STOIXIMAN BASKET LEAGUE

O αγώνας της εβδομάδας: Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ

O αγώνας της εβδομάδας: Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ

Το έκτο στην τελική βαθμολογία της περασμένης σεζόν Ρέθυμνο υποδέχεται μεθαύριο Σάββατο (7/11, 17:00) στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» τον τρίτο τις δύο τελευταίες αγωνιστικές χρονιές, ΠΑΟΚ στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 5η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Καλαφατάκης: "Δύσκολο να κάνει κάποιος προγνωστικά".

Οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν αρχίσει το Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν τόσο καλά όσο η πορεία τους των τελευταίων ετών.

Η κρητική ομάδα έχει πετύχει μια νίκη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ενώ ο «Δικέφαλος» αγνοεί το «ροζ φύλλο αγώνα». Συνεπώς το ενδιαφέρον για την μεθαυριανή συνάντηση αυξάνεται.«Ειναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι», σχολιάζει ο Γιώργος Καλαφατάκης, ο οποίος έχει καθοδηγήσει από τον πάγκο και τους δύο αντιπάλους. Τον ΠΑΟΚ την αγωνιστική περίοδο 2008-9 και το Ρέθυμνο την σεζόν 2013-14.

«Είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος προγνωστικά γιατί οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τους σε σχέση με την εικόνα που είχαν παρουσιάσει τα προηγούμενα χρόνια», εξηγεί ο «Καλάφας».«Είναι ένα ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και η εξέλιξη του θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες», επισημαίνει ο 57χρονος κόουτς και αναλύει: «Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την σεζόν αδύναμος χωρίς Αμερικανούς και τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος εάν συνέλθει μπορεί να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας παρά την ηλικία του. Με τις προσθήκες των Ουίλιαμ Χάτσερ, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ωστόσο, θα βελτιωθεί, θα βρει «χημεία» και η εικόνα του θα αλλάξει. Με τον «Σόφο» αποκτά δύναμη μέσα στην ρακέτα, ενώ ο Χάτσερ είναι πολύ καλός γκαρντ, όπως είδαμε και στον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό».

«Το Ρέθυμνο είναι μια καινούργια ομάδα», παρατηρεί ο Καλαφατάκης. «Από τον βασικό «κορμό» της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς έμεινε ο Ρο Σάφτενααρ. Ακόμη «ψάχνεται», έκανε γρήγορα προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του λόγω και της ατυχίας του Μιχάλη Καμπερίδη. Ενώ ο ΠΑΟΚ είναι «γεμάτος» με Έλληνες παίκτες, η κρητική ομάδα στηρίζεται πιο πολύ στους ξένους».

«Εάν ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τις αλλαγές στο ρόστερ του θα έδινα προβάδισμα για την νίκη στους γηπεδούχους», συνεχίζει ο «Καλάφας». «Τώρα, όμως, περιμένω ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί από πολλούς παράγοντες, τις λεπτομέρειες, την ημέρα των δύο αντιπάλων, ενώ ένα σημαντικό στοιχείο είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Το Ρέθυμνο δεν παίζει τόσο γρήγορα όσο στο παρελθόν, αλλά έχει κρατήσει στοιχεία του γρήγορου παιχνιδιού και σίγουρα θα θέλει να ανεβάσει το τέμπο. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, που θα επιδιώξει το «σετ» παιχνίδι, ειδικά τώρα με την παρουσία του Σχορτσανίτη».

«Έναν παράγοντα που πρέπει να συνυπολογίσουμε, επίσης, είναι τα ταξίδια του ΠΑΟΚ», σημειώνει ο 57χρονος κόουτς. «Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει από μακρινό ταξίδι στην Ρωσία και θα ταξιδέψει πάλι στο Ρέθυμνο. Η κούραση είναι μεγάλη και μάλλον αυτό είναι μειονέκτημα για τους φιλοξενούμενους».

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ...

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

Σαρλόν Κλουφ 14 πόντοι

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

Ρόλαντ Σάφτενααρ 5 ριμπάουντ

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Ράιαν Χάροου 4,5 ασίστ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ

12,5/16,3

76,9%

ΔΙΠΟΝΤΑ

19,5/36,3

53,8%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

6,5/23,3

28%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

20,8-9,5

30,3

ΑΣΙΣΤ

13,8

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

8,5

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

1,8

ΛΑΘΗ

12,5

ΠΟΝΤΟΙ

71

ΠΑΟΚ

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

Κώστας Βασιλειάδης 17,8 πόντοι

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

Κώστας Βασιλειάδης 6 ριμπάουντ

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Μιλένκο Τέπιτς 3,3 ασίστ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ

15,3/23

66,3%

ΔΙΠΟΝΤΑ

15,3/33,3

45,9%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

9/27

33,3%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

21,5-9,3

30,8

ΑΣΙΣΤ

15

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

4,5

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

1,5

ΛΑΘΗ

12

ΠΟΝΤΟΙ

72,8

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ