STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ντέρμπι και "μάχες" στο μενού

Ντέρμπι και "μάχες" στο μενού
INTIME SPORTS

Με πέντε αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία του πρωταθλήματος της Α1. Η 16η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με δύο ακόμα ματς.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Περιστέρι, ενώ δυνατές μονομαχίες αναμένονται σε Ρόδο και Γλυφάδα.

Για μία θέση στον... ήλιο, ο Ηρακλής φιλοξενείται από τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια με τις δύο ομάδες να καίγονται για τη νίκη και η ΑΕΚ τον Πανελλήνιο στην Λαμία, με μοναδικό στόχο να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος

Οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη του επί της Βαλένθια για την Ευρωλίγκα θέλουν απέναντι στον Πανιώνιο να διατηρήσουν το αήττητο στο πρωτάθλημα και να πιστοποιήσουν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Στην αντίπερα όχθη, ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του και να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση.

ΠΑΟΚ - Άρης

Ο ΠΑΟΚ με τον Άρη έχουν από 23 βαθμούς και ανήκουν στο γκρουπ των ομάδων που "κυνηγάνε" το Μαρούσι που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έχει πάρει πολλούς βαθμούς στην έδρα της (έχει ρεκόρ 6-1), ενώ ο Άρης έχει μοιρασμένες νίκες σε εντός και εκτός έδρας ματς (5-3, 3-4).

Ηλυσιακός - Ηρακλής

Όποιος χάσει καίγεται... Ο Ηλυσιακός και ο Ηρακλής δίνουν τον δικό τους αγώνα, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας από 18 βαθμούς και 3 νίκες σε 15 αναμετρήσεις πρωταθλήματος. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Κολοσσός Ρόδου - Καβάλα

Η Καβάλα έχει αξιοποιήσει μέχρι στιγμής σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη της έδρας της (7-1) και πλέον "ψάχνει" νίκες εκτός έδρας, ώστε να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατόν την παραμονή και στη συνέχεια να πλασαριστεί σε μία καλή θέση. Από την άλλη, ο Κολοσσός βρίσκεται στην τέταρτη θέση και θέλει να εκμεταλλευτεί τυχόν ήττα του Αμαρουσίου για να το "πιάσει".

Ίκαρος Καλλιθέας - Μαρούσι

Με "όπλο" την δυνατή άμυνα ο Ίκαρος Καλλιθέας υποδέχεται το Μαρούσι και θέλει να το "γκρεμίσει" από την μοναξιά της τρίτης θέσης και να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα της από τον Κολοσσό Ρόδου και να παραμείνει μόνη τρίτη, μόνο πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Πανελλήνιος - ΑΕΚ

Στην ίδια μοίρα βρίσκονται τουλάχιστον βάση συγκομιδής βαθμών ο Πανελλήνιος και η ΑΕΚ. Οι "ολυμπιονίκες" παρά την κούραση από το ματς με την Μπενετόν Τρεβίζο για το Eurocup θέλουν τη νίκη για ακριβώς τους ίδιους λόγους που τη θέλει και η Ένωση... να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Και οι δύο ομάδες "καίγονται" για τους βαθμούς, οπότε αναμένεται να γίνει ένα δυνατό και σφιχτό παιχνίδι.

Περιστέρι - Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Κάχα Λαμποράλ για την Ευρωλίγκα, όμως πλέον στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και το ματς με το Περιστέρι. Οι "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" γνωρίζουν ότι έχουν πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν μία καλή εμφάνιση και να είναι ανταγωνιστικοί. Στον Παναθηναϊκό σκοπεύουν να γυρίσουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τους Ισπανούς.

Το πρόγραμμα (16η αγ.):

Σάββατο (05/02)

Ολυμπιακός - Πανιώνιος ΣΕΦ (17:00) ΕΤ1

ΠΑΟΚ - Άρης Πυλαία (17:00) NS (κεκλεισμένων των θυρών)

Ηλυσιακός - Ηρακλής Κλειστό Ιλισίων (17:00)

Κολοσσός Ρόδου - Καβάλα "Βενετόκλειο" (17:00)

Ίκαρος Καλλιθέας - Μαρούσι Γλυφάδα (17:00)

Κυριακή (06/02)

Πανελλήνιος - ΑΕΚ Λαμία (12:30)

Περιστέρι - Παναθηναϊκός "Ανδρέας Παπανδρέου" (17:00) ΕΤ1

Η Βαθμολογία (15αγ.): Ολυμπιακός 30, Παναθηναϊκός 29, Μαρούσι 24, Κολοσσός Ρόδου 23, Αρης 23, ΠΑΟΚ 23, Καβάλα 23, Περιστέρι 22, Πανιώνιος 22, Ίκαρος Καλλιθέας 22, Πανελλήνιος 19, ΑΕΚ 19, Ηρακλής 18, Ηλυσιακός 18.

Η επόμενη αγωνιστική (12/02-13/02): Αρης - Ηλυσιακός, Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου, Μαρούσι - Καβάλα, Πανιώνιος - Πανελλήνιος, Ηρακλής - Περιστέρι, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, Ίκαρος Καλλιθέας - Ολυμπιακός.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ