STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μπαρτζώκας: "Υπάρχει κόπωση"

Μπαρτζώκας: "Υπάρχει κόπωση"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας έμεινε ικανοποιημένος από την ομαδικότητα των παικτών του, όχι όμως και για την αμυντική τους λειτουργία.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Πατρών, έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έμεινε ικανοποιημένος από την ομαδικότητα των παικτών του, όχι όμως και για την αμυντική τους λειτουργία.

" Μπράβο στην Πάτρα για την συνολική πορεία της στο πρωτάθλημα και τις τρεις εμφανίσεις που έκανε απέναντι μας, όπως και στην κανονική περίοδο, ήταν μια σοβαρή ομάδα και σήμερα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εύχομαι ότι καλύτερο για την επόμενη χρονιά και εύχομαι να πάει ακόμα καλύτερα", ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πρόσθεσε:

" Είμαι ευχαριστημένος για την ομαδικότητα που δείξαμε στις τελικές φάσεις όχι όμως για την ομαδικότητα στην άμυνα. Χάσαμε κάποιους πόντους, ο Απόλλωνας μπήκε νωθρά στο παιχνίδι στην συνέχεια όμως βρήκε ρυθμό και πέτυχε κάποια μακρινά σουτ με προϋποθέσεις, ήταν δύσκολα γιατί πίεσαν πολύ. Εμείς συνεχίσαμε να είμαστε το ίδιο καλοί στην επίθεση.

Υπήρχε διαφορά στις τελικές φάσεις και στα ριμπάουντ όμως έχουμε και λάθη, και πρέπει να σταθούμε σε αυτά και να τα λύσουμε, ώστε να βελτιωθούμε για την επόμενη σειρά αγώνων του πρωταθλήματος".

Στη συνέχεια ανέφερε: " Δεν ήταν τίποτα εύκολο όλη τη χρονιά. Είναι πολλά ματς και υπάρχει κόπωση, επειδή πιέσαμε την ομάδα πριν το φάιναλ φορ για να είναι σε καλή φόρμα και στο Λονδίνο η ομάδα έκανε και εκεί μεγάλη προσπάθεια και τώρα στα playoff η ομάδα κάνει κοιλία και εμείς που δουλεύουμε την ομάδα αυτή είναι μια αναμενόμενη συμπεριφορά.

Πλέον πρέπει να ετοιμαστούμε για την συνέχεια για να είμαστε σε καλή κατάσταση, αν πρώτα ο θεός πάμε στους τελικούς. Είναι αναμενόμενες αυτές οι εμφανίσεις και το περιμένουμε δεν είναι μόνο το ψυχολογικό άδειασμα από την συμμετοχή στο Final 4 που είναι μια απαιτητική διοργάνωση αλλά είμαστε και σωματικά κουρασμένοι. Σκοπός είναι να πάμε καλύτερα στη συνέχεια".

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας πρόσθεσε: " Ηταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς σήμερα. Νομίζω αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, στην ομάδα της Πάτρας γιατί φάνηκε πως δίκαια βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Πολλά συγχαρητήρια γιατί έχουν μια αξιόλογη ομάδα, δομημένη καλά. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, δεν είχαμε συγκέντρωση και στα 40 λεπτά, δεν ξέρω αυτό πού οφείλεται, πρέπει να το βρούμε στη συνέχεια. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι περάσαμε στον επόμενο γύρο με 2-0 και τώρα κοιτάζουμε τη συνέχεια".

Βετούλας: "Νίκησε δίκαια"

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, Νίκος Βετούλας ανεφερε: " Συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και την συνέχεια στα πλέι οφ. Εννοείτε ότι νίκησε δίκαια, τα είπε και ο κόουτς με τα 13 επιθετικά ριμπάουντ ο Ολυμπιακός, όμως σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η θέληση του να παίζεις απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης και θέλει συνεχής αυτοσυγκέντρωση και να παίζεις καλά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και την κατάκτηση των στόχων της παραμονής στην κατηγορία και την είσοδο στα playoff".

Σε ερώτηση για τα σχέδια του τη νέα σεζόν είπε: " Μερικά πράγματα έχουν συζητηθεί για τη νέα περίοδο και περισσότερο είναι η φιλοσοφία για να γίνει καλύτερη ομάδα. Έχουμε καλούς Αμερικανούς αλλά μπορούμε να πάρουμε και καλύτερους, υπάρχουν όπως έχουμε παίκτες που πετυχαίνουν ανά ματς 30 πόντους όμως πρέπει να είναι και καλοί χαρακτήρες. Να δουλεύουν και στην άμυνα αλλά και να υπάρχουν σωστά αποδυτήρια.

Τα πάντα είναι η συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Κοιτάμε όλες τις παραμέτρους και στους Έλληνες και στους ξένους παίκτες, πάντα σε λογικά πλαίσια. Στα λογικά πλαίσια. Κάθε χρόνο είναι διαφορετικό, εξαρτάται στο πως θα είμαστε εμείς αλλά και οι άλλες ομάδες. Σημασία έχει να υπάρχει σταθερότητα στα δύσκολα. Και άσχημα να ξεκινήσεις αν έχεις ομάδα στην πορεία θα επανακάμψεις σίγουρα".

Ο Νίκος Αργυρόπουλος δήλωσε: " Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι για την πορεία που κάναμε μέχρι τώρα, καθώς πετύχαμε δυο στόχους σε μια χρονιά. Θέλαμε να είμαστε αξιοπρεπής στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε με την καλή εμφάνιση που κάναμε στα παιχνίδια μας και μας αφήνει μια γλυκιά γεύση στο τέλος.

Ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στην διάρκεια του αγώνα και καταφέραμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον πρωταθλητή Ευρώπης. Δεν φοβηθήκαμε αλλά στο τέλος δεν ήμασταν ψύχραιμοι και ο πιο έμπειρος που ήταν ο Ολυμπιακός, πήρε τη νίκη. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ