STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός 67-83

Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός 67-83
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε το θετικό αποτέλεσμα και στη Ρόδο επί του Κολοσσού (83-67), σφραγίζοντας το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Άρης - Μαρούσι. Ντεμπούτο... επιστροφής για τον Γιώργο Πρίντεζη.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς χωρίς τον Ράσο Νεστέροβιτς και Βασίλη Σπανούλη, αλλά με νέο πρόσωπο των Γιώργο Πρίντεζη επέβαλαν από την αρχή της αναμέτρησης τον ρυθμό τους και έφτασαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στο νίκη με 67-83.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός ανέβασε το αήττητο του στο 28/28 και πλέον περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Άρης - Μαρούσι για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Κολοσσό, έχοντας 20 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς σταμάτησε στους 15. Σε καλή κατάσταση εμφανίστηκε και ο Γιώργος Πρίντεζης στο ντεμπούτο του, καθώς σημείωσε 6 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο σε 11 λεπτά.

Για τον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος προσπάθησε να παίξει καλό μπάσκετ ο Στιβ Πάνος σημείωσε 11 πόντους και ο Μανωλόπουλος 10.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του. Αποτέλεσμα ήταν να έχει 0/4 τρίποντα και να προηγείται με 3-9, έπειτα από καλάθι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο 5', με επιμέρους σκορ 7-0...

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν την απόδοση τους, ενώ παράλληλα έσφιξαν την άμυνα τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να προηγηθούν με 9-17 και να εκτοξεύσουν την διαφορά με τρία διαδοχικά τρίποντα από Χαλπερίν (δις) και Τεόντοσιτς. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το καταιγιστικό 9-26 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Έπειτα οι Πειραιώτες με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη αύξησαν ακόμα περισσότερο την διαφορά τους από τους γηπεδούχους (9-28), προτού με ένα μίνι σερί (5-0) ο Κολοσσός κάνει το 14-28 στο 13' και αναγκάσει τον "Ντούντα" να πάρει τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως μπήκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 11-0 κατάφεραν να πλησιάσουν στους 8 πόντους, πιέζοντας στο μισό γήπεδο (20-28). Ο Ολυμπιακός, όμως πήρε την "ανάσα" που έψαχνε στο πρόσωπο του αρχηγού του Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (20-31).

Οι "ερυθρόλευκοι" διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ, την στιγμή που οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Δεν μπορούσαν, όμως να πλησιάσουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 15 πόντους (25-40).

Καμία ανησυχία

Στην τρίτη περίοδο ο Κολοσσός Ρόδου θέλησε να "τρέξει" και μείωσε σε 32-43 προσωρινά, αλλά οι φιλοξενούμενοι με τους Τεόντοσιτς και κυρίως με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός ξέφυγε με 34-49 στο 25' του αγώνα.

Έπειτα ανέλαβαν δράση οι ψηλοί της ομάδας... Διαδοχικά οι Γιάννης Μπουρούσης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τη ζημιά στον Κολοσσό και στο 28' το σκορ ήταν 38-56 για τους Πειραιώτες.

Στο 29' του αγώνα πέρασε στο παρκέ ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έκανε την επανεμφάνιση του μετά από σχεδόν δύο χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, μάλιστα θα σημειώσει καλάθι, ενώ θα κερδίσει και το φάουλ για να κάνει το 41-59!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 45-61, ύστερα από καλάθι του Τζόρνταν που μείωσε στους 16 πόντους για τους γηπεδούχους, σε μία περίοδο, όπου οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα απέναντι στον Κολοσσό, ο οποίος μείωσε προσωρινά σε 51-64, προτού ο Χαλπερίν ευστοχήσει σε τρίποντο και ανεβάσει την διαφορά στους 16 πόντους (51-67), έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με 67-83, σφραγίζοντας την πρόκριση του στα ημιτελικά και διευρύνοντας το αήττητο του στο πρωτάθλημα σε 28/28.

Τα δεκάλεπτα: 9-26, 25-40, 45-61, 67-83.

Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καυκής 4, Τζόρνταν 6, Πάνος 11, Μανωλόπουλος 10(1), Χαρίσης 5, Τσάμης 2, Παππάς 6(2), Γκόλεματς 9(2), Γεωργαλλής 5, Ιβάνοβιτς 3(1).

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5(1), Γκόρντον 9(2), Πρίντεζης 6, Μπουρούσης 8, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 20, Χαλπερίν 13(3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3(1), Τεόντοσιτς 15(3).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ