STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λιόγας: "Εφαλτήριο αυτό το ματς"

Λιόγας: "Εφαλτήριο αυτό το ματς"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Ηλυσιακού, Δημήτρης Λιόγας τόνισε πως είναι ευχαριστημένος και ελπίζει αυτά το ματς να είναι η αρχή για να δημιουργηθεί ακόμα κάτι καλό του χρόνου.

Ο Ηλυσιακός ηττήθηκε από το Περιστέρι, όμως εξασφάλισε την παραμονή του στην Basket League ΟΠΑΠ, με τον Δημήτρη Λιόγα να είναι ικανοποιημένος.

"Είναι πικρό που πέφτει το Περιστέρι, αλλά για μένα ήταν καλύτερο που πέφτει το Περιστέρι. Τον καιρό που είμαι στην ομάδα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από πρόεδρο, προπονητές, όλους τους παίκτες", είπε ο Λιόγας και συμπλήρωσε:

"Προσπάθησα να αλλάξω την διάθεσή τους απέναντι στην ομάδα και στον εαυτό τους. Ήταν δύσκολο που παίζαμε απέναντι στο Περιστέρι, που είναι σκληρή ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι εφαλτήριο για να δημιουργηθεί καλύτερη μαγιά για του χρόνου".

Στη συνέχεια ανέφερε: " Ήταν και για μένα δύσκολο στοίχημα. Ο κόουτς Ζευγώλης είναι διαφορετικός από μένα. Δεν ήταν τόσο απλό, να έρθω να προσπαθήσω, να αλλάξω πολλά πράγματα. Έπρεπε να αλλάξει ο τρόπος ανάπτυξης, ιδιαίτερα του Στόγκλιν, έπρεπε να τον πάμε στο "δύο", την έκανε την δουλειά, σκόραρε, έδωσε πάσες. Παρότι πρώτη φορά ήμουν πρώτος προπονητής Α1, είμαι πολλά χρόνια στον χώρο, αγαπώ το μπάσκετ, διασκεδάζω κάθε στιγμή που είμαι στο γήπεδο. Κάθε φορά αναλαμβάνω ένα στόχο για να τον πετύχω".

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χατζής δήλωσε: " Σήμερα είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας έπειτα από μια πολύ μεγάλη και δύσκολη χρονιά. Η ομάδα μας δεν άξιζε να έρθει να παίξει στο τελευταίο παιχνίδι την σωτηρία της, μέσα από πολλά προβλήματα που είχαμε όμως, τα καταφέραμε. Ξέραμε πως θα είχαμε απέναντι μας έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο που θα έκανε τα πάντα για να πάρει τη νίκη. Παραμείναμε συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς και καταθέσαμε ψυχή και με λίγη τύχη παραπάνω τα καταφέραμε.

Συγχαρητήρια και στους παίκτες Περιστερίου, έκαναν και αυτοί μεγάλη προσπάθεια, το ίδιο κάναμε και εμείς παρά το πολλά προβλήματα που είχαμε. Συγχαρητήρια στον καινούργιο προπονητή καθώς σε 10-15 μέρες που ήταν στην ομάδα έδωσε άλλη πνοή, καταφέραμε να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια και να τα παίξουμε όλα για όλα. Και ευτυχώς τα καταφέραμε".

Έπειτα τόνισε: " Τις τρεις από τις τέσσερις σεζόν σωθήκαμε την τελευταία αγωνιστική. Ο πρόεδρος στάθηκε και φέτος όσο μπορούσε δίπλα μας. Όσο για το εάν θα παίξω του χρόνου, δεν σκέφτομαι να σταματήσω, θέλω να συνεχίσω αφού με βαστάνε τα πόδια μου, συνεχίζω".

Κουστένης: "Περάσαμε πολλές αντιξοότητες"

Ο προπονητής του Περιστερίου, Τζίμης Κουστένης ανέφερε: "Ο τεχνικός του Περιστερίου είχε δηλώσει νωρίτερα για το ματς με τον Ηλυσιακό: "Δίνω συγχαρητήρια στον Δημήτρη (σ.σ.: Λιόγα) και τον Ηλυσιακό για την σωτηρία. Κλείνουμε σήμερα εννιά μήνες στο γήπεδο. Περάσαμε πολλές αντιξοότητες. Ποτέ δεν βγάλαμε προς τα έξω τα όποια προβλήματα είχαμε. Δώσαμε ένα τίμιο αγώνα, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια και παίξουμε σε ένα παιχνίδι "τελικό", ο θάνατός σου, η ζωή μου, την παραμονή μας. Εμείς ήμασταν μια άπειρη ομάδα, ενώ ο Ηλυσιακός είχε κάποια παιδιά, όπως ο Χατζής που έπαιζαν για Τρίτη χρονιά παιχνίδι παραμονής. Αυτό δεν αναιρεί την προσπάθεια των παικτών μου.

Ευχαριστώ τον φίλο Μάριο Γούναρη, που από πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μου. Τον φροντιστή Δημήτρη Αντωνόπουλο, τους δυο φυσιοθεραπευτές Μάνο Παπαμανώλη, Νάσο Τζαβάρα. Τον γιατρό Περικλή Παπαλό. Όλοι αυτοί ανιδιοτελώς προσφέρουν. Την γραμματέα Κατερίνα Κόλλια, τον ταμία Γιώργο Βλαντό, τον υπεύθυνο ασφαλείας Βασίλη Πανώριο, δύο φίλους και συμμαθητές μου, τον Κώστα Κότση και τον Δημήτρη Μπαλή.

Μαζί προσπαθήσαμε σαν ένα σύνολο να τρέξουμε την ομάδα. Η ύπαρξη αυτής της ομάδας εδώ σήμερα, οφείλεται όμως στον Στέφανο Κιυοριτζόγλου. Δεν θα υπήρχε Περιστέρι. Οφείλουν να το αναγνωρίσουν οι Περιστεριώτες".

Στη συνέχεια τόνισε: " Ευχαριστώ τον μεγαλομέτοχο Τάσο Σκορδάκη, τον Γιώργο Παπάογλου, τον Μπάμπη Καραθάνο. Και κάτι άλλο που θέλω να πω: Τέτοια παιδιά, τέτοια ποιότητα παικτών δεν έχω ξαναδεί. Απλήρωτοι, να είναι παρόντες σε όλες τις προπονήσεις, να κάνουν περήφανους όλους εμάς. Είναι νέοι. Έχουν το μέλλον μπροστά τους. Είμαστε συντετριμμένοι. Τους είπα ότι σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες θα σηκωθείς, ίσως αυτό το παιχνίδι να μην ξαναδοθεί η δυνατότητα να το ξαναπαίξουν. Τους βγάζω το καπέλο. Είμαι πολύ υπερήφανος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά, που δεν λύγισαν ποτέ".

Ο Αλέξης Πέτρουλας ανέφερε: " Σαν αρχηγός και γέννημα θρέμμα, να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στο σταφ, στους λίγους που ήταν όλη τη χρονιά κοντά μας, γιατί πιστέψτε με παλεύαμε με θηρία, στηριχτήμαμε στους Έλληνες παίκτες, καταφέραμε όταν όλοι μας θεωρούσαν τελειωμένους να παλέψουμε μέχρι τον τελευταίο αγώνα για την παραμονή μας. Ειδικά οι μικροί σε ηλικία είναι έτοιμοι και μπορούν να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Όσο για την ομάδα λίγοι έχουν καταλάβει τι έχει γίνει, πρέπει να μείνει να βγάλει και άλλα παιδιά έχει πολλά να προσφέρει, πολλά, στεναχωριέμαι αλλά θεωρώ ότι έχει τις κολώνες, δεν θέλω να την αφήσουν και να γίνει κακό παράδειγμα, προσπαθήσαμε όλοι οι παίκτες, δώσαμε ό,τι είχαμε, μείναμε ενωμένοι και ας ήμασταν απλήρωτοι. Δεν αφήσαμε ούτε μια μέρα που να μην παλέψαμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ