STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Όλοι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα"

Μαρκόπουλος: "Όλοι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΑΓΟΡ, ενώ αναφέρθηκε και στον Παναθηναικό με τον οποίο θα παίξει ο "Δικέφαλος". Τι είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

"Mπράβο" στους παίκτες του "μοίρασε" ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με το Ρέθυμνο ενώ μίλησε και για τον Παναθηναϊκό τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα είπε:

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς για τα καλά λόγια του και να τον συγχαρώ για την καλή ομάδα του. Ηταν δύσκολα τα ματς με το Ρέθυμνο γιατί παρουσιάσαμε την ίδια ομάδα σε ρόστερ και φιλοσοφία και αυτό είναι δύσκολο. Θέλαμε πολύ το σημερινό ματς και θέλαμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας που πήραμε κατά την διάρκεια της σεζόν. Και το καταφέραμε... Μπράβο στους παίκτες, όλοι έδωσαν τα πάντα.

Ο Κάρτερ, που έπαιξε με ένεση, προσπάθησε πολύ. Ξεκινήσαμε πολύ νευρικοί και είχαμε άγχος στο σημερινό ματς. Χάσαμε λέι απ και ελεύθερα σουτ αλλά είχαμε προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση μας γιατί η άμυνα ήταν συνεχώς δυνατή. Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση παρέμεινε ίδια. Δηλαδή ήταν σκληρή η άμυνα και θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου".

Για τα ματς με τον Παναθηναϊκό: "Από εδώ και πέρα ξέρουμε πως είναι δύσκολα τα ματς με τον Παναθηναικό που είναι μια πολύ καλή ομάδα με εμπειρίες και παίκτες που παίζουν στην Ευρωλίγκα. θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δίχως στρες και αν αποκατασταθεί η υγεία των παικτών, μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα συγκροτημένο παιχνίδι για να έχουμε καλή παρουσία στο ματς με τον Παναθηναϊκό".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τρεις "κοντούς" στο δεύτερο ημίχρονο: "Θέλαμε να έχουμε παίκτες για να δημιουργηθούν καταστάσεις για ελεύθερα σουτ ή να φτάσει η μπάλα κάτω από το καλάθι".

Για το ότι ο Χαραλαμπίδης έκανε προθέρμανση και αν υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας για το πότε μπορεί να επιστρέψει: "Δεν μπορεί να παίξει... Το ιατρικό τιμ λέει πως δεν μπορεί να παίξει ακόμη".

Μπρέμερ: "Θέλαμε να είμαστε καλοί αμυντικά"

Ο Τζέι Αρ Μπρέμερ είπε: "Μπράβο στο Ρέθυμνο, μας ανάγκασε να παλέψουμε σε μια δύσκολη τριάδα αγώνων. Θέλαμε να είμαστε καλοί στην άμυνα σήμερα και αυτό μας βοήθησε και επιθετικά".

Για την βελτίωση του ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς με τον ΑΓΟΡ: "Στα δύο πρώτα ματς κάναμε σουτ που δεν τα βάζαμε. Σήμερα τα βάλαμε. Αρχισε να βάζει ένας σουτ και μετά έβαλαν και οι άλλοι. Σουτάραμε καλά γενικά. Δεν έγινε κάτι τρομερό".

Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: "Ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Μια ομάδα που διακρίνεται μόνιμα. Θα είναι δύσκολη σειρά, γνωριζόμαστε μεταξύ μας οι δύο ομάδες. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά. Θα υπάρχει μεγαλύτερη ένταση στα ημιτελικά. Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην άμυνα αλλά και στην επίθεση".

Για το ότι τα πρώτα δύο ματς θα γίνουν στο ΟΑΚΑ: "Πάντα στόχος είναι να πάρεις το ένα ματς όταν έχει μειονέκτημα. Καλό θα ήταν να κερδίζαμε και τα δύο αλλά δεν θα είναι καταστροφικό οι νίκες να είναι 1-1".

Δεν ανησυχεί η κατάσταση του Βον

Ο Τζούλιαν Βον χτύπησε στη διάρκεια του αγώνα με τον ΑΓΟΡ και αντικαταστάθηκε. Όπως λένε από τον ΠΑΟΚ δεν είναι ανησυχητική η κατάστασή του και ο Αμερικανός έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Ο Μαρκ Κάρτερ θα συνεχίσει την θεραπεία για τις ενοχλήσεις στο λαγονοψοίτη για να εμφανιστεί έτοιμος στα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Σκουρτόπουλος: "Καλή η χρονιά για εμάς"

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Θανάσης Σκουρτόπουλος, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την φετινή παρουσία του ΑΓΟΡ, ενώ κάλεσε τον Γιάννη Καλαμπόκη να παραμείνει στους Κρητικούς και την νέα σεζόν.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός είπε:

"Μπράβο στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια έχει ποιότητα και για εμάς ήταν σπουδαίος αντίπαλος. Παλέψαμε την σειρά αυτή και θέλαμε να δείξουμε πως δεν ήταν τυχαία η παρουσία μας στα πλέι οφ.

Στόχος μας αρχικά ήταν να μην κινδυνεύσουμε και σήμερα καταλήγουμε στην έκτη θέση μετά από καλή χρονιά. Εδωσα μπράβο στα παιδιά, ευχαριστώ τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και στους παίκτες. Θέλω να κάνω μια αναφορά στον Καλαμπόκη. Είχε προβλήματα τραυματισμού αλλά τα ξεπέρασε μέσα στη χρονιά και μας βοήθησε μέσα και έξω από το γήπεδο. Αν πάρει την απόφαση να συνεχίσει του χρόνου γιατί κάτι τέτοιο σκέφτεται, να το κάνει μαζί μας.

Στο σημερινό ματς είχαμε 10 παραπάνω λάθη από ότι συνήθως και δώσαμε έξι παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ. Ηταν κακό το δεύτερο δεκάλεπτο. Δεχτήκαμε τρίποντα με την λήξη. Δεν είχαμε ισορροπία μεταξύ των κοντών και των ψηλών. Είχαμε σχεδιάσει κάποια πράγματα αλλά δε μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα παραπάνω από παιδιά όπως ο Φαγιέ που είναι ψηλά σε κατηγορίες στατιστικής και που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Η διαφορά με τον ΠΑΟΚ ήταν η εμπειρία και η ποιότητα των πακτών. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην Ευρώπη και αυτό τον βοήθησε".

Για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: "Ο ΠΑΟΚ είναι μια σοβαρή ομάδα, ο Παναθηναϊκός φαίνεται να είναι σε κατάσταση κρίσης. Δεν ξέρω αν μπορούν να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες που πήρε. Όταν υπάρχουν δύο συνεχόμενα ματς, θεωρώ πως είναι δύσκολο για την ομάδα που είναι γηπεδούχος να υπερασπιστεί το αβαντάζ έδρας που έχει".

Καλαμπόκης: "Τιμητική η έκτη θέση για εμάς"

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, ανέφερε: "Μπράβο στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση. Με την συνολική του εικόνα, άξιζε να περάσει. Φτάσαμε στο τρίτο ματς και αυτή ήταν μια μικρή υπέρβαση. Ήταν μια καλή χρονιά για εμάς αφού με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Αρη που φάνηκαν δυνατοί στο δεύτερο μισό της σεζόν, η επόμενη θέση είναι τιμητική για εμάς. Η χρονιά τελείωσε με καλό δρόμο έστω κι αν χάσαμε, νομίζω πως κάναμε τον κόσμο του Ρεθύμνου περήφανος για άλλη μια χρονιά".

Για τον ΠΑΟΚ: "Σήμερα έδειξε να βρίσκει ξανά την φόρμα. Θα είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό".

Για την εικόνα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ: "Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεχτήκαμε από τον Μπρέμερ δύο τρίποντα και άλλο ένα από τον Τσόχλα και δημιουργήθηκαν συνθήκες εις βάρος μας. Και στο υπόλοιπο του αγώνα δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ