STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η "ακτινογραφία" των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Η "ακτινογραφία" των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Μάρκοβιτς Μαυροειδής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ θα "συγκρουστεί" με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο για την προημιτελική φάση. Ποια τα νούμερα των συνόλων των Ζντοβτς και Μαρκόπουλου σε διάφορες κατηγορίες στατιστικής και σε ποιον τομέα είναι καλύτερη η κάθε ομάδα.

Αναμφίβολα το πιο "δυνατό" ζευγάρι στην προημιτελική φάση του πρωταθλήματος είναι αυτό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Οι "ασπρόμαυροι" θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την "Ενωση" και θα επιδιώξoυν να "πετάξουν" εκτός πλέι οφ την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς.

Από την άλλη η ΑΕΚ έχει την αποστολή να προκριθεί στα ημιτελικά, κάτι που δεν κατάφερε πέρυσι (2014-15) αφού αποκλείστηκε από τον Άρη.

Με αφορμή των ντέρμπι του Σαββάτου (στο ΟΑΚΑ) ανάμεσα στους δύο "Δικεφάλους", ψάξαμε τα νούμερα των δύο ομάδων αναφορικά με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στις περισσότερες κατηγορίες στατιστικής η ΑΕΚ υπερέχει του ΠΑΟΚ (σε κάποιες από αυτές, οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές), στις τάξεις του οποίου πάντως θεωρούν πως οι "ασπρόμαυροι" έχουν τις δυνατότητες να "σπάσουν" την έδρα της "Ενωσης".

Σε κάθε περίπτωση το σύνολο του Ζντοβτς καλείται να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα έδρας που "κέρδισε" (για τα προημιτελικά) με την φετινή πορεία του στη Basket League ενώ το σύνολο του Μαρκόπουλου καλείται να "διορθώσει" την κακή αγωνιστική χρονιά (είναι χαμηλή η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα, για μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ) που έχει κάνει φέτος (2015-16) παίρνοντας την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Επίθεση:

AEK: 77,3 πόντους μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 75,2 πόντους μέσο όρο

Αμυνα:

ΑΕΚ: 70,5 πόντους μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 74 πόντους μέσο όρο

Ριμπάουντ:

ΑΕΚ: 33,9 μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 30,1 μέσο όρο

Ασίστ:

ΑΕΚ: 16,8 μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 17 μέσο όρο

Λάθη:

ΑΕΚ: 14,5 μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 12,6 μέσο όρο

Κλεψίματα:

ΑΕΚ: 7,8 μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 6,7 μέσο όρο

Βολές (ευστοχία):

ΑΕΚ: 74,4%

ΠΑΟΚ: 70,9%

Δίποντα (ευστοχία):

ΑΕΚ: 52,7%

ΠΑΟΚ: 52,4%

Τρίποντα (ευστοχία):

ΑΕΚ: 34%

ΠΑΟΚ: 35,5%

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ