STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαυροειδής: "Και κουτσός στην Εθνική!"

Μαυροειδής: "Και κουτσός στην Εθνική!"

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στην Super Basketball για τη σειρά των τελικών, εξήγησε ότι ο Σλούκας μπορεί να πάρει τη θέση του Σπανούλη ενώ τόνισε ότι οι "πράσινοι" πρέπει να στηρίζουν τα... reset τους (VIDEO).

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν καλεσμένος στη χθεσινή (10/6) Superbasketball με τους Μάνο Μίχαλο, Στέφανο Τριαντάφυλλο και είχε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να πει. Από τη σειρά των τελικών και την Εθνική ομάδα ως τον Μπαρτζώκα, τον Μαυροκεφαλίδη, τον Σλούκα και τον... Μαριάνοβιτς.

Ο 29χρονος σέντερ μίλησε για:

...τη χθεσινή (10/6) νίκη του Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ: "Ήταν ένα ματς όπως το περιμέναμε. Για την ακρίβεια, όπως τα προηγούμενα ματς των "αιωνίων", φέτος. Οι ελλείψεις του Παναθηναϊκού είναι εμφανέστατες. Προσπαθεί συνέχεια με ποσταρίσματα του Μαυροκεφαλίδη, του Νέλσον και του Γιάνκοβιτς να χτυπήσει τον Ολυμπιακό, σε κάποιο πιθανό πλεονέκτημα που μπορεί να υπάρχει. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να δείξει το κάτι παραπάνω απέναντι στην πολυφωνία, τις λύσεις και τον πάγκο του Ολυμπιακού. Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι φρέσκοι και κάνουν αυτό που πρέπει ενώ του Παναθηναϊκού είναι κουρασμένοι. Οι ελλείψεις που έχει είναι καθοριστικές σε αυτή τη σειρά. Και εννοείται ότι το πλεονέκτημα της έδρας έχει καθοριστική σημασία. Στην προκειμένη περίπτωση μετράει και το πλεονέκτημα, και οι ελλείψεις. Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν βοηθάει για να πεις ότι μπορεί να κερδίσει κάποιο ματς στη σειρά".

...για το ποια από τις απουσίες των Γκιστ, Παππά έχει επηρεάσει περισσότερο τους "πράσινους": "Θεωρώ ότι η απουσία του Γκιστ έχει επηρεάσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Ο Γκιστ έδινε πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό. Σε άμυνα, σε επίθεση, σε ενέργεια. Έπαιζε "4" και "5". Ήταν παντού, σε όλες τις φάσεις¨. Αλλαγές στα σκριν, έπαιζε άμυνα από το "1" ως το "5". Η απώλειά του είναι καθοριστική για την ομάδα του σε αυτή τη σειρά".

"Αυτό που κάνει ο Λουκάς είναι και λίγο... άθλος"

...τους ξένους του Παναθηναϊκού που θα κρατούσε τη νέα σεζόν : " Τον Σλότερ του πρώτου γύρου, τον Μπατίστα και τον Γκιστ".

...τον Τρεμέλ Ντάρντεν και την απόδοσή του στα ματς με τους "πράσινους' : "Έχει προσφέρει ο Ντάρντεν. Στην ίδια θέση υπάρχει επίσης ο Παπαπέτρου που τον πιστεύουν πάρα πολύ και ο Λοτζέσκι, ο οποίος μπορεί να παίξει "2"-"3". Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να πάρει κάτι καλύτερο. Πάρτε για παράδειγμα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που δουλεύει με τη νοοτροπία πως πρέπει να έχει 12 υπερπαίκτες. Δεν παίρνει τίποτα στο τέλος! Επομένως, πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα που ο καθένας θα ξέρει τον ρόλο του. Κάποιος θα παίζει άμυνα, κάποιος θα κάνει τη βρώμικη δουλειά, τα σκριν, τα ριμπάουντ. Ο Ντάρντεν την κάνει αυτή τη δουλειά. Δεν χρειάζεται να βάζει 20 και 25 πόντους σε αυτή την ομάδα. Υπάρχει ο Σπανούλης, ο Σλούκας, ο Πρίντεζης...".

Μαυροειδής: "Και κουτσός στην Εθνική!"

...τις εμφανίσεις του Μαυροκεφαλίδη: "Είναι και λίγο άθλος αυτό που πέτυχε ο Μαυροκεφαλίδης, να είναι τόσο αποδοτικός. Κι αυτό που λένε για την άμυνα... Δεν γίνεται, θα χάσει κάποιες φάσεις στην άμυνα. Δεν μπορεί να είναι τέλειος 35' σε άμυνα και επίθεση! Αν ήταν, θα έπαιζε στο ΝΒΑ. Κι αυτό που κάνει είναι τρομερό, είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Αν δεν τον είχε ο Παναθηναϊκός, δεν βρίσκω τον τρόπο το πως θα μπορούσε να σκοράρει τόσο εύκολα καλάθια".

...την επόμενη ομάδα της καριέρας του: "Θα δούμε. Είναι νωρίς ακόμα. Να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και βλέπουμε...".

. ..τον ελληνικό κορμό των "αιωνίων" : "Ο Ολυμπιακός έχει έναν σταθερό κορμό Ελλήνων, στον οποίο κάνει απλώς κάποιες προσθήκες και μικρές αλλαγές κάθε χρόνο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει ξανά τον κορμό που είχε παλιά. Αυτή είναι η διαφορά. Πως θα το κάνει; Είναι δύσκολο. Επειδή, ακριβώς, το πρωτάθλημα έχει πέσει ποιοτικά και δεν έρχονται καλοί ξένοι παίκτες, το να παίζουν οι Έλληνες δεν αρκεί. Πρέπει να μαθαίνει, να μπαίνει και να βλέπει. Αυτό μας λείπει πλέον στις μικρές ομάδες. Εγώ όταν πήγα να παίξω στο Περιστέρι, βγήκα από τα αποδυτήρια και είχα μπροστά μου τον Αλφόνσο Φορντ. Μπορεί να μην μπορούσα να παίξω αν ήμουν 3άρι αλλά όταν βλέπω στην προπόνηση τον Αλφόνσο Φορντ, μαθαίνω από αυτόν τον άνθρωπο".

"Ο Σλούκας μπορεί να πάρει τη θέση του Σπανούλη"

...το αν ο Κώστας Σλούκας μπορεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού : "Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε παίκτες. Ο Σπανούλης είναι Σπανούλης, ο Διαμαντίδης είναι Διαμαντίδης και ο Γκάλης είναι Γκάλης! Ο Σλούκας είναι ο Σλούκας. Μπορεί να φτάσει ψηλά; Νομίζω πως ναι. Έχει όλα τα στοιχεία. Και σαν χαρακτήρας, είναι δουλευταράς. Μπορεί αν φτάσει ψηλά και να κοντρολάρει την ομάδα. Τώρα είναι ο Βασίλης, δεν μπορεί να βγει μπροστά από τον Βασίλη εννοείται όμως στο μέλλον μπορεί να πάρει τη θέση του."

...τις προσθήκες των Μόργκαν, Κούπερ στον Παναθηναϊκό : "Ο Παναθηναϊκός πήρε δυο παίκτες να τους καλύψει ψιλοαναγκαστικά. Όταν έχεις περιθώριο μιας εβδομάδας, παίρνεις ό,τι βρίσκεις. Ο Κούπερ, για παράδειγμα, που τον ξέραμε είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία όμως μέσα σε μια εβδομάδα, πότε να προλάβει να μπει μέσα στη νοοτροπία του Παναθηναϊκού;"

...τη σύγκριση Μαριάνοβιτς - Τόμιτς: "Ο Μαριάνοβιτς είναι μια κατηγορία μόνος του. Είναι σαν να λέμε ο Σχορτσανίτης, κι αυτός το ίδιο! Είναι λίγο ιδιαίτερος παίκτης. Ο Τόμιτς, γενικά σαν παίκτης, είναι πάρα πολύ καλος,. ειδικα επιθετικαβλεπει γηπεδο, εχει κινησεις".

...τον δυσκολότερο αντίπαλο που είχε ποτέ : "Ε, από τη στιγμή που έχω παίξει αντίπαλος με τον Νοβίτσκι στις εθνικές ομάδες, δεν μπορώ να πω κάποιον άλλον".

...το ότι ο Παναθηναϊκός ξεκινάει εκ νέου από μηδενική βάση : "Η πραγματικότητα τώρα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει δυο φορές reset. Κάνει reset, φέρνει Πεδουλάκη, τον διώχνει. Φέρνει τον Ιβάνοβιτς, τον διώχνει. Όταν κάνουμε reset, το στηρίζουμε!".

Μαυροειδής: "Και κουτσός στην Εθνική!"

"Δεν είναι πετυχημένος ο Μπαρτζώκας;"

...τον Γιώργο Μπαρτζώκαι τη σύγκριση με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο : "Με τον Μπαρτζώκα πήραμε Ευρωλίγκα. Τι να του πεις; Ότι δεν είναι πετυχημένος; Νομίζω ότι και η ομάδα του κόουτς ήταν πιο ελεύθερη ίσως, έπαιζε πιο ελεύθερη στην επίθεση. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου είναι πιο αμυντικογενής σαν προπονητής, όπως το βλέπω. Ο Μπαρτζώκας άφηνε στους παίκτες του ελευθερία στην επίθεση, η ομάδα του ήταν ίσως πιο θεαματική. Βάλαμε 100 πόντους τελικό με τη Ρεάλ, δεν έχει γίνει ποτέ σε τελικό Ευρωλίγκα. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος είναι περισσότερο της άμυνας, της τακτικής, πιο λόου τέμπο από τον Μπαρτζώκα".

...τα ισπανικά playoffs : "Τα playoffs στην Ισπανία είναι πολύ αμφίρροπα. Για παράδειγμα, εμείς είχαμε παίξει στους τελικούς της ACB, κόντρα στη Ρεάλ! Όταν πήγα στην Μπιλμπάο, η ομάδα δεν είχε κάνει ούτε νίκη στα playoffs. Εκείνη τη χρονιά φτάσαμε στους τελικούς. Παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Μπαρτσελόνα, με Πιτ Μάικλ, Ναβάρο, Βάσκεθ, ΕνΝτονγκ. Η διαφορά μεταξύ των ελληνικών και των ισπανικών playoffs είναι από εδώ μέχρι τη... σελήνη! Εμείς δεν ήμασταν ομάδα run-n-gun. Κάποιες ομάδες στην Ισπανία παίζουν τελείως... ινδιάνικα, άλλες προτιμούν το σετ παιχνίδι. Δεν μπορώ να δω κολλεγιακό μπάσκετ. Ειδικά για τους ψηλούς, είναι ένας Γολγοθάς! Μόνο ανεβοκατεβαίνουν. Θυμάμαι ότι σε κάθε παιχνίδι εκείνης της χρονιάς, ξεκινούσαμε τον αγώνα με 0-20 στο σκορ! Χάναμε στις αρχές και κερδίζαμε στο τέλος. Εκεί είναι έτσι τα πράγματα. Είτε κερδίζεις για 20, είτε χάνεις για 20, δεν αλλάζεις στιλ παιχνιδιού. Όταν κερδίζαμε εμείς, μας έλεγε ο κόουτς Κατσικάρης "ΟΚ, δεν φοβάμαι τώρα".

"Δεν μπορώ να έχω 12 άτομα να με βρίζουν!"

...το αν θα γίνει προπονητής: "Προπονητής δεν θα γίνω. Δεν μπορώ να έχω 12 άτομα να με βρίζουν! Καταλαβαίνω το παιχνίδι, μπορεί να γινόμουν πολύ καλός αλλά είμαι πολύ καλός άνθρωπος (γέλια). Έναν έχω που λες πως είναι... άγιος, που δεν μπορεί να βρίσει. Ο Σούλης".

...την Εθνική ομάδα : "Όλα έχουν να κάνουν με το πως βλέπεις το άθλημα. Για παράδειγμα, κι εγώ λέω πως όσο μπορώ και περπατάω, θα παίζω. Ή δεν ξέρω, στην Εθνική που σταματάνε. Κουτσός να είμαι και να με φωνάζεις στην Εθνική, θα παίξω! Αυτή είναι η διαφορετική νοοτροπία που έχουμε εμείς με τον άλλον που θέλει να σταματήσει και να πάει διακοπές και να παίζει pc".

Ο Δημήτρης Μαυροειδής στη Super Basketball

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ