STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γιαπλές: "Ευχαριστημένοι στο μεγαλύτερο μέρος"

Γιαπλές: "Ευχαριστημένοι στο μεγαλύτερο μέρος"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Θανάσης Γιαπλές αναφέρθηκε στο ματς με την Καβάλα, λέγοντας ότι είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες του στο μεγαλύτερο διάστημα.

Το Ρέθυμνο επικράτησε της Καβάλας στο κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" με 88-79, ελέγχοντας στο μεγαλύτερο μέρος τον ρυθμό του ματς.

" Η Καβάλα, είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα με τον Κορωνιό στον πάγκο της. Είναι ολοφάνερο και θα φανεί στη συνέχεια ότι λειτουργεί πολύ πιο πολύ ως ομάδα πλέον. Με την προσθήκη των νέων παιδιών, μας δυσκόλεψε πολύ", τόνισε ο Γιαπλές και πρόσθεσε:

" Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, πληρώνουμε την απουσία των παιδιών από την προηγούμενη εβδομάδα στις προπονήσεις. Για να καταλάβετε, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έκανε προπόνηση κατά το 50% την περασμένη Πέμπτη και μας άναψε το "πράσινο φως" ότι μπορεί να παίξει 100% μόλις στο ζέσταμα του αγώνα!

Σαν ομάδα, κάναμε αυτό που κάνουμε σχεδόν πάντα. Ανοίξαμε τον ρυθμό στο 3ο δεκάλεπτο και πέσαμε στο 4ο. Αυτό πρέπει να ξέρετε ότι δεν συμβαίνει για τους ίδιους λόγους. Πότε ο αντίπαλος χαλαρώνει, πότε εμείς είμαστε ενθουσιώδεις κλπ.

Είναι ένα θέμα που πρέπει πάντως να το αντιμετωπίσουμε. Στο μεγαλύτερο μέρος είμαστε ευχαριστημένοι και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά. Από την Τρίτη θα έρθει ο κόουτς κοντά μας. Ο Στέργιος Κουφός θα βρίσκεται στις προπονήσεις και ελπίζουμε ότι σιγά – σιγά ότι θα είμαστε όλοι καλά όπως πριν".

Από την πλευρά του, ο Ούρος Ντούβνιακ δήλωσε: " Περιμέναμε ότι η Καβάλα θα είναι διαβασμένη γιατί από τότε που άλλαξε προπονητή είναι πολύ επιθετική ομάδα. Κάναμε πολύ καλό σκάουτινγκ πάνω σ’ αυτό. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του παιγνιδιού εκτός από το 4ο δεκάλεπτο που δώσαμε την ευκαιρία να μας πλησιάσει ο αντίπαλος. Εμείς κρατήσαμε τον ρυθμό και κάπως έτσι τέλειωσε το ματς".

Κορωνιός: "Στο γ' δεκάλεπτο χάσαμε πλήρως την συγκέντρωση μας"

Ο προπονητής της Καβάλας, Άγγελος Κορωνιός ανέφερε: " Θα πρέπει να δώσω στον κόουτς Γιαπλέ συγχαρητήρια για τη νίκη της ομάδας του. Προετοιμαζόμασταν όλη την εβδομάδα για το ματς με το Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο έχει παιδιά με πολλά φυσικά προσόντα και δεν θέλαμε να τους δώσουμε πολλά ελεύθερα σουτ και να φυσικά να μην τρέξουν. Αυτό δεν έγινε στην περισσότερη διάρκεια του ματς. Το Ρέθυμνο ξέφυγε με 16 πόντους στο γ’ δεκάλεπτο κι ήταν ένα σημείο που είχαμε χάσει πλήρως την συγκέντρωσή μας.

Στα τάιμ άουτ θελήσαμε να ξαφνιάσουμε τον αντίπαλο αλλά όταν κάνεις 19 λάθη, αυτό είναι σημαντικό κλειδί του παιγνιδιού. Επίσης «φάγαμε» ένα «τρελό» τρίποντο από τον Χορν παρ’ ότι η άμυνα ήταν πάνω κι εμείς δεν καταφέραμε δύο φορές με τον Μανωλόπουλο να κάνουμε το ίδιο… Τόσο ο Άμπερτ όσο και ο Μιλόσεβιτς προσπάθησαν πάρα πολύ για το χρονικό διάστημα που βρίσκονται εδώ μαζί μας.

Αφήνουμε πίσω το ματς αυτό και τώρα κοιτάζουμε τον Ηλυσιακό. Περαστικά στον Στέργιο Κουφό. Ελπίζω να το ξεπεράσει γρήγορα να βρεθεί στο γήπεδο. Να ξέρει ότι θα είμαστε όλοι δίπλα του".

Ο Νεμάνια Μίτροβιτς είπε: " Ξέραμε ότι είναι ένα σημαντικό παιγνίδι για μας. Θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και να κρατήσουμε τον ρυθμό του παιγνιδιού χαμηλά. Δεν τα καταφέραμε, Αν το Ρέθυμνο πάει χαμηλά και γρήγορα στις επιθέσεις, σκοράρει ακατάπαυστα. Προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ