STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κριτική των παικτών στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη (62-58) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης παρά τα 0/20 τρίποντα που μέτρησε και το Sport24.gr βάζει τους 22 παίκτες που αγωνίστηκαν στο "Παλατάκι" στο μικροσκόπιό του.

Αυτό το ντέρμπι, δεν ήταν το ντέρμπι που περιμέναμε να δούμε. Δεν είχε ποιότητα, δεν είχε θέαμα και σίγουρα δεν είχε υψηλό επίπεδο, όμως ήταν μια σκληρή μονομαχία που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κράτησε τον κόσμο στην... τσίτα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη ( 62-58 ), τον έπιασε στην τέταρτη θέση της Stoiximan.gr Basket League, έκανε δυο τις νίκες του απέναντι στους κιτρινόμαυρους στη φετινή σεζόν και το κατάφερε γράφοντας το ιστορικό 0/20 πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των 10 παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου και των 12 του Δημήτρη Πρίφτη που πάλεψαν απόψε στο "Παλατάκι".

ΠΑΟΚ

6. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ (βασικός, 6 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 20 λεπτά)

Και πενταδάτος και με 11 λεπτά στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως να δώσει κάτι στην ομάδα του. Αστόχησε δις από την περιφέρεια, με τη στατιστική του να γράφει απλά μία τελική πάσα. Πέτυχε τους πρώτους του πόντους σαν σε προπόνηση στο 32' και έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (54-53) με ένα πραγματικά εκπληκτικό τελείωμα μπροστά στα τεντωμένα χέρια των παικτών του Άρη. Έβαλε και τις βολές για το 62-58, για να κερδίσει στο τέλος το χειροκρότημα και να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

11. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ (βασικός, 15 πόντοι, 8 ριμπάουντ σε 33 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ανέλαβε δύσκολη αποστολή, το μαρκάρισμα του Ντραγκίσεβιτς, έβαλε γρήγορα το πρώτο του καλάθι και στα 16 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος ήταν ο πιο συνεπής παίκτης του ΠΑΟΚ μαζί με τον Πέινερς. Ξεκίνησε δυνατά και το τρίτο δεκάλεπτο, για να μειώσει στους πέντε (31-36) πριν τελειώσει με υπομονή μια φάση για το 52-53 στο 35'. Στο φινάλε του αγώνα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, επειδή έπαιξε με μυαλό, με πείσμα και με αυταπάρνηση. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είναι ένας πραγματικά πολύ υποτιμημένος παίκτης.

18. ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΑΙΜΠΕΡΤ (βασικός, 4 πόντοι, 2/9 σουτ σε 24 λεπτά)

Ξεκίνησε άσχημα το ντέρμπι, ήταν άστοχος και στο 12' έκανε βήματα στον αιφνιδιασμό. Ήταν φανερά εκτός ρυθμού, έχασε ακόμη και κάρφωμα επειδή δεν είχε καλό συγχρονισμό άλματος και χειρισμού της μπάλας. Με 1/8 σουτ θα έλεγε κανείς ότι "ΔΕΝ θα πάρει το κρίσιμο σουτ", όμως ο Αμερικανός και το πήρε και το έβαλε για το 60-58 στα 22 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Όχι μόνο έσωσε τη δική του βραδιά, αλλά έγινε και κατά κάποιον τρόπο ήρωας.

31. ΖΑΝΙΣ ΠΕΙΝΕΡΣ (βασικός, 13 πόντοι, 3/10 σουτ, 5 ριμπάουντ σε 33 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ξεκίνησε με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κάρφωμα στο πρόσωπο του Καββαδά, ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Άρη και αυτός που έφθειρε περισσότερο τους αντιπάλους του στην πρώτη περίοδο. Γύρισε στο 14' για να βάλει ξανά δύσκολα στους κιτρινόμαυρους, έφτασε τους 11 πόντους στο ημίχρονο και υπήρχαν στιγμές που πάλευε μόνος εναντίον όλων. Στο δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο καλός, αστόχησε σε ελεύθερα σουτ και αναλώθηκε στην προσπάθεια να μαζέψει κερδισμένα φάουλ από τους παίκτες του Άρη.

33. ΚΙΘ ΚΛΑΝΤΟΝ (βασικός, 12 πόντοι, 5/11 δίποντα, 15 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 λάθη σε 31 λεπτά)

Αστόχησε στο πιο εύκολο lay-up που θα μπορούσε να βρει στην πρώτη επίθεση του ΠΑΟΚ, έχασε κα δεύτερο αλλά και τρίτο εύκολο καλάθι. Ο Αμερικανός είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ, όμως έχει "θέμα" στο τελείωμα των φάσεων κι αυτό αποδείχθηκε για άλλη μία φορά με τον πιο τρανταχτό τρόπο. Δεν άργησε να γυρίσει στο παρκέ μετά την αλλαγή του, για να χάσει κι άλλο καλάθι στον αιφνιδιασμό μετά από δικό του κλέψιμο και να φέρει τον προπονητή του σε απόγνωση. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με 0/2 βολές, συνέχισε να βρίσκει σίδερο, αλλά και να μαζεύει σαν στραγάλια τα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να παραμένει χρήσιμος και να κρατά τον εαυτό του στο ματς. Έκανε βήματα στο 37' με το σκορ στο 52-53 απέναντι στην εξαιρετική άμυνα του Σίμτσακ, αλλά απάντησε με 2/2 βολές για το 56-54 και έβαλε τρομερό καλάθι για το 58-58! Double-double από τον θηριώδη Αμερικανό που αν μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικός, θα έπαιζε τουλάχιστον στην EuroLeague.

4. ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (2 πόντοι, 1 ριμπάουντ σε 9 λεπτά)

Ένα κάρφωμα, ένα αμυντικό ριμπάουντ και τίποτε άλλο στα επτά λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος. Άλλα δυο λεπτά πήρε στο δεύτερο, χωρίς να φανεί.

9. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΣΟΧΛΑΣ (7 πόντοι, 2 ασίστ σε 26 λεπτά)

Ήρθε στο ντέρμπι ως τρίτος πλέι μέικερ στο 12' και αφού ο Μαρκόπουλος δεν είχε πάρει αυτά που ζητούσε από τον Κόνιαρη και τον Μιλιένοβιτς. Ο Έλληνας άσος έφτιαξε φάσεις, έβαλε και ωραίο καλάθι για το 23-31 και έδωσε περισσότερα από τους δυο που χρησιμοποιήθηκαν μπροστά του. Σκόραρε γκολ-φάουλ για το 37-39 και έπαιξε 26 λεπτά, πολλά περισσότερα απ' όσα βρίσκει συνήθως. Είπαμε, αυτά τα ντέρμπι είναι πολύ ιδιαίτερα κι ο πανέξυπνος Τσόχλας έχει τον τρόπο του για να ξεχωρίζει και να δίνει το κάτι παραπάνω.

12. ΘΑΝΤ ΜΑΚΦΑΝΤΕΝ (3 πόντοι, 1/6 σουτ, 2 ριμπάουντ σε 11 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, πήρε το πρώτο του σουτ στις αρχές της δεύτερης, αλλά δέχθηκε μπλοκ και στην επόμενη φάση έκανε βήματα. Στα έξι λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Γύρισε στο 27', κέρδισε άμεσα φάουλ και έβαλε 1/2 βολές, αλλά στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει ένα βήμα προς τα πίσω. Είναι παίκτης που μπορεί να βάλει εύκολα 15-20 πόντους, όμως δεν ήταν έτοιμος πνευματικά γι' αυτό το ντέρμπι και ο Σούλης Μαρκόπουλος το γνώριζε. Γι' αυτό και τον προστάτευσε δίνοντάς του μόλις 11 λεπτά.

13. ΝΕΝΑΝΤ ΜΙΛΙΕΝΟΒΙΤΣ (0 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 6 λεπτά)

Δεύτερος στο rotation των πλέι μέικερ, έδωσε όμορφη ασίστ με το που μπήκε στο ματς, αλλά αντικαταστάθηκε σχετικά γρήγορα καθώς δεν απειλούσε στην επίθεση. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το τέλος του ντέρμπι.

14. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ (0 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 7 λεπτά)

Άργησε να μπει στο ματς. Τον είδαμε στο 14', όταν ο Μαρκόπουλος απογοητεύθηκε οριστικά από τα τέσσερα λάθη του Κλάντον, όμως ο Σφακιανός σέντερ δεν δικαίωσε τον προπονητή του. Πέρασε γρήγορα στον πάγκο και δεν επέστρεψε μέχρι το φινάλε.

16. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Σούλη Μαρκόπουλο.

20. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Σούλη Μαρκόπουλο.

ΑΡΗΣ

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ (βασικός, 6 πόντοι, 2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ σε 19')

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μπήκε στη βασική πεντάδα για να δώσει στον Άρη συγκέντρωση, ηρεμία και συνέπεια. Έβαλε τρίποντο για το 8-11, έκλεψε μια μπάλα και ήταν παντού σε άμυνα κι επίθεση. Έβαλε το δεύτερο τρίποντό του για το 34-39, σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ πάλευε να ισορροπήσει το ντέρμπι και στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στους Αμερικανούς.

11. ΜΑΙΚΛ ΤΖΕΝΚΙΝΣ (βασικός, 12 πόντοι, 4/11 σουτ σε 26 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μπήκε δυναμικά στο ντέρμπι, με εύστοχο τρίποντο από την κορυφή και ξανασούταρε στο 13' για να βάλει το δεύτερο μακρινό του σουτ. Σκόραρε και τρίτο (3/3) για το 19-31 στο 14', πέτυχε και τέταρτο από την αριστερή γωνία για το 27-36. Ήταν σε τρομερή βραδιά και μάλιστα χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες. Στο ημίχρονο είχε 12 πόντους με 4/5 σουτ από την περιφέρεια, είχε και 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Η διακοπή μάλλον τον "φρέναρε", καθώς ο Αμερικανός δεν έβαλε πόντο στο δεύτερο μέρος (!) και είχε 0/6 προσπάθειες. Ήταν κι αυτός ένας λόγος που δεν επέτρεψε στον Άρη να πάρει τη νίκη, καθώς όσο ο Τζένκινς έβαζε, οι κιτρινόμαυροι είχαν το προβάδισμα.

12. ΓΟΥΙΛ ΚΑΜΙΝΓΚΣ (βασικός, 10 πόντοι, 3/10 σουτ, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 33')

Ο πρώτος σκόρερ του Άρη και τρίτος σκόρερ της Stoiximan.gr Basket League άργησε να πάρει προσπάθεια. Το έκανε στο 6', όταν έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 8-15. Έπαιξε 15 λεπτά στο πρώτο μέρος, δεν πίεσε καταστάσεις και προτίμησε να μοιράσει το παιχνίδι. Σκόραρε τρίποντο για το 40-45 στο 28', σε ένα σημείο που ο Άρης είχε μπλοκάρει στην επίθεση και δεν έβρισκε διαδρόμους προς το καλάθι του ΠΑΟΚ, όμως στο τέλος (με το σκορ στο 60-58) δεν πήρε τη μπάλα όπως είχε ζητήσει ο coach Πρίφτης και έχασε την ευκαιρία να πετύχει άλλο ένα μεγάλο καλάθι όπως εκείνο στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

33. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ (βασικός, 2 πόντοι, 1/3 δίποντα σε 12 λεπτά)

Πενταδάτος, χωρίς να έχει ξεχάσει ότι τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι του Α' γύρου. 'Εκανε βήματα στην πρώτη φάση, αστόχησε σε ραβέρσα λίγο αργότερα και συνέχισε με επίσης κακό lay-up για να αντικατασταθεί στο τέταρτο λεπτό. Οι πρώτοι του πόντοι ήρθαν στο 32' με δυναμικό κάρφωμα. Λίγα πράγματα από τον Έλληνα σέντερ που σίγουρα μπορεί να δώσει περισσότερα στην ομάδα του και πρέπει να το κάνει.

34. ΤΑΝΤΙΓΙΑ ΝΤΡΑΓΚΙΣΕΒΙΤΣ (βασικός, 5 πόντοι, 2/6 σουτ, 3 ριμπάουντ σε 23 λεπτά)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα, ένα τρίποντο με ταμπλό και κάρφωσε δυνατά για το 12-17 στο έβδομο λεπτό. Δεν έδωσε άλλους πόντους στην ομάδα του στο πρώτο μέρος κι ας έπαιξε στα 15 από τα 20 λεπτά του. Στο δεύτερο μέρος πήρε πολύ λιγότερο χρόνο, δεν πέτυχε πόντο και απογοήτευσε. Όταν ο Ντραγκίσεβιτς δεν δίνει λύσεις, ο Άρης έχει πρόβλημα. Κι όταν ο Ντραγκίσεβιτς μένει χαμηλά σε τόσο κρίσιμους αγώνες, συνήθως ο Άρης χάνει.

9. ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ (4 πόντοι σε 17 λεπτά)

Έπαιξε στο πλευρό του Σίμτσακ, σκόραρε για το 17-23 και έμεινε εκεί μέχρι το ημίχρονο. Έβαλε το δεύτερο καλάθι του για το 46-53, έπαιξε σχετικά πολύ, αλλά δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο. Μέτρια εμφάνιση από τον Έλληνα φόργουορντ.

13. ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΡΑΣ (2 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 14 λεπτά)

Έβαλε ένα πολύ όμορφο καλάθι για το 15-19 στο 8' και δεν ξανασυνδέθηκε με το καλάθι. Λίγα πράγματα από έναν παίκτη που προσφέρει το καλό περιφερειακό του σουτ για να "επιβιώσει", αλλά στο Παλατάκι δεν βρήκε χώρους.

16. ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΤΟΣ

Εντελώς συμπληρωματικός και εντελώς... άχαρος ο ρόλος του. Ξεκούρασε τους συμπαίκτες του, έπαιξε μερικές καλές άμυνες στο τρίλεπτο που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος και είδε όλο το δεύτερο από τον πάγκο του Άρη.

17. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΜΤΣΑΚ (4 πόντοι, 4 ριμπάουντ σε 17 λεπτά)

Τρίτος στο rotation των σέντερ, μπήκε στο έβδομο λεπτό μετά τον τραυματισμό του Τζάστιν Τζάκσον και στο φινάλε της πρώτης περιόδου έβαλε ένα όμορφο δίποντο. Έβγαλε σπουδαία άμυνα στο 37', όταν κέρδισε τα βήματα του Κλάντον, πριν του πάρει και φάουλ στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ για να πετύχει 2/2 βολές και να γράψει το 56-58. Πολύ μαχητικός, όμως αυτό δεν συνιστά είδηση για τον έμπειρο σέντερ που είναι πάντα συνεπής και πάντα φιλότιμος.

22. ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ (7 πόντοι, 2/6 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 17 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πάτησε παρκέ πιο νωρίς απ' όσο περιμέναμε, στο έκτο λεπτό του ντέρμπι. Έπεσε αμέσως στα βαθιά, ήταν άστοχος στις δυο πρώτες προσπάθειές του, αλλά μιλούσε συνεχώς και έδειξε με το "καλησπέρα" ότι και θέλει και μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη του Άρη, στη μορφή που θα ξεχωρίζει στα αποδυτήρια. Γύρισε στο ματς στο 25' και έβαλε τρίποντο σαν σε προπόνηση για το 37-42, πριν φιλοδωρήσει με εντυπωσιακό μπλοκ τον Κλάντον και βάλει και το πρώτο δίποντο του Άρη μετά από 21 λεπτά (!!!) για το 44-47. Συνέχισε με 2/2 βολές για το 56-56 στο 1:47 πριν το φινάλε, αλλά αστόχησε στην κρίσιμη επίθεση. Πήρε τη μπάλα, δεν βρήκε πάσα στον Κάμινγκς, ζήτησε την απομόνωση, πήγε μέχρι το καλάθι και βρήκε σίδερο. Είχε να παίξει από τον περσινό Μάιο, έκανε δυο προπονήσεις από τη μέρα που γύρισε στην Ελλάδα και παρά την αστοχία του στο φινάλε, ήταν πολύ θετικός.

28. ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ (0 πόντοι, 2 ασίστ σε 8 λεπτά)

Επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, δυο άστοχα σουτ από τον Βλάντο, αλλά και δύο όμορφες ασίστ. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φγινάλε.

0. ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΖΑΚΣΟΝ (6 πόντοι, 2/7 σουτ σε 11 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μπήκε στο ματς στο τέταρτο λεπτό, στη θέση του Καββαδά, στην πρώτη του φάση πέτυχε ένα όμορφο καλάθι και στην επόμενη κάρφωσε στον αιφνιδιασμό. Στο έβδομο λεπτό και μετά από διπλό άλμα τραυματίστηκε στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί στον πάγκο. Γύρισε στη δεύτερη περίοδο, βρήκε απέναντί του τον Γλυνιαδάκη, έκανε δυο διαδοχικά φάουλ και περιορίστηκε ξανά σε ρόλο θεατή. Είχε πολλή ενέργεια και αν δεν πληγωνόταν από τον τραυματισμό και τα φάουλ, θα έδινε περισσότερα στον Άρη.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ