STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο λόγος στους προπονητές!

Ο λόγος στους προπονητές!

Έξι προπονητές της Basket League ΟΠΑΠ ανέλυσαν το "αιώνιο" ντέρμπι στο ΣΕΦ για λογαριασμό του Sport24.gr! Διαβάστε τι δήλωσαν (picts)...

Η δεύτερη φετινή μονομαχία μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού βρίσκεται προ των πυλών, με το... ραντεβού να μεταφέρεται από το ΟΑΚΑ στο ΣΕΦ.

Οι δύο ομάδες έχουν βελτιώσει την αγωνιστική τους εικόνα σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση, ενώ ο Ολυμπιακός έχει προσθέσει στο ρόστερ του και δύο νέα πρόσωπα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με έξι προπονητές της Basket League ΟΠΑΠ, οι οποίοι ανέλυσαν την εικόνα των δύο ομάδων και το τι περιμένουμε να δούμε στο ντέρμπι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (η σειρά των προπονητών είναι ανάλογη με τη θέση των ομάδων στην βαθμολογία της Basket League ΟΠΑΠ πριν την αγωνιστική που διανύουμε).

Βασίλης Φραγκιάς (προπονητής Κολοσσού Ρόδου):

Ο λόγος στους προπονητές!
INTIME SPORTS

" Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνο του πρώτου γύρου. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί με δύο παίκτες. Ο Ντόρσεϊ ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας και δείχνει να έχει ενσωματωθεί στην ομάδα, αποδίδοντας εξαιρετικά στην άμυνα. Ο Λο από την άλλη φαίνεται να θέλει περισσότερο χρόνο, όμως διαθέτει περισσότερο ταλέντο από τον Λούκας. Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού έχει βελτιωθεί και αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων και στα νέα παιδιά, όπως ο Παπανικολάου και ο Σλούκας. Νομίζω ότι αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, κυρίως λόγο έδρας.

Οι πιθανότητες, δηλαδή είναι 51% έναντι 49%. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερα ισχυρός και μπορεί να σπάσει την έδρα, όπως το έχει ξανά κάνει. Πιστεύω ότι το σημαντικό είναι ποιος θα καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό του, το παιχνίδι του. Αυτό δεν θα είναι το τελευταίο ματς μεταξύ των δύο, αφού θα αναμετρηθούν και στο Κύπελλο και φυσιολογικά στους τελικούς του πρωταθλήματος, καθώς είναι οι καλύτερες ομάδες. Το μπάσκετ έχει ανάγκη ένα καλό παιχνίδι από δύο μεγάλες ομάδες, οι οποίες θεωρώ ότι είναι "υποχρεωμένες" να προσφέρουν και θέαμα".

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Πανιωνίου):

Ο λόγος στους προπονητές!
INTIME SPORTS

" Αυτό που μπορεί να πει κανείς σε σχέση με το πρώτο ματς είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει τους Περπέρογλου, Τσαρτσαρή και ο Ολυμπιακός τον Ντόρσεϊ και τον Σλούκα. Λέω ο Σλούκας διότι ουσιαστικά ήταν εκτός ροτέισον σχεδόν στον πρώτο γύρο, ενώ έδειξε ότι είναι ένας παίκτης με χαρακτήρα, κάτι πολύ σημαντικό γιατί σε τέτοια ματς μετράνε οι λεπτομέρειες. Ο Ντόρσεϊ από την άλλη έχει προσαρμοστεί και εγκλιματιστεί πλήρως στην ομάδα.

Είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται ομαδικά και μπορεί να ματσάρει τον Μπατίστ. Το σίγουρο είναι πώς το ματς θα είναι διαφορετικό σε σχέση με εκείνο του πρώτου γύρου. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρος και δείχνει πιο έτοιμη ομάδα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να πει κανείς ότι ο αγώνας δεν είναι 50%-50%. Το παιχνίδι θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σίγουρα θέλει να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, καθώς ο Παναθηναϊκός ακόμα και να χάσει έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι είναι ένα ευρωπαϊκό ντέρμπι, μαζί με το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ είναι τα μοναδικά πιστεύω σε τέτοιο βαθμό που έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει το Βίρτους - Φορτιτούντο στην Μπολόνια, ενώ και στο Ερυθρός Αστέρας - Παρτίζαν, ο Ερυθρός Αστέρας μετά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν είναι δυνατός, όπως παλαιότερα. Ελπίζω να μην υπάρχει βία και να είναι ένα όμορφο δίωρο μπάσκετ".

Σούλης Μαρκόπουλος (προπονητής ΠΑΟΚ):

Ο λόγος στους προπονητές!
INTIME SPORTS

" Κάθε παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι διαφορετικό. Πιστεύω ότι στη νίκη θα φτάσει η ομάδα που θα καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Σε τέτοια ματς πλεονέκτημα έχει όποιος καταφέρει να "χτυπήσει" τον άλλον στις αδυναμίες του. Ο Ντόρσεϊ "έδεσε" πολύ καλά, σε μία ομάδα, η οποία αγωνίζεται εξαιρετικά στην άμυνα.

Οι επιθέσεις του Ολυμπιακού ξεκινούν από την πιεστική άμυνα που παίζει. Βέβαια και στο ανοιχτό γήπεδο είναι πολύ καλός, όμως στο να βγάζει επιθέσεις μέσα από πίεση είναι εξαιρετικός. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχει βάθος. Έχουν επιστρέψει παίκτες πολλοί σημαντικοί για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Το στιλ που παίζει είναι συγκεκριμένο και το κάνει εξαιρετικά, ενώ διαθέτει παίκτες με τεράστια εμπειρία που ξέρει πώς να αντιδράσει στα δύσκολα και γνωρίζει πώς θα πάρει αυτό που θέλει από έναν αγώνα".

Κώστας Φλεβαράκης (προπονητής Ηλυσιακού):

Ο λόγος στους προπονητές!
INTIME SPORTS

" Δεν θα έχει σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο Ολυμπιακός με τον Ντόρσεϊ, ο οποίος προσθέτει γεμίζει την ρακέτα, έχει δύναμη είναι πιο πλήρης. Έχει καλή ψυχολογία και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά και την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Εφές. Οι Έλληνες παίκτες του είναι και εκείνοι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου και ο Σλούκας, νέα παιδιά που βρίσκουν ρόλο. Ο Ολυμπιακός έχει την έδρα, τον ενθουσιασμό, ο Παναθηναϊκός την εμπειρία και την ωριμότητα. Θα παίξουν πιεστική άμυνα, ενώ ο Παναθηναϊκού θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό του.

Οι λεπτομέρειες πιστεύω θα κρίνουν το θετικό αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να έχουν καλή ψυχολογία μετά και τις νίκες τους στην Ευρωλίγκα. Στον Ολυμπιακό είναι πλέον μία νέα ομάδα, με νεαρά παιδιά. Δεν υπάρχει τόσο πολύ η πίεση των προηγούμενων ετών. Η ομάδα είναι πιο υπομονετική και στηρίζει τους νεαρούς αθλητές. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να δούμε όμορφο μπάσκετ ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης".

Αργύρης Πεδουλάκης (προπονητής Περιστερίου):

Ο λόγος στους προπονητές!
INTIME SPORTS

" Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Εγώ προσωπικά βλέπω πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια να βγάζει τέτοια υγεία και φρεσκάδα στο παρκέ ο Ολυμπιακός. Κι αυτό οφείλεται στα νέα παιδιά που έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και μαζεύουν σημαντικές εμπειρίες σε κάθε παιχνίδι που δίνουν. Μετά την αποχώρηση και του Λούκας ο Σλούκας μπήκε πιο πολύ στα "βαθιά" και αγωνίζεται πολύ καλά.

Τώρα, όμως θα πρέπει να διαχειριστούν και το "πρέπει" σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει τον ενθουσιασμό, τον κόσμο, ενώ ο Παναθηναϊκός την εμπειρία και την ικανότητα να παίρνει αυτό που θέλει από την αγωνιστικό χώρο, καθώς μπορεί να διαχειριστεί, όπως κάνει χρόνια τώρα δύσκολες καταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός πάντα γύρω στις γιορτές ανεβάζει την απόδοση του. Είναι μία "μηχανή" η ομάδα και το μυαλό του προπονητή. Είναι ένα ντέρμπι και δεν μπορώ να πω ότι χωράνε προγνωστικά".

Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής Ικάρου Καλλιθέας):

Ο λόγος στους προπονητές!
INTIME SPORTS

" Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Οι αλλαγές που έγιναν και κυρίως με τον Ντόρσεϊ ενίσχυσε τους ψηλούς, καθώς η παρουσία του ήταν κάτι που έλειπε από την ομάδα και η ομάδα δείχνει πιο έτοιμη. Αυτό οφείλεται στα νέα παιδιά, όπως ο Σλούκας και ο Παπανικολάου.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο γνωστός Παναθηναϊκός, έχει εμπειρία και είναι πάντα δυνατός. Πιστεύω ότι θα είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, είναι ένα ντέρμπι, άλλωστε και οι πιθανότητες είναι στο 50-50. Δεν βλέπω κάποιον να ξεχωρίζει. Επίσης, θα μετρήσει και η ψυχολογία στην αναμέτρηση".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ