STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Βασιλειάδης ξεπέρασε τον Σάβιτς

Ο Βασιλειάδης ξεπέρασε τον Σάβιτς

Ο Κώστας Βασιλειάδης μάζεψε 3 αμυντικά ριμπάουντ στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Κόροιβου και φιγουράρει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας τον Ζόραν Σάβιτς. Οι αριθμοί του ματς στο "Παλατάκι".

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Κόροιβου στο "Παλατάκι" και διατηρεί τις ελπίδες του για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στην κανονική περίοδο ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης ακολουθεί πλέον τον Γιάννη Γιαννούλη στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ στην ιστορία του "Δικεφάλου"!

Αναλυτικά:

- Ο 2οςπαίκτης με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι από χθες ο Κώστας Βασιλειάδης. Έφτασε τα 489 και ξεπέρασε τον σπουδαίο Ζόραν Σάβιτς που φορώντας τα ασπρόμαυρα στη διετία 1993-1995 είχε μαζέψει 487. Η πρώτη θέση όμως είναι μακριά αφού σε αυτήν βρίσκεται ο Γιάννης Γιαννούλης που στην επταετία 1994-2001 είχε μαζέψει 567 αμυντικά ριμπάουντ με τον "Δικέφαλο".

- Πάντως χθες ο Βασιλειάδης με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 700 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

- Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ έχοντας 4/4 βολές, ξεπέρασε τις 500 εύστοχες στην κατηγορία έχοντας αξιοσημείωτο ποσοστό καριέρας. Ο Βασιλειάδης μετράει πλέον 503/596 βολές (84.39%).

- Με τους 20 πόντους του, ο Βασιλειάδης έφτασε τους 2.333 στην κατηγορία και ανέβηκε στην 46θέση της σχετικής λίστας των κορυφαίων σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος ξεπερνώντας τον Σάββα Ηλιάδη (2.324).

- Αν και αγωνίστηκε εμπύρετος χθες, ο Βασιλειάδης έμεινε δύο πόντους μακριά από το φετινό ρεκόρ του (είχε 20 έναντι 22 του εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ) και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στη σεζόν με τις πέντε ασίστ όσες είχε μοιράσει και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά.

- Ο 4ος"κλέφτης" στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι από χθες ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Κλέβοντας μία φορά την μπάλα έφτασε τα 133 κλεψίματα και προσπέρασε τον Γιάννη Γιαννούλη (132).

Ο Βασιλειάδης ξεπέρασε τον Σάβιτς

- Με τους 10 πόντους που σημείωσε χθες ο Νίκολα Μάρκοβιτς ξεπέρασε τους 700 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

- Το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με εννιά ριμπάουντ ισοφάρισε ο Μιλένκο Τέπιτς. Τόσα είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

- Μία άστοχη βολή στέρησε από τον Σέρβο την ισοφάριση του φετινού ρεκόρ που είναι 10/10 (δύο φορές ο Ταπούτος και μία ο Τρότερ). Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ είχε 9/10.

Σε ομαδικό επίπεδο…

- Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν 24 ασίστ ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση τους. Τόσες είχαν και στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο.

Ο Βασιλειάδης ξεπέρασε τον Σάβιτς

- Ρεκόρ περιόδου είναι για τον ΠΑΟΚ και οι 30 πόντοι που σημείωσε στο 4δεκάλεπτο του χθεσινού αγώνα. Είχε από 28 στο 2του εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο 3του εντός έδρας αγώνα με το Ρέθυμνο Cretan Kings και στο 4δεκάλεπτο του εκτός έδρας αγώνα με την Κηφισιά.

1000 ριμπάουντ καριέρας για τον Βασιλόπουλο

- Δεν πήρε πρωτοβουλίες στο επιθετικό παιχνίδι του Κόροιβου χθες (0/2 δίποντα) αλλά ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έδειξε τις υπόλοιπες πτυχές του παιχνιδιού του σημειώνοντας δύο εξαιρετικά επιτεύγματα. Ο έμπειρος φόργουορντ με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε κόντρα στην πρώην ομάδα του, έφτασε τα 1.000 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

- Παράλληλα ο Βασιλόπουλος μοιράζοντας οχτώ ασίστ, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του αφού τόσες είχε και στην περσινή σεζόν, στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κηφισιάς με τον Απόλλωνα Carna. Το φετινό ρεκόρ του ήταν οι επτά ασίστ που είχε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και πάλι με τον ΠΑΟΚ.

- Αν και πολύ άστοχος στις βολές (2/7) ο Ντάρελ Χάρις ήταν ο καλύτερος παίκτης του Κόροιβου χθες, φτάνοντας στο 7φετινό του "double-double" με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ για να μείνει μόνος του στη 2θέση της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Σόκο και όντας πίσω μόνο από τον Χογκ.

Ο Βασιλειάδης ξεπέρασε τον Σάβιτς

- Αυτά τα 14 ριμπάουντ αποτελούν και ισοφάριση του ατομικού ρεκόρ του 32χρονου σέντερ αφού τόσα μάζεψε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna.

- Τους 500 πόντους ξεπέρασε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Ντουέιν Ντέιβις έχοντας 21 χθες κόντρα στον ΠΑΟΚ.

- Με τις 9/9 βολές ο Αμερικανός γκαρντ πλησίασε στην κορυφαία φετινή επίδοση ευστοχίας από τη γραμμή του φάουλ που μοιράζονται Ταπούτος και Τρότερ με 10/10.

- Τους 300 πόντους ξεπέρασε στην κατηγορία ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έχοντας επτά στο "Παλατάκι".

ΠΗΓΗ: esake.gr

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ