STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ίβκοβιτς: "Οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν"

Ίβκοβιτς: "Οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν"
INTIME SPORTS

Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος αγώνα του Ολυμπιακού με το Ρέθυμνο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν. Τι είπε για το 10ήμερο-φωτιά που έρχεται

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Ολυμπιακού με το Ρέθυμνο στον οποίο επικράτησε με σκορ 97-82 για την 16η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, o Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε ότι στο τέλος το ματς έμοιαζε περισσότερο με φιλικό ματς.

Ο Σέρβος προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως οι νέοι παίκτες της ομάδας θα βοηθήσουν την ομάδα εν όψει της συνέχειας της σεζόν.

"Παίξαμε ένα ματς με μια ομάδα που έχει ιδιαίτερο στυλ, καθαρά επιθετικό. Είναι κορυφαία ομάδα σε προσπάθειες στην Ελλάδα. Πρέπει να αντιδράσουμε στην άμυνα ένας εναντίον ενός που ήταν καλή στα τρία δεκάλεπτα", τόνισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και συνέχισε:

"Χαλαρώσαμε, όμως, στο τέλος. Ο Κρίστμας ήταν στην μέρα του και φάγαμε 33 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όσους δηλαδή σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο τέλος το ματς έμοιαζε περισσότερο με φιλικό.

Έχουμε σοβαρές υποχρεώσεις και πιστεύω ότι οι δυο νέοι παίκτες μας θα μας βοηθήσουν. Είμαι σίγουρος πως θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της η ομάδα τις επόμενες δέκα μέρες. Θα μας βοηθήσει πιστεύω αυτό το παιχνίδι για τη συνέχεια. Προσωπικά μου αρέσει αυτό το στυλ μπάσκετ που παίζει ο ΑΓΟΡ. Μας ανάγκασαν να κάνουμε 21 λάθη".

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου υπογράμμισε: "Συγχαρητήρια για Ρέθυμνο. Εύχομαι ο, τι καλύτερο. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και για τρία δεκάλεπτα κάναμε ό,τι μας ζήτησε ο προπονητής μας, αν εξαιρέσουμε τα πολλά λάθη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ κακοί, αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει το αγαπημένο του παιχνίδι, να τρέξει. Ότι σταματήσαμε στην αρχή, το αφήσαμε στο τέλος. Πρέπει να κοιτάξουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Κρατάμε τη νίκη και κοιτάμε τώρα το ματς με την Εφές".

Δηλώσεις έκανε και ο Κώστας Σλούκας ο οποίος τελείωσε το ματς με 11 πόντους και άριστα ποσοστά: "Σίγουρα χρειάζεται να μας κάνει παρατηρήσεις ο κόουτς, όταν κάνουμε λάθη και δεν παίζουμε σωστά. Με το Ρέθυμνο χαλαρώσαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Σίγουρα χρειάζεται να μας κάνει παρατηρήσεις γιατί χαλαρώσαμε έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι".

Για το ερχόμενο ματς κόντρα στην Εφές, σχολίασε: "Θα πρέπει να προσέξουμε τα νεκρά σημεία, την άμυνά μας και να παίξουμε καλά στην έδρα μας. Προσωπικά με έχουν βοηθήσει πολύ οι προπονητές μου σίγουρα έχω βελτιωθεί, αλλά πάνω απ' όλα είναι η ομάδα".

Κουφός: "Στο τέλος προσφέραμε θέαμα"

Ο Στέργιος Κουφός υπογράμμισε πως το Ρέθυμνο κέρδισε σε εμπειρία από το παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του νεαρού Σπύρου Μοτσενίγου.

"Περάσαμε ένα όμορφο και ήσυχο βράδυ, γεμίσαμε εμπειρίες. Είχαμε καταστάσεις που δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε, όπως την συμμετοχή του Μοτσενίγου. Θέλουμε να χρησιμοποιούμε τα παιδιά που δεν παίζουνε αρκετά", επισήμανε ο Στέργιος Κουφός και πρόσθεσε:

"Τον πιστεύουμε και θα τον στηρίξουμε. Ήταν θετική η παρουσία του. Κερδίσαμε εμπειρίες από αυτό το παιχνίδι. Είδαμε θετικά πράγματα, αλλά και αρνητικά όπως το πρώτο ημίχρονο, όταν και δεχτήκαμε 50 πόντους. Δεν βρήκαμε ρυθμό. Από δεύτερες επιθέσεις ο Ολυμπιακός πήρε περίπου 20 πόντους. Στο τέλος δείξαμε όμορφο θέαμα και λίγο από ο, τι θέλουμε να δείχνουμε στα παιχνίδια μας".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τελευταίο σουτ του Σλούκα στο παιχνίδι της Γαλατάσαραϊ στην παράταση υπογράμμισε: "Θα ήθελα να έβαζε το τελευταίο σουτ ο Σλούκας στην Τουρκία".

Τέλος, ο Σπύρος Μοτσενίγος υπογράμμισε: "Ήταν δύσκολο ματς. Σε τέτοια παιχνίδια μόνο θετικά μπορούμε να βρούμε. Προσπαθήσαμε παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο για να καλύψουμε τη διαφορά. Συνεχίζουμε για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ