STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μπαρτζώκας: "Καθοριστικός ο επόμενος μήνας"

Μπαρτζώκας: "Καθοριστικός ο επόμενος μήνας"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο κακό γ' δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Πανιώνιος είναι μία πάρα πολύ σοβαρή ομάδα

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο (87-73), ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στον έλεγχο της αναμέτρησης από τους παίκτες του, αλλά και στο κακό γ' δεκάλεπτο που έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πλησιάσει.

"Ο Πανιώνιος είναι πολύ σοβαρή ομάδα. Το ξέραμε αυτό, γι' αυτό κάναμε και δεύτερο μίτινγκ κατά τη διάρκειας της εβδομάδας. Ελέγξαμε το παιχνίδι και ανεβάσαμε τη διαφορά γρήγορα γύρω στους 20 πόντους. Θέλω να σταθώ στο κακό γ' δεκάλεπτο κι αυτό θα κοιτάξουμε, καθώς αφήσαμε στους παίκτες του πανιωνίου, πολλά σουτ", τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε στη συνέχεια:

" Το πρόγραμμα μας είναι καταιγιστικό. Το μυαλό μας είναι στην προετοιμασία του αγώνα με τη Σιένα. Οι πόντοι δεν είναι για να προβληματιζόμαστε. Εχει ταλέντο ο Πανιώνιος, έχει ρόλους και δεν ήταν λογικό να κρατήσουμε χαμηλά τον Πανιώνιο στο σκορ.

Οι τέσσερις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο πρέπει να μας προβληματίσει, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι πόντοι μας από την περιφέρεια. Γυρίσαμε από τη Μπαρτσελόνα και υπάρχει μια αντίληψη ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Είναι ελληνικό φαινόμενο να υπεραναλύουμε τα πάντα.

Τους σέβομαι όλους, αλλά υπάρχουν οι παίκτες στους οποίους έχει προστεθεί ένας ακόμα και υπάρχει το σταφ που είναι αφοσιωμένο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα έχουμε και ατυχή αποτελέσματα και πρέπει να τα αξιολογούμε όπως πρέπει. Η Μπαρτσελόνα έχασε 20 πόντους και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πίεση. Είμαστε νεανική ομάδα, κάνουμε καλή προπόνηση και πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα ανεβαίνουμε και άλλες ομάδες θα πέφτουν. Αυτός ο μήνας από εδώ και πέρα είναι καθοριστικός γιατί έχουμε τον Παναθηναϊκό, τον τελικό Κυπέλλου και το "Τop-16".

Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε μόνο το επόμενο επόμενο και όχι το πώς θα προκριθούμε στα πλέι οφ. Αυτό είπα και στους παίκτες".

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: " Παίξαμε με μια καλή ομάδα, δυνατή και οργανωμένη, επιπέδου Ευρωλίγκας. Αντιδράσαμε καλά, αλλά είχαμε κενά στην άμυνα δεχόμενοι εύκολα καλάθια. Αν διορθώσουμε τις λεπτομέρειες, θα είμαστε καλύτεροι. Κάναμε καλή δουλειά στην επίθεση και αν βελτιώσουμε την άμυνα θα είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Πρέπει να σταματήσει ο συσχετισμός της φετινής χρονιάς με την περσινή. Οταν κερδίζουμε υπάρχουν μεγάλα λόγια και όταν πάνε όλα στραβά, όλα αλλάζουν. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Είμαστε σε καλή φάση. Επιβάλλεται να αντιδράσουμε καλά με τη Σιένα. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, ποτέ μπροστά. Αν είμαστε σε καλή κατάσταση δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν".

Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός"

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: " Ξέραμε ότι θα έχουμε πολλές δυσκολίες, διάφορες καταστάσεις που θα αντιμετωπίζαμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός από την αρχή, μας έβγαλε από το παιχνίδι μας. Κυρίαρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας 46 πόντους.

Αντιδράσαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Δείξαμε καλύτερο πρόσωπο, αλλά ο Ολυμπιακός έλεγχε πάντα το ματς. Θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε στοιχεία από αυτό το ματς και να τα χρησιμοποιήσουμε στα επόμενα ματς. Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ