STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μια εξάδα... πρωταγωνιστές

Έχοντας συμπληρωθεί κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο του πρωταθλήματος της ΣΚΡΑΤΣ Basket League, το Sport24 ξεχωρίζει τους έξι καλύτερους ξένους μέχρι ώρας. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, δεν έμειναν για πολύ στη χώρα μας…

Οι ξένοι παίκτες είναι μεγάλο κεφάλαιο για κάθε ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αρκετές εξ αυτών βασίζονται στην ποιότητα των παικτών αυτών με σκοπό να κάνουν το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Άλλες, έχοντας έναν σταθερό κορμό παικτών, ζητούν συγκεκριμένα πράγματα από τους ξένους. Η ουσία όμως, είναι μία. Πως κάθε ομάδα θέλει να πάρει το καλύτερο από τους ξένους παίκτες της!

Κάποιοι, μάλιστα, ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Αυτούς εντόπισε το Sport24.gr και σας τους παραθέτει:

Εστεμπάν Μπατίστα

Από τα φιλικά φρόντισε να δείξει πως η φράση “Ουρουγουανός μπασκετμπολίστας” δεν είναι σύντομο ανέκδοτο. Στον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, φρόντισε να μπει στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού. Έκτοτε, ο Εστεμπάν Μπατίστα είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες του τριφυλλιού. Στα 7 παιχνίδια που έχει παίξει στο φετινό πρωτάθλημα αποτελεί σημείο αναφοράς για την “πράσινη” φροντ λάιν(11 πόντοι – 8,4 ριμπάουντ – 2,2 ασίστ – 1,6 λάθη – 1,4 κλεψίματα – 19,8 ranking), δικαιώνοντας τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τους συνεργάτες του για την επιλογή τους, το περασμένο καλοκαίρι, να τον εντάξουν στο ρόστερ.

Μουχάμαντ Φαγιέ

Βάσει αξιολόγησης είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος (188 μονάδες στο σύνολο), πίσω από τον Δημήτρη Μαυροειδή (207 μονάδες). Είναι ο παίκτης που ανέβασε επίπεδο, με το παιχνίδι του, το φετινό Ρέθυμνο. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, άλλωστε, ποντάρει πολλά στην παρουσία του Μουχάμαντ Φαγιέ. Ο φόργουορντ από τη Σενεγάλη ήρθε με… φόρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας και φέτος σε 10 παιχνίδια, στα οποία έχει παίξει βασικός- μετρά 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 1,1 τάπες, 1,9 λάθη και 0,7 κλεψίματα. Όχι κι άσχημα για τον ηγέτη των Κρητικών…

Τόρλιν Φιτζπάτρικ

Αποτελεί ένα από τα… λαχεία του φετινού Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος ανέκαθεν έκανε πολύ καλές επιλογές ξένων παικτών. Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ είναι ο παίκτης που συζητήθηκε όσο λίγοι τις προηγούμενες μέρες. Παίκτης με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα και πολύ καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Το απέδειξε περίτρανα στον ημιτελικό Κυπέλλου με τη Νέα Κηφισιά, στο Ζηρίνειο, όταν έκανε το παιχνίδι της… ζωής του, πετυχαίνοντας 25 πόντους. Και στο πρωτάθλημα, όμως, δεν τα πάει άσχημα. Πώς άλλωστε, θα μπορούσε να συμβεί αυτό, όταν σε 10 παιχνίδια έχει κατά μέσο όρο 12,5 πόντους, 8,3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1,1 τάπες, 0,5 κλεψίματα και 16 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης; Και έχουμε 16 αγωνιστικές ακόμα…

Ρόμπερτ Λόουερι

Ένας από τους Αμερικανούς που είδαν, ήλθαν, “απογείωσαν” την αξία τους και αποχώρησαν για άλλες πολιτείες. Ο Ρόμπερτ Λόουερι ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ήταν μια από τις επιλογές του Χάρη Μαρκόπουλου, ο οποίος αναζητούσε παίκτη με έμφαση στο σκοράρισμα. Τέτοιου είδους παίκτη βρήκε στο πρόσωπο του 27χρονου (έκλεισε τα 27 στις 23 Δεκεμβρίου) γκαρντ, ο οποίος με τη σειρά του φρόντισε να τον δικαιώσει. Έπαιξε μόλις 8 παιχνίδια, όμως πρόλαβε να καταγράψει 16,7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, 2,4 κλεψίματα, 2,5 λάθη και 20,3 μονάδες κατά μέσο όρο. Μετά την όγδοη αγωνιστική ο Αμερικανός έκανε το βήμα παραπάνω με προορισμό τη Ρίγα, η οποία είχε ενδιαφερθεί λίγο νωρίτερα για έναν ακόμα ξένο που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Μάικ Τζέιμς!

Μάικ Τζέιμς

Παρόμοια περίπτωση με τον Λόουερι ο Μάικ Τζέιμς. Αυτός, όμως, φρόντισε να δείξει από νωρίς ποιος είναι, πραγματικά. Προερχόμενος από την τρίτη(!!!) κατηγορία της Ιταλίας. 26 πόντοι απέναντι στον Πανιώνιο, 21 απέναντι στον Παναθηναϊκό, 28(!) απέναντι στον Ολυμπιακό –στο ΣΕΦ κιόλας- και 22 απέναντι στον Πανελευσινιακό. Όλα αυτά τις 4 πρώτες αγωνιστικές, για να ακολουθήσει μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση με 28 πόντους απέναντι στον Άρη, μέσα στο “Nick Galis Hall”. Όλα, πλέον, είχαν πάρει τον δρόμο τους για τον Τζέιμς. Το εκτός έδρας παιχνίδι της όγδοης αγωνιστικής, με την ΑΕΚ, ήταν το τελευταίο του Αμερικανού γκαρντ στην Ελλάδα. Ήταν φανερό πως η Ρόδος δεν… χωρούσε το ταλέντο του. Ένα ταλέντο που χωρούσε, όμως, η Λαμποράλ Κούτσα, που τον απέκτησε με σκοπό να ενισχύσει τις θέσεις των κοντών. Ποια ήταν όμως, η κληρονομία που άφησε στο πρωτάθλημα; 21 πόντοι (168 συνολικά) – 5,1 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ – 0,8 κλεψίματα και 21,7 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο, σε 8 παιχνίδια. Το μέλλον του ανήκει!

Καρλ Ίνγκλις

Έφτασε στην Ελλάδα αρχές Νοέμβρη και έφερε μαζί του κάτι που έλειπε από την ΑΕΚ. Μια ηγετική φυσιογνωμία! Ο Καρλ Ίνγκλις από τα πρώτα παιχνίδια έγινε ο άνθρωπος που θα σηκώσει στις πλάτες του την Ένωση τη φετινή σεζόν. Ο Καναδός φόργουορντ όσο περνάει ο καιρός ανεβάζει όλο και περισσότερο τα νούμερά του. Απόδειξη; Από τους 9 πόντους στο πρώτο παιχνίδι με τη νέα του ομάδα, απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, έφτασε να πετυχαίνει 32(!!!) πόντους απέναντι στα Τρίκαλα, εκτός έδρας. Όσο για τους αριθμούς του; Σε 7 παιχνίδια έχει 19,8 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 0,8 κλεψίματα, 3 λάθη και 19,1 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, έγινε πολύς ντόρος γύρω από την υπόθεση παραμονής του στην Ελλάδα, μια υπόθεση η οποία είχε “happy end”!

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ