STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καβάλα - Ολυμπιακός 63-82

Καβάλα - Ολυμπιακός 63-82
INTIME SPORTS

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε στο κλειστό της Καλαμίτσας της Καβάλας με 82-63. Διαβάστε αναλυτικά.

Ιδιαίτερη προσοχή έδειξε ο Ολυμπιακός στην Καβάλα απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα με 82-63.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς "έτρεξαν" με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, αποσπάστηκαν από τους γηπεδούχους και πήραν τη δέκατη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο Κάιλ Χάινς σημείωσε 15 πόντους για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 11 και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους 10. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Κώστας Σλούκας για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Από την Καβάλα, η οποία προσπάθησε, όμως δεν κατάφερε να κάνει ακόμα μία μεγάλη νίκη μετά το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Σίμτσακ σταμάτησε στους 17 πόντους, ευστοχώντας και σε ένα σουτ τριών πόντων.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως η Καβάλα δεν επέτρεψε στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ανεβάσει το τέμπο του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη κατάφεραν στο 4' με κάρφωμα του Πάτρικ Ο'Μπράιαντ να προηγηθούν με 8-7.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ και το δεύτερο πεντάλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 13-14 για τους φιλοξενούμενους, έπειτα από καλάθι του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Στην δεύτερη περίοδο, πάντως οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν δυνατά και μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι, την ώρα που η Καβάλα είχε ανεβάσει ρυθμούς και προσπάθησε να περάσει μπροστά στο σκορ.

Έτσι, το 14' του αγώνα βρήκε τους Πειραιώτες στο +9 με καλάθι του Κάιλ Χάινς (22-31), ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης με εύστοχο σουτ τριών πόντων σημείωσε το 26-38 για τον Ολυμπιακό δύο λεπτά πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να κλείσουν ημίχρονο με προβάδισμα 14 πόντων (26-40), σημειώνοντας στην δεύτερη περίοδο 26 πόντους έναντι 13 των γηπεδούχων.

Επέβαλε τον ρυθμό του...

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να αυξήσει ακόμα περισσότερο την διαφορά που τον χώριζε από την Καβάλα. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με τρίποντο θα κάνει το 30-47, ενώ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης με 2/2 βολές θα σημειώσει το 32-49.

Παρόλα αυτά, η Καβάλα θα προσπαθήσει να μαζέψει την διαφορά με τον Βασίλη Σίμτσακ και να κάνει το 39-54 στο 27'. Με αυτόν τον τρόπο το 30' της αναμέτρησης θα βρει τον Ολυμπιακό στο 45-65, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Κώστα Σλούκα και καλάθι από τον Κάιλ Χάινς.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και κυρίως με τον Λούκας διατήρησε μία διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας στην δέκατη νίκη του στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ με 82-63.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-40, 45-65, 63-82.

Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς, Γκάρισαν 1, Αγγελόπουλος 7(1), Τέιλορ 8(1), Στεφανίδης 4, Γκέλιος, Καραθανάσης 2, Γεωργάκης 8, Κοστόφ 6(2), Καραποστόλου 2, Σίμτσακ 17(1), Ο'Μπράιαντ 8.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 15, Λούκας 8, Άντιτς 5(1), Χάουαρντ 1, Κέσελ 8(2), Πελεκάνος 4, Γκετσεβίτσιους 10(2), Γλυνιαδάκης 8, Πρίντεζης 11(2), Παπανικολάου 5(1), Σλούκας 7(1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ