσκετ στο παρκέ, καθώς όλοι θεωρούν ότι οι εξαιρετικές εμφανίσεις είναι εκείνες που έφεραν τα αποτελέσματα. Και παρότι έφυγαν παίκτες, όπως ο Ντιόντε Κρίστμας και ο Ζακ Ράιτ οι Κρητικοί έχουν και τη φετινή χρονιά υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, στοχεύοντας μέσα από την ομοιογένεια σε μία καλή πορεία.

Ήρθαν: Ντούβνιακ, Τσαρούχας, Αγγελόπουλος, Ουάιτ, Σιζόπουλος, Δουλγεράκης, Φανσέκας, Μπράουν, Κάρτερ, Γαλιώτος, Κόμματος.

Έφυγαν: Κρίστμας, Δέδας, Παπανικολάου, Ράιτ, Κατσαρές, Τζόνσον, Δορκοφίκης, Νάγκις, Μοτσενίγκος.

Ο προπονητής: Στέργιος Κουφός

Η συνταγή είναι γνωστή και πετυχημένη και δεν θέλουν να την αλλάξουν στο Ρέθυμνο. Οι Κρητικοί με τον Στέργιο Κουφό στο τιμόνι τους ανέβηκαν από την Α2 Ανδρών στην Basket League ΟΠΑΠ και πραγματοποίησαν την καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους.

Τα μάτια στον...

Νέστορα Κόμματο. Ο Έλληνας φόργουορντ έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού και όλα έδειχναν ότι θα υπογράψει τελικά συμβόλαιο με τους "πράσινους". Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο παίκτης υπέγραψε στο Ρέθυμνο, με την ομάδα του Στέργιου Κουφού να κρατάει το καλύτερο για το τέλος.

Το στατιστικό...

Ο Ντιόντε Κρίστμας, ο οποίος αποχώρησε από το Ρέθυμνο την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε κατακτήσει την πρωτιά σε τρεις στατιστικές κατηγορίες (πρώτος σκόρερ, πρώτος σε κερδισμένα φάουλ και στην αξιολόγηση).

Ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Ντούβνιακ 1.90 26
Τσαρούχας 1.97 26
Αγγελόπουλος 2.05 28
Καλλινικίδης 1.97 35
Ουάιτ 2.03 23
Σιζόπουλος 1.90 29
Τσόχλας 1.89 29
Λάτοβιτς 2.04 32
Πέτγουεϊ 2.04 27
Δουλγεράκης 1.92 17
Φανσέκας 2.10 20
Μπράουν 1.86 22
Κάρτερ 1.92 27
Γαλιώτος 2.09 26

Καβάλα: Να διατηρηθεί στην 6άδα

Διαφορετική ομάδα, ίδιοι στόχοι... Η Καβάλα με νέο προπονητή στον πάγκο της (τον Κρις Χουγκάζ) και ανανεωμένο ρόστερ, μπαίνει στην αφετηρία της Basket League ΟΠΑΠ για 5η συνεχόμενη σεζόν. Στόχος της ομάδας του Κώστα Παπακωνσταντίνου είναι να εξακολουθήσει να είναι ανταγωνιστική και τη νέα αγωνιστική περίοδο, διατηρώντας τα κεκτημένα.

Πέρσι, τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας για 2η φορά στην ιστορία της και δείχνει πως ήρθε για να μείνει στα μεγάλα σαλόνια. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δηλώσει συμμετοχή και στη Βαλκανική λίγκα εν όψει της νέας σεζόν, επεκτείνοντας τους στόχους της.

Ήρθαν: Κόλεμαν, Νάναλι, Φίαρς, Ίλιεφ, Πάνος, Στυλιανού, Μίτροβιτς, Μανωλόπουλος, Καλαμπάκας, Βελισσαρίου, Στυλιανού

Έφυγαν:Σίμτσακ, Καραποστόλου, Γκάρισον, Ο' Μπράιαντ, Γεωργάκης, Αράπης, Πάσαλιτς, Τέιλορ, Κοστόφ, Αγγελόπουλος

Ο προπονητής:Κρις Χουγκάζ

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Πρίφτη που μέσα σε δύο χρόνια, κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο και να είναι ανταγωνιστική ακόμα και κόντρα στους μεγάλους της κατηγορίας.

Ο Χουγκάζ γεννήθηκε στην Αίγυπτο πριν από 43 χρόνια, από Έλληνες γονείς και από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Στα μέσα της σεζόν 2010-2011 ανέλαβε τον Ηρακλή, ενώ τη σεζόν 2011-2012 αποτέλεσε το διάδοχο του Βαγγέλη Βλάχου στον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Α2. Στην Καβάλα έχει βρεθεί και ως βοηθός των Πιλαφίδη, Αλεξανδρή.

Τα μάτια στον...

Χριστόφορο Στεφανίδη. Είναι πλέον ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας και όπως τόνισε και στην κοινή συνέντευξη Τύπου της Basket League ΟΠΑΠ, χαλάει το μέσο όρο της Καβάλας, με τόσα νεαρά παιδιά. Στα 32 του χρόνια θα έχει σημαντικό ρόλο στις προσπάθεια της ακριτικής ομάδας για διάκριση, καθώς η εμπειρία του αναμένεται να είναι καταλυτική...

Το στατιστικό...

Δέκα νέοι παίκτες ήρθαν στην Καβάλα, από τη στιγμή που από την περσινή ομάδα έμειναν μόνο οι Στεφανίδης, Πιεβάλιτσα και Καραθανάσης για να τη θυμίζουν.

Το ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Ουίλιαμ Κόλεμαν 2.06 24
Τζέιμς Νάναλι 2.01 22
Τζέρεμι Φίαρς 1.96 27
Χριστόφορος Στεφανίδης 1.85 32
Σιμεόν Ίλιεφ 2.03 32
Νεμάνια Μίτροβιτς 1.95 22
Σωτήρης Μανωλόπουλος 2.08 25
Δημήτρης Καλαμπάκας 2.02 23
Πέτρος Βελισσαρίου 1.84 19
Στιβ Πάνος 2.06 24
Νίκος Στυλιανού 1.98 24
Γιάννης Καραθανάσης 2.00 21
Νίκος Πιεβάλιτσα 1.94 18

Άρης: Προσπάθεια ανασυγκρότησης

Η φετινή χρονιά είναι σεζόν ανασυγκρότησης για τον Άρη, ο οποίος θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπής πορεία στη Basket League ΟΠΑΠ. Από τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ δεν λείπουν τα προβλήματα με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να στοχεύει στη δημιουργία μιας ομάδας, η οποία θα παρουσιάζει ομοιογένεια.

Αναμφίβολα η μεταγραφή του Κώστα Χαρίση που έχει κάνει εξαιρετικές χρονιές με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου αποτελεί μία πολύ καλή λύση στα χέρια του προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Αλεξανδρή. Οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλουν τον κόσμο κοντά στην ομάδα στην φετινή προσπάθεια.

Ήρθαν: Πάσαλιτς, Ασημακόπουλος, Καραποστόλου, Χαρίσης, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Τσακαλέρης, Πελεκάνος, Κόλιμον, Σάιμον, Άουτερμπριτζ.

Έφυγαν: Κερούς, Όλιβερ, Μαυραειδής, Μάλντροου, Ταπούτος, Τσαϊρέλης, Βασιλειάδης, Βεργίνης, Τζέιμς, Κρούσιτς.

Ο προπονητής: Βαγγέλης Αλεξανδρής

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Άρη, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα ως παίκτης για μία δεκαετία, ενώ βρίσκεται και στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Αλεξανδρής έχει οδηγήσει τον Άρη στην κατάκτηση του Champions Cup το 2003.

Τα μάτια στον...

Κώστα Χαρίση. Ο Έλληνας σέντερ, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσει με τη φανέλα του Κολοσσού τα τελευταία πέντε χρόνια αναμένεται να αποτελέσει την "αιχμή του δόρατος" της ομάδας φέτος.

Το στατιστικό...

Ο Κώστας Χαρίσης με δέκα πόντους θα γίνει ο 179ος αθλητής που θα φτάσει τους 1000 πόντους σε πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ.

Ρόστερ:

Όνομα Ύψος Ηλικία
Πάσαλιτς 1.92 25
Ασημακόπουλος 2.03 36
Καραποστόλου 1.94 34
Χαρίσης 2.11 33
Μποχωρίδης 1.96 18
Σαρικόπουλος 2.13 22
Μούρτος 1.89 22
Βεζένκοφ 2.03 17
Δήμας 1.95 24
Τσακαλέρης 2.07 23
Πελεκάνος 1.98 31
Κόλιμον 1.83 23
Σάιμον 1.98 23
Άουτερμπριτζ 2.06 24

ΠΑΟΚ: Ελπίδες για μία καλύτερη σεζόν

Με το... ζόρι πέρσι προκρίθηκε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, μετά από μία πολύ μέτρια σεζόν που τον βρήκε να έχει απολογισμό 10 νίκες και 14 ήττες. Τερμάτισε στην 8η θέση πίσω από θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες που βρήκαν την ευκαιρία να διακριθούν πέρσι, εκμεταλλευόμενες την δική του κακή πορεία και του Άρη.

Φέτος, αν μη τι άλλο με τις κινήσεις που έκανε (παίρνοντας παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν στην ομάδα), έχει περισσότερες ελπίδες για διάκριση, ενώ στηρίζει πολλά και στον κόσμο του. Μακριά από την έδρα του πέρσι επικράτησε μόλις μία φορά, καθώς κάθε φορά που αγωνιζόταν μακριά από την Πυλαία, μεταμορφωνόταν προς το χειρότερο.

Ήρθαν: Χαριτόπουλος, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης, Τσαϊρέλης, Κασελάκης, ΜακΓκραθ, Δέδας, Χάτσερ, Θεοδωράκος, Μαργαρίτης

Έφυγαν:Καλαμπάκας, Τσακαλέρης, Πέτγουεϊ, Ντικούδης, Ντούβνιακ, Άλεξιτς, Παππάς, Στίγκερς, Γκίντενς, Μπόγιοβιτς

Ο προπονητής: Σούλης Μαρκόπουλος

Για μία ακόμα σεζόν, ο Σούλης Μαρκόπουλος θα βρίσκεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ, την πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής στην Α1 τη σεζόν 1993-94.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και όχι άδικα. Στον ΠΑΟΚ έμεινε μέχρι το 1994 κι επέστρεψε το 2005 για μία σεζόν. Από το 2009 κι έπειτα, ανέλαβε ξανά τους "ασπρόμαυρους" με μεγαλύτερη επιτυχία την πρόκριση στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, που ωστόσο ακολουθήθηκε από μία μέτρια σεζόν.

Τα μάτια στον...

Λάζαρο Παπαδόπουλο. Όχι μόνο λόγω του νέου του λουκ, αλλά και γιατί επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά με στόχο να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της. Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, ο "Λάζος" θα έχει σαφέστατα περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε μία ομάδα που θα στηρίξει πολλά πάνω του.

Το στατιστικό...

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος θέλει άλλα 33 ριμπάουντ για να φτάσει τα 1600 στη σπουδαία του καριέρα.

Το ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Ουίλιαμ Χάτσερ 1.88 28
Λεωνίδας Κασελάκης 2.01 22
Κώστας Χαραλαμπίδης 1.89 36
Ντόνι ΜακΓκραθ 1.93 28
Γιώργος Θεοδωράκος 1.98 24
Μιχάλης Τσαϊρέλης 2.08 24
Γιώργος Δέδας 1.98 32
Βαγγέλης Μαργαρίτης 2.03 30
Λάζαρος Παπαδόπουλος 2.13 32
Ντίνος Νικολόπουλος 1.84 24
Νίκος Καλλές 2.11 25
Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης 1.98 18
Μιχάλης Λιάπης 1.88 17
Θωμάς Αμπαράς 1.85 18
Θωμάς Κώττας 2.05 16
Δημήτρης Χαριτόπουλος 2.07 29

ΚΑΟΔ: Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε...

Ο ΚΑΟΔ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, δημιουργώντας ένα απόρθητο "κάστρο" στα εντός έδρας παιχνίδια του. Ο κόσμος στήριξε τους Δραμινούς, οι οποίοι σημείωσαν 8 νίκες με μόλις τέσσερις ήττες. Ο Γιώργος Καλαφατάκης θα προσπαθήσει και φέτος με όπλο την έδρα να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στον ΚΑΟΔ που πέρυσι τερμάτισε στην ένατη θέση του πρωταθλήματος.

Το ρόστερ άλλαξε, αλλά ο ΚΑΟΔ θέλει να συνεχίσει να αποδίδει όμορφο μπάσκετ και να μετατρέπει την κάθε εντός έδρας αναμέτρηση σε γιορτή για ολόκληρη την πόλη της Δράμας. Επίσης, ένας επιπλέον χρόνος εμπειρίας στην Basket League ΟΠΑΠ μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει.

Ήρθαν: Πάλμερ, Ιωάννου, Κάρτερ, Σλαφτσάκης, Καλαϊτζής, Ακεψεμαϊδης, Ντέιλ, Μισέλ.

Έφυγαν: Χούμας, Καρύδας, Κιτσούλης, Αθηναίου, Χαραλαμπίδης, Φλάουερς, Σάντερς, Στυλίδης, Τσέρανιτς.

Ο προπονητής: Γιώργος Καλαφατάκης

Ο Γιώργος Καλαφατάκης την προηγούμενη σεζόν έφερε εις πέρας την αποστολή του, καθώς ο ΚΑΟΔ όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά βρέθηκε πολύ κοντά από την είσοδο του στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Ο Χανιώτης τεχνικός διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία και θα προσπαθήσει και φέτος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Τα μάτια στον...

Σε δύο! Στον Πάλμερ και τον Κακαρούδη. Ο Αμερικανός ήρθε στον ΚΑΟΔ για να τραβήξει το "κουπί" επιθετικά για τους Δραμινούς, όμως ο Κώστας Κακαρούδης δείχνει να βρίσκεται σε πολύ κατάσταση φέτος.

Το στατιστικό...

Ο Γιώργος Καλαφατάκης είναι ο... ρέκορντμαν από τους προπονητές που κοουτσάρουν στην Basket League ΟΠΑΠ, καθώς έχει καθίσει στον πάγκο 12 ομάδων της πρώτης κατηγορίας (Ηράκλειο, ΑΕΚ, Αμπελόκηποι, Δάφνη, Πανιώνιος, Ιωνικός Ν.Φ., Πανελλήνιος, Μακεδονικός, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ, Ολύμπια Λάρισας, ΚΑΟΔ).

Ρόστερ:

Όνομα Ύψος Ηλικία
Πάλμερ 1.98 25
Ιωάννου 2 25
Ζάρας 1.98 24
Νόουλς 1.85 23
Κάρτερ 2.03 24
Κακαρούδης 2.04 29
Σλαφτσάκης 2.01 18
Καλαϊτζίδης 1.98 27
Ακεψεμαϊδης 1.88 27
Ντέιλ 1.80 24
Μπένας 2.06 27
Μισέλ 2.13 24

Ίκαρος Κ.: Μεγάλες προσδοκίες

Με αρκετά μεγάλες προσδοκίες ξεκινάει τη φετινή σεζόν ο Ίκαρος Καλλιθέας ο οποίος ανανεώθηκε σε όλους τους τομείς και έχει πλέον στον πάγκο του, τον Δημήτρη Πρίφτη με τεχνικό διευθυντή τον Κώστα Μίσσα.

Την περσινή σεζόν, ο Ίκαρος δεν ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν και μετά από διαδοχικές ήττες, άρχισε να παίρνει ανάσες με τη νίκη επί του "διαλυμένου" Μαρουσίου. Τον Λυκογιάννη αντικατέστησε ο Σκουρτόπουλος και τελικά ο Ίκαρος Καλλιθέας τερμάτισε στην 10η θέση του πρωταθλήματος. Φέτος πάντως, στόχος είναι η είσοδος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ήρθαν: Σίμτσακ, Βρκιτς, Γκίμπσον, Ουάιατ, Στρναντ, Γιαννακίδης, Κυρίτσης, Στέβοβιτς, Οικονομόπουλος, Μήτσιαλος, Φαγιέ

Έφυγαν:Σένσλι, Πολυτάρχου, Καράμπουλας, Λιούμπισιτς, Μπέινς, Μπεκ, Τζιάλλας, Κουμπούρας, Παναγιωταράς, Σκορδίλης, Βασίλιεβιτς, Τσιάρας.

Ο προπονητής:Δημήτρης Πρίφτης

Μετά από δύο χρόνια ο Δημήτρης Πρίφτης άφησε την Καβάλα για τον πάγκο του Ικάρου Καλλιθέας που φέτος έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Η εμπειρία του αναμένεται να είναι καταλυτική στη διαχείριση του υλικού της ομάδας.

Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1968 και έχει περάσει από τον πάγκο των Εσπερίδων, του Ιωνικού Νικαίας, της Δάφνη και της ΑΕΚ. Στον πάγκο του Ικάρου θα έχει βοηθό τον Θωμά Νίκου.

Τα μάτια στον...

Νέιτς Στρναντ. Αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη ο οποίος τον είχε εμπιστευτεί και στην Καβάλα, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε. Ο 29χρονος γκαρντ ευελπιστεί να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα που στην 3η χρονιά στην Basket League ΟΠΑΠ θέλει να πάει καλύτερα.

Το στατιστικό...

Σε δύο σεζόν στην Α1, ο Ίκαρος έχει πετύχει μόλις 4 συνολικά νίκες μακριά από την έδρα του, ενώ μετράει και 21 ήττες.

Το ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Βασίλης Σίμτσακ 2.04 31
Ζόραν Βρκιτς 1.92 25
Μοχάμεντ Φαγιέ 2.08 27
Μιχάλης Γιαννακίδης 1.92 24
Ντάνι Γκίμπσον 1.80 28
Λάζαρος Αγαδάκος 2.07 31
Γιαννούλης Λαρεντζάκης 1.96 19
Νέιτς Στρναντ 1.90 29
Αλέξης Κυρίτσης 1.92 30
Έιβις Ουάιατ 2.11 28
Άλεξ Στέβοβιτς 1.95 22
Ανδρέας Οικονομόπουλος 2.06 18
Αλέξης Μήτσιαλος 2.04 18

Ηλυσιακός: Στο ίδιο πνεύμα...

Ο Ηλυσιακός την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο με τον Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο του έπαιξε όμορφο μπάσκετ με το νεανικό σύνολο που διέθετε και συνεχίζει να διαθέτει. Ο σύλλογος των Ιλισίων σημείωσε επτά νίκες συνολικά και δημιούργησε πολλά προβλήματα σε πολλούς αντιπάλους, χάνοντας αρκετά ματς στο τέλος.

Ο σύλλογος των Ιλισίων στοχεύει φέτος να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ. Ο Δημήτρης Παπανικολάου διαδέχτηκε τον Κώστα Φλεβαράκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και θα προσπαθήσει φέτος μέσα από τη σκληρή δουλειά να βγάλει νέους πρωταγωνιστές και να διατηρήσει τον Ηλυσιακό στα μεγάλα σαλόνια.

Ήρθαν: Καυκής, Σκοτ, Αράπης, Χάμπτον, Δορκοφίκης, Τζόουνς, Παππάς, Παραγυιός, Σπυριδωνίδης.

Έφυγαν: Κασελάκης, Γαλιώτος, Νάνα, Χολ, Τόντιτς, Ματαλόν, Τσαπρούνης, Τζόνσον.

Ο προπονητής: Δημήτρης Παπανικολάου

Ο Δημήτρης Παπανικολάου πήρε την... σκυτάλη από τον Κώστα Φλεβαράκη και πλέον στην πρώτη του παρουσία ως προπονητής στην Basket League ΟΠΑΠ θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον Ηλυσιακό στην πρώτη κατηγορία. Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Παπανικολάου στα μέσα της προηγούμενης σεζόν είχε καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ στην Α2.

Τα μάτια στον...

Νίκο Χατζή. Ο Έλληνας γκαρντ διαθέτει τεράστια εμπειρία και αναμένεται να αποτελέσει και φέτος τον παίκτη-προπονητή της ομάδας εντός παρκέ, αλλά και να βοηθήσει τα νέα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Το στατιστικό...

Ο Νίκος Χατζής με δύο εύστοχα σουτ δύο πόντων θα περάσει 13ος στη σχετική λίστα με τους καλύτερους όλων των εποχών από πλευράς πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, καθώς θα ξεπεράσει τον Νίκο Χατζηβρέττα (917).

Ρόστερ:

Όνομα Ύψος Ηλικία
Καυκής 1.97 32
Σκοτ 2.01 30
Αποστολίδης 1.97 28
Σπανός 1.97 21
Αράπης 2.02 22
Χάμπτον 1.88 28
Δορκοφίκης 2.05 32
Τζόουνς 2.08 25
Παππάς 1.85 25
Παραγυιός 2.07 30
Αντωνάκης 2.05 20
Μπέμπης 1.92 17
Σπυριδωνίδης 1.82 17
Χατζής 1.96 36

Περιστέρι: Ψάχνει και φέτος ένα θαύμα

Στο Περιστέρι για μία ακόμα σεζόν, αναζητούν ένα θαύμα, προκειμένου να βγάλουν τη σεζόν με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; Μα, φυσικά, να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έφυγε για τον Παναθηναϊκό και ο Τζίμης Κουστένης ανέλαβε το δύσκολο έργο να οδηγήσει την ομάδα που υπηρέτησε για χρόνια (ως ασίσταντ) από το πόστο του χεντ κόουτς.

Τα οικονομικά προβλήματα δεν λείπουν και φέτος, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που θα έχει η ομάδα, έχουν δρομολογηθεί να δοθούν σε παλιές οφειλές. Ο Αλέκος Πέτρουλας είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας, που θα στηριχθεί και φέτος σε νεαρούς.

Ήρθαν: Κανονίδης, Κομποδιέτας, Τζόουνς, Θορν, Ντ. Ουίλιαμς, Ζούμπος, Μελισσαράτος, Λάκκας, Δελλής.

Έφυγαν:Σκοτ, Μότσνικ, Μανωλόπουλος, Γιαννόπουλος, Έντουαρντς, Καυκής, Πούλκο, Ρόμπι, Ζίζιτς

Ο προπονητής:Τζίμης Κουστένης

Το επί χρόνια "alter ego" του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Περιστερίου, ανέλαβε πρώτος προπονητής τη νέα δύσκολη σεζόν. Ο Τζίμης Κουστένης ανέλαβε χεντ κόουτς για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στα 46 του χρόνια, έχει περάσει επίσης από τον Φίλιππο Περιστερίου, τον Πανελλήνιο και τον Πανιώνιο, όντας ένας αρκετά έμπειρος προπονητής που πάντως θα είναι πρωτάρης στη φετινή Basket League ΟΠΑΠ.

Τα μάτια στον...

Νώντα Παπαντωνίου. Στα 22 του χρόνια του ο Έλληνας άσος ευελπιστεί να κάνει μία σεζόν που θα του επιτρέψει να βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών ομάδων το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Παπαντωνίου είναι φιλότιμος, αναμένεται να σηκώσει το βάρος οργανωτικά και να ταλαιπωρήσει τις αντίπαλες άμυνες.

Φυσικά υπάρχει και ο αρχηγός Αλέκος Πέτρουλας, ο οποίος στα 34 του χρόνια είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της ομάδας και θα δώσει τα... φώτα του στους νεότερους.

Το στατιστικό...

Ο αγώνας που θα δώσει το Περιστέρι για την 12η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ (κόντρα στο Ρέθυμνο) είναι ο 300ός στην κανονική περίοδο των πρωταθλημάτων που έχει λάβει μέρος.

Το ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Αντώνης Μάντζαρης 1.96 26
Αλέξανδρος Πέτρουλας 2.01 34
Νώντας Παπαντωνίου 1.90 22
Σωκράτης Ψαρόπουλος 1.90 20
Ανδρέας Κανονίδης 2.00 21
Δημήτρης Κομποδιέτας 1.94 27
Βερντέλ Τζόουνς 1.96 23
Ανδρέας Ψαρόπουλος 2.06 26
Ντουάιτ Θορν 1.91 24
Ντάρεν Ουίλιαμς 2.07 22
Τρύφωνας Πρέκας 2.08 18
Ορφέας Δελλής 1.80 16
Σωτήρης Μαρούγκας 1.90 19
Δημήτρης Σκουλίδας 2.00 15
Φώτης Ζούμπος 1.90 19
Πέτρος Μελισσαράτος 2.06 19
Χρήστος Λάκκας 1.88 21

Πανελευσινιακός: Πρωτάρης, αλλά με όρεξη

Ο Πανελευσινιακός θα αγωνιστεί φέτος για πρώτη φορά στην Basket League ΟΠΑΠ, πραγματοποιώντας πέρυσι μία εξαιρετική χρονιά στην πρωτάθλημα της A2 Ανδρών, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο σύλλογος της Ελευσίνας παρότι δεν θα παίξει στην φυσική του έδρα (τα εντός έδρας ματς θα τα δώσει στο Περιστέρι) θέλει να πάρει εμπειρίες και να καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Σκαραφίγκας κράτησε παίκτες "κλειδιά" από την περυσινή ομάδα (Κυριακόπουλος, Μαγκουνής, Δεληγιάννης) και μαζί με την προσθήκη νέων Ελλήνων και ξένων θέλει να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ήρθαν: Παπανικολόπουλος, Ραϊβιο, Αμόκε, Δημάκος, Αβραμίδης, Τσιάκος, Παπανικολάου, Λιακόπουλος, Καμπ.

Έφυγαν: Ηλιάδης, Κωνσταντακόπουλος, Στεφάνου, Βούλγαρης, Μπαλάφας, Κουκουράβας, Μαναβόπουλος, Γιαννουλάκος, Διολέτης, Χάλαρης, Χιουζ.

Ο προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας ανέβασε τον Πανελευσινιακό στην Basket League ΟΠΑΠ και έχει αναλάβει φέτος να κοουτσάρει την ομάδα στην πρώτη του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία.

Τα μάτια στον...

Νίκο Λιακόπουλο. Ο Έλληνας γκαρντ την προηγούμενη χρονιά πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου. Η προσοχή, λοιπόν θα είναι στραμμένη και φέτος στον Λιακόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του οργανωτή στον σύλλογο της Ελευσίνας.

Το στατιστικό...

Η φετινή σεζόν θα είναι η πρώτη στην Basket League ΟΠΑΠ για τον Πανελευσινιακό στην ιστορία του.

Ρόστερ:

Όνομα Ύψος Ηλικία
Παπανικολόπουλος 1.92 33
Ραϊβιο 1.93 26
Αμόκε 2 26
Δημάκος 1.92 22
Νίκου 1.85 32
Αβραμίδης 1.89 29
Μαντζιώρης 1.99 29
Τσιάκος 2.04 30
Κυριακόπουλος 1.88 29
Παπανικολάου 2.05 27
Μαγκουνής 2.00 27
Δεληγιάννης 2.04 28
Λιακόπουλος 1.88 29
Καμπ 2.04 24
Χιουζ 2.13 28

Απόλλων Π.: Επέστρεψε για να μείνει

Ο Απόλλων Πατρών μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, επέστρεψε στην Α1 Ανδρών και ευελπιστεί η φετινή σεζόν να είναι η απαρχή μίας νέας ιστορικής πορείας του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία. Πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, από μία ομάδα που επιχειρεί να παρουσιάσει μία ΚΑΕ λαϊκής βάσης.

Με όπλο την άμυνά του, ο Απόλλων θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει τις ελπίδες μέχρι τέλους τις ελπίδες του για παραμονή. Διατήρησε αρκετούς παίκτες από το περσινό του ρόστερ και πρόσθεσε "ρούκι" Αμερικανούς παίκτες που αν του "βγουν" θα τον βοηθήσουν σημαντικά για να πετύχει το στόχο του.

Ήρθαν: ΜακΚόλουμ, Γκραντ, Ουόκερ, Πελεκούδας, Τέρνερ, Κλάιμπερ

Έφυγαν:Βιρίγεβιτς, Πετρόπουλος, Δανιήλ, Σταμόπουλος, Κρόλο

Ο προπονητής:Νίκος Βετούλας

Είναι ο άνθρωπος που την περασμένη ανέβασε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, μετά από 5 χρόνια. Στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη Τύπου, ευχήθηκε να μην είναι ασανσέρ ο Απόλλων Πατρών και να παραμείνει στην κατηγορία.

Γεννήθηκε το 1974 και αφού αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες, ξεκίνησε την καριέρα του σαν προπονητή στον Άρη, όντας βοηθός του Αντρέα Ματσόν. Την περασμένη φορά που ο Απόλλων Π. αγωνίστηκε στην Α1 Ανδρών (2006-07) δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του λόγω τιμωρίας στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ως παίκτης.

Τα μάτια στον...

Νίκο Αργυρόπουλο. Αναμφισβήτητα, ο Νίκος Αργυρόπουλος πάσχισε πολύ για να βοηθήσει τον Απόλλωνα Πατρών να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας και θα βοηθήσει πολύ τους Πατρινούς και με την εμπειρία του στην κατηγορία.

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1978 και ανδρώθηκε μπασκετικά στον Απόλλωνα, όπου αγωνίστηκε από το 1996 μέχρι και το 2005. Ακολούθησε το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό και τον Πανελλήνιο, πριν επιστρέψει το 2008 στην ομάδα της καρδιάς του.

Το στατιστικό...

Ο Απόλλων Πατρών είναι η μοναδική ομάδα με 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πλην των ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το ρόστερ

Όνομα Ύψος Ηλικία
Έρικ ΜακΚόλουμ 1.85 24
Νίκος Αργυρόπουλος 1.85 33
Παναγιώτης Καπερώνης 1.87 27
Κίτον Γκραντ 1.93 26
Σέιν Ουόκερ 2.08 21
Γιάννης Λιανός 2.02 27
Θανάσης Ζαφείρης 1.92 24
Ανδρέας Πελεκούδας 2.08 26
Δημήτρης Λυμπέρης 1.98 26
Γκόρντον Κλάιμπερ 2.06 28
Βλάντιμιρ Πέτροβιτς 1.99 35
Λάρι Τέρνερ 2.02 30
Γιάννης Θανόπουλος 1.91 21
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ