STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κριτική των παικτών στον πρώτο τελικό

Η κριτική των παικτών στον πρώτο τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr περνά από μικροσκόπιο την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που διεξήχθη στο ΣΕΦ. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τις προσδοκίες αλλά και ποιος ήταν ο MVP.

Διαβάστε αναλυτικά την ανασκόπηση του αγώνα στον οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε το μπρέικ και πήρε το προβάδισμα στην κατάκτηση του φετινού τίτλου απέναντι στον Ολυμπιακό στο δρόμο προς τις τρεις νίκες με το επόμενο ραντεβού να έχει δοθεί στο ΟΑΚΑ στις 19:30.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οθέλο Χάντερ: Τέλειωσε το ματς με 6 πόντους (2/3 δίποντα, 2/4 βολές), είχε 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 30 λεπτά. Σκόραρε ένα σημαντικό καλάθι στο τελευταίο λεπτό, αλλά γενικά δεν έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι.

Η κριτική των παικτών στον πρώτο τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βασίλης Σπανούλης: Τέλειωσε το ματς με 15 πόντους έχοντας 2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 5/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη και 1 κλέψιμο σε 31 λεπτά. Στο πρώτο δεκάλεπτο απενεργοποιήθηκε από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο 2ο μετά το κερδισμένο φάουλ στο τρίποντο βρήκε ρυθμό και σκόραρε 10 πόντους, αλλά γενικά προσπάθησε να είναι περισσότερο εκτελεστικός και λιγότερο δημιουργικός. Και αυτό φάνηκε από τα βιαστικά σουτ που πήρε στην επανάληψη. Δεν είχε καλή αμυντική παρουσία δεχόμενος αρκετούς πόντους από τον Καλάθη (εντολή το "από κάτω" στα pick-n-roll), αλλά και από τον Παππά.

Γιώργος Πρίντεζης: Έκανε ένα μαγικό ξεκίνημα σκοράροντας το 10 από τους 15 πόντους της ομαδας του στο πρώτο δεκάλεπτο, παρά το γεγονός ότι πέρασε μια πολύ δύσκολη μέρα με το θάνατο του πατέρα του. Είχε συνολικά 17 πόντους (5/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 3 λάθη σε 23 λεπτά. Στο τέλος δεν πήρε φάσεις παρά μόνο ένα δύσκολο σουτ. Ο Ολυμπιακός δεν μετέφερε τη μπάλα στο post και ο ίδιος δεν "μπήκε" ξανά στο ματς.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Έμεινε στα ρηχά. Δεν πέτυχε πόντο σε 19 λεπτά έχοντας 0/5 σουτ (0/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού επέλεξε να του δώσει το σουτ και δικαιώθηκε.

Κώστας Παπανικολάου: Πέτυχε 4 πόντους (όλοι στο 2ο ημίχρονο) με 2/2 δίποντα και 0/3 τρίποντα. Είχε 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 ασίστ σε 13' έχοντας καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, ειδικά στο σημείο που έπαιξε μαζί με τον Παπαπέτρου. Ήταν άθελα του (λόγω αμυντικού ριμπάουντ - δεν υπήρχε τάιμ άουτ ή σχεδιασμένη επίθεση) ο πρωταγωνιστής στην τελευταία φάση.

Η κριτική των παικτών στον πρώτο τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ιωάννης Παπαπέτρου: Βοήθησε τα μέγιστα ώστε να γυρίσει το ματς στο 2ο ημίχρονο παίζοντας στο "4" αντί του Πρίντεζη. Είχε 9 πόντους (1/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 1ασίστ και 2 κλεψίματα σε 17'). Από τους θετικούς πρωταγωνιστές.

Ντι Τζέι Στρόμπερι: Δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Αγωνίστηκε μόνο για 5 λεπτά έχοντας ένα άστοχο τρίποντο και 2 ασίστ. Ο προπονητής του έψαχνε καλύτερο περιφερειακό σουτ και για αυτό τον έβγαλε εκτός rotation.

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Έμεινε στο παρκέ για κάτι λιγότερο από 7 λεπτά. Είχε 3 πόντους από το κάρφωμα και φάουλ που πέτυχε κι ένα ακόμη χαμένο δίποντο. Πήρε 1 ριμπάουντ αμυντικό και έκανε 2 φάουλ. Έπαιξε μόνο στο 2ο ημίχρονο για να σπρώξει τον Ραντούλιτσα.

Χακίμ Ουόρικ: Αγωνίστηκε 3 λεπτά όλα στο πρώτο μέρος. Φάνηκε εκτός κλίματος.

Ντάνιελ Χάκετ: Είχε 6 πόντους με 3/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 24'. Ήταν πολύ θετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, έστω κι αν ήταν άστοχος σε δύο κρίσιμες προσπάθειες από την περιφέρεια.

Ματ Λοτζέσκι: Ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού, όπως μαρτυρά και το γεγονός ότι είναι πρώτος σκόρερ με 21 πόντους. Είχε 5/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 2/2 βολές. Ακόμη μέτρησε ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 1 κόψιμο σε 26'. Ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με το περιφερειακό του σουτ, σκόραρε το καθοριστικό τρίποντο που έκλεισε τη διαφορά και γενικότερα ήταν παρών στα κρίσιμα τιμωρώντας την κλειστή άμυνα του "τριφυλλιού".

Δημήτρης Αγραβάνης: Με τα μόλις 5" που αγωνίστηκε δεν μπορεί να κριθεί η απόδοσή του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Ξεκίνησε πεντάδα και έπαιξε συνολικά 14 λεπτά. Είχε 4 πόντους (2/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 2 επιθετικά ριμπάουντ και 3 ασίστ. Αγωνίστηκε στο "3", λειτούργησε πολύ καλά στο επιθετικό κομμάτι συμμετέχοντας στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και πήγε στο ριμπάουντ. Πολύ θετική παρουσία.

Αντώνης Φώτσης: Μεγάλος πρωταγωνιστής. Πέτυχε 13 πόντους (2/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα), πήρε 5 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε λάθος σε 32 λεπτά. Η συμβολή του στο παιχνίδι της ομάδας φαίνεται και από το γεγονός ότι ήταν πρώτος σε χρόνο συμμετοχής. Τα δύο τρίποντα που πέτυχε στο φινάλε του αγώνα έκριναν επί της ουσίας την αναμέτρηση. Αμυντικά αντιμετώπισε αρχικά πρόβλημα από τον Πρίντεζη, αλλά η εμπειρία του στο τέλος ήταν καθοριστική.

Η κριτική των παικτών στον πρώτο τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: Είχε βοηθητικό ρόλο στο παιχνίδι καθώς ο προπονητής του έκρινε ότι προτιμά αθλητικό ψηλό στο "5". Είχε 4 πόντους (2/4 δίποντα), 1 ριμπάουντ παίζοντας λιγότερο από 10 λεπτά. Ωστόσο πάτησε παρκέ όταν ο Ολυμπιακός πίεζε και αποτέλεσε απάντηση για να πέσει το τέμπο. Ήταν μέσα στο διάστημα που ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς στο 2ο δεκάλεπτο (το 9-0 του Σπανούλη), έστω κι αν δεν είχε ο ιδιος συμμετοχή.

Τζέιμς Φελντέιν: Επίσης καθοριστικός. Είχε 15 πόντους (1/1 δίποντο, 4/8 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 31 λεπτά. Εκτέλεσε και δημιούργησε πολύ καλά ειδικά από πλαϊνά pick-n-roll. Έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια, έστω κι αν στο τελευταία λεπτά έμεινε περισσότερο σε δημιουργικό ρόλο (όπως η πάσα του στο τελευταίο τρίποντο του Φώτση).

Νίκος Παππάς: Ήρθε από τον πάγκο και σε 10 λεπτά πέτυχε 10 πόντους. Instant scoring δηλαδή από τον 26χρονο γκαρντ που "χτύπησε" τον Σπανούλη και δικαιώθηκε με 2/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 3/3 βολές. Είχε ακόμη 2 λάθη. Είχε 8 πόντους στο 1ο μέρος και ο προπονητής του τον εμπιστεύτηκε και στο δεύτερο.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Είχε μόλις 4 πόντους, αλλά αυτό δεν ερμηνεύει τη σημασία του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Είχε 0/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, αλλά ακόμη 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24'. Πολύτιμη συμμετοχή σε άμυνα και επίθεση (δημιουργία), πετυχαίνοντας το καθοριστικό τρίποντο που έφερε ξανά μπροστά το "τριφύλλι" στο τελευταίο 3λεπτο. Έκανε πολύ και αθόρυβη δουλειά με την εμπειρία του στην άμυνα. Αν δεν ήταν και το λάθος στο 39' θα ήταν υποδειγματική η καθοδήγηση του.

Τζέιμς Γκιστ: Παίκτης-κλειδί αν μη τι άλλο. Έμεινε 30 λεπτά στο παρκέ παίζοντας και στο "4" και στο "5" (κυρίως στο "5"). Είχε 11 πόντους (5/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο. Τα γρήγορα ρολαρίσματα του δημιούργησαν πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ κέρδισε πολλές μάχες μες στη ρακέτα.

Νικ Καλάθης: MVP. Δίχως άλλο. Με 16 πόντους 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Παραλίγο τριπλ-νταμπλ φίγκιουρ. ξεκίνησε καλά, απέκτησε αυτοπεποίθηση και τέλειωσε καλά το ματς, χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες.

Η κριτική των παικτών στον πρώτο τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έλιοτ Ουίλιαμς: Ο Πεδουλάκης επέλεξε να του δώσει βοηθητικό ρόλο. Επί της ουσίας ξεκούρασε τον Φελντέιν, παίζοντας 9 λεπτά. Δεν πήρε μπάλες και είχε 1 πόντο (0/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος και 2 κερδισμένα φάουλ. Δεν ήταν απόλυτα στο κλίμα του παιχνιδιού, αλλά δεν ήταν αυτό και το ζητούμενο. Προτίμησε το προπονητικό τιμ να τον "θυσιάσει".

Βινς Χάντερ: Ξεκίνησε στην 5άδα υπηρετώντας την έννοια του αθλητικού σέντερ. Έπαιξε συνολικά 8 λεπτά έχοντας 5 πόντους (2/3 δίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ. Ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και βοήθησε τα μέγιστα στο δυναμικό μπάσιμο της ομάδας του στους τελικούς.

Μαρκίς Χέινς: Έπαιξε λιγότερο από όλους. Συγκεκριμένα 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα. Είχε 0/1 τρίποντο. Δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ