STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο χάρτης Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού προς τη νέα σεζόν

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Ολυμπιακός έχουν μπροστά μια πολύ απαιτητική off season, στην οποία θα αλλάξουν αρκετά πράγματα σε ό,τι αφορά στην εικόνα του ρόστερ τους. Το Sport24.gr καταγράφει τα δεδομένα.

Για διαφορετικούς λόγους, τόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods όσο και ο Ολυμπιακός έχουν μπροστά ένα πολύ απαιτητικό καλοκαίρι. Η off season ξεκίνησε με τους "αιωνίους" να κλείνουν άμεσα τα δύο βασικά ανοιχτά κεφάλαιά τους, οι "πράσινοι" αυτό του Νικ Καλάθη κι οι "ερυθρόλευκοι" εκείνο του Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτή βέβαια δεν είναι παρά η αρχή όσων πρόκειται να συμβούν σε επίπεδο μεταγραφικών κινήσεων.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Οι "πράσινοι" συνεχίζουν με τον Τσάβι Πασκουάλ στην άκρη του πάγκου, πρόκειται όμως να κάνουν αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό τους. Πρώτα απ' όλα σε ό,τι αφορά στους ξένους, αφού είναι ειλημμένη η απόφαση για αποσυμφόρηση. Το γεγονός πως υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Νικ Καλάθη καθιστά βέβαια πιο εύκολη τη δουλειά του 45χρονου τεχνικού για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

ΗΡΘΑΝ: Ο Στεφάν Λάσμε είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού Superfoods το φετινό καλοκαίρι. Ο 36χρονος σέντερ επέστρεψε στο ΟΑΚΑ μετά από μια τετραετία, για να "κλείσει" την τριάδα των "πρασίνων" στο "5" -δίπλα σε Τζέιμς Γκιστ και Ίαν Βουγιούκα. Η δική του παρουσία ανεβάζει σημαντικά την ποιότητα των πρωταθλητών στη θέση του σέντερ, εκεί όπου πέρσι δεν κατάφεραν να πάρουν πολλά πράγματα τόσο από τον Ζακ Όγκαστ όσο και από τον Έιντριαν Πέιν.

ΕΜΕΙΝΑΝ: Το σημαντικότερο "ανοιχτό κεφάλαιο" του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν ο Νικ Καλάθης. Η προφορική συμφωνία του 29χρονου γκαρντ απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό το μεταγραφικό πλάνο του "τριφυλλιού" αφού ο Τσάβι Πασκουάλ δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει στην αγορά νέο περιφερειακό ηγέτη. Πέραν αυτού, οι "πράσινοι" έκαναν χρήση του όρου που τους επέτρεπε να διατηρήσουν στο δυναμικό τους παίκτες όπως ο Ίαν Βουγιούκας, ο Μάρκους Ντένμον και ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο επόμενος που μπαίνει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό Superfoods είναι ο Νίκος Παππάς.

BASKET LEAGUE / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ /  EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΕΦΥΓΑΝ : Το συμβόλαιο των Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς, Έιντριαν Πέιν, Ματ Λοτζέσκι και Κέι Σι Ρίβερς ολοκληρώθηκε. Ουδείς αναμένεται να συνεχίσει στο "τριφύλλι", με μοναδική -δυνητικά- εξαίρεση την περίπτωση του Ματ Λοτζέσκι (δίχως πάντως να έχει γίνει ακόμη κουβέντα επί τούτου, σε επίσημο τόνο). Οι "πράσινοι" αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούν να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού για τον Κρις Σίνγκλετον και τον Μάικ Τζέιμς, η αξία των οποίων ξεπερνάει το 1.500.000 ευρώ ετησίως αυτή την ώρα. Εκτός αυτών, παρελθόν αποτελεί επίσης ο Κένι Γκάμπριελ, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να κάνει χρήση του όρου που του επέτρεπε να "βγει" από τη συμφωνία, έναντι 50.000 δολαρίων ως αποζημίωση.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Το μείζον είναι να κλείσει θετικά το θέμα του Νίκου Παππά, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τις θέσεις των γηγενών παικτών. Εφόσον ο 28χρονος γκαρντ ανανεώσει το συμβόλαιό του, ο Παναθηναϊκός Superfoods θα ψάξει στην αγορά για δύο παίκτες (ενδεχομένως για έναν ακόμη, ανάλογα με τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν). Οι "πράσινοι" αναζητούν έναν περιφερειακό και έναν ψηλό, με ικανότητα στο σουτ. Αμφότεροι θα είναι ξένοι, ενώ ενδέχεται να γίνει μια έξτρα κίνηση για γηγενή παίκτη προκειμένου να "γεμίσει" το ρόστερ.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε φιλικά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, μπήκε στην εποχή του Ντέιβιντ Μπλατ, επιδιώκει να διατηρήσει στο ρόστερ του τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου και συγχρόνως κινείται στην αγορά με σκοπό να δημιουργήσει μία ομάδα που θα στοχεύει στην κορυφή και θα αποτελείται από ποιοτικούς και συνάμα... διψασμένους για διάκριση παίκτες, όπως άλλωστε επιθυμούν ο νέος του προπονητής και οι διοικούντες του.

ΗΡΘΑΝ: Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο θέμα του προπονητή έκαναν την υπέρβαση, καθώς κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος από το Ισραήλ, όπου βρίσκεται καταστρώνει τα πλάνα του και κάνει τις κινήσεις του για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

ΕΜΕΙΝΑΝ: Οι Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Αγραβάνης, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκος Αρσενόπουλος και Γιώργος Μπόγρης έχουν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, αλλά για την περίπτωση του Σέρβου σέντερ πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε και τις προθέσεις των San Antonio Spurs. Επίσης, ο Γιάνις Στρέλνιεκς θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, καθώς ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει την συνεργασία μαζί του και δεν θα κάνει χρήση του όρου που του επιτρέπει να τον αφήσει ελεύθερο ως τις 10 Ιουλίου.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ: Τα συμβόλαια του Βασίλη Σπανούλη, του Κώστα Παπανικολάου και του Ιωάννη Παπαπέτρου ολοκληρώθηκαν και οι "ερυθρόλευκοι", όπως είναι λογικό, θέλουν να τους διατηρήσουν στο ρόστερ τους, ενώ επιθυμία και της πλευράς των παικτών είναι να συνεχιστεί η συνεργασία. Το πρώτο βήμα μάλιστα για την ανανέωση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων πλευρών έγινε, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους παίκτες. Ο 59χρονος προπονητής τούς εξέφρασε την επιθυμία του για να παραμείνουν στο λιμάνι και να συνεργαστούν, ενώ παράλληλα τους εξήγησε τον ρόλο που έχουν στα πλάνα του. Οι Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν με τους διοικούντες των "ερυθρολεύκων", ώστε να γραφτεί η δεύτερη σελίδα στο κεφάλαιο της ανανέωσης της συνεργασίας τους με τον Ολυμπιακό.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΕΦΥΓΑΝ : Ο κύκλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο λιμάνι έκλεισε ύστερα από τέσσερα χρόνια. Ο 51χρονος προπονητής αποχώρησε ως φίλος από τον Ολυμπιακό, στον οποίο προσέφερε πολλά και άπαντες στις τάξεις των "ερυθρολεύκων" τον εκτιμούν τόσο ως προπονητή, όσο και και ως άνθρωπο. Οι πρώτες κινήσεις των "ερυθρολεύκων" μετά την ανάληψη της τεχνικής τους ηγεσίας από τον Ντέιβιντ Μπλατ αφορούσαν τις αποδεσμεύσεις παικτών. Ο Ολυμπιακός δεν κινήθηκε για την ανανέωση της συνεργασίας του με τους Μπόμπι Μπράουν και Κάιλ Γουίλτζερ και έκανε opt out από τα συμβόλαια των Μπράιαν Ρόμπερτς και Τζαμέλ ΜακΛίν, ενώ το ίδιο θα πράξει και για την περίπτωση του Κιμ Τιλί. Ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να... αποχαιρετήσει και τυπικά τον Γάλλο πάουερ φόργουορντ ως τις 5 Ιουλίου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Οι "ερυθρόλευκοι" με την συμφωνία τους με τον Ντέιβιντ Μπλατ έκλεισαν ένα μεγάλο ζήτημα, οι ανανεώσεις των Σπανούλη, Παπανικολάου και Παπαπέτρου αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο και τα ραντάρ του Ολυμπιακού είναι σε πλήρη λειτουργία και στραμμένα στην αγορά. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ενός πόιντ γκαρντ και η περίπτωση του Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος εξετάζεται από τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμα περιφερειακού παίκτη. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να βρει και έναν πάουερ φόργουορντ, ενώ ο Ματίας Λεσόρ του Ερυθρού Αστέρα αποτελεί έναν στόχο για την θέση "5", καθώς στον Πειραιά αναζητούν αθλητικούς σέντερ. Οι κινήσεις του Ολυμπιακού στην αγορά βεβαίως θα εξαρτηθούν και από το αν οι Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου παραμείνουν στο λιμάνι και από το αν ο Νίκολα Μιλουτίνοβ κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό των San Antonio Spurs.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ