STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Φραγκιάς: "Να μείνουν 6-8 ομάδες στο πρωτάθλημα"

Φραγκιάς: "Να μείνουν 6-8 ομάδες στο πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Πρόταση από τον Βασίλη Φραγκιά να γίνεται το πρωτάθλημα με 6 ή 8 ομάδες προκειμένου να μην παρουσιάζει μίζερη εικόνα! Διαβάστε τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα του Αμαρουσίου με τον Κολοσσό που βρήκε τον δεύτερο νικητή με σκορ 85-60, ο Βασίλης Φραγκιάς πρότεινε το πρωτάθλημα να γίνεται με 6 ή 8 ομάδες για να σταματήσει επιτέλους αυτή η μιζέρια που επικρατεί σε αρκετές ομάδες.

Ο προπονητής του Κολοσσού στάθηκε παράλληλα στη σοβαρότητα που επέδειξε η ομάδα του και τελικά έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στη νίκη.

"Χρόνια Πολλά. Το παιχνίδι με το Μαρούσι το συζητούσαμε όλη την εβδομάδα γιατί όσο προβλήματα και να έχει, από τη μία διαθέτει έμπειρους παίκτες κι από την άλλη περιμέναμε να λύσουμε το γρίφο αν θα έπαιζαν οι τρεις νέοι αθλητές. Πηγαίναμε να παίξουμε στο... άγνωστο", τόνισε αρχικά ο Βασίλης Φραγκιάς και συνέχισε:

"Ήμασταν ισορροπημένοι και σοβαροί, δεν αντέχει κριτικής το παιχνίδι. Το Μαρούσι έχει μικρό αριθμό παικτών και όταν εκείνοι κουράστηκαν, έγινε για εμάς πιο εύκολο το έργο μας. Ξέρω τον Νίκο (σ.σ. τον προπονητή του Αμαρουσίου) πολλά χρόνια, μπορώ να τον καταλάβω.

Εγώ δεν έχω τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός αλλά θα μπορούσα να είμαι στην θέση του. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε μια ομάδα που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει σταθερή διοίκηση και ρόστερ".

Παράλληλα, ευχήθηκε για το ελληνικό μπάσκετ: "Είναι κρίμα που αυτές τις μέρες συζητάμε για τα παιδιά του Αμαρουσίου που είναι απλήρωτα. Κρατάμε τους δύο βαθμούς της νίκης. Το μυαλό μας τώρα πάει πίσω στο νησί μας και στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο. Να δούμε όλοι ότι το μπάσκετ είναι χαρά και το έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια να είναι μίζερο. Ας μείνουν 8 ή 6 ομάδες για να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα".

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Αυγενικός σχολίασε: "Χρόνια πολλά σε όλους. Είναι σημαντική νική για εμάς γιατί καταφέραμε να κρατηθούμε στην κορυφή μαζί με τους δυο μεγάλους. Σχεδιάζαμε το παιχνίδι όλη την εβδομάδα. Παίξαμε δυνατά στην άμυνα , η οποία μας έδωσε την νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο δυνατά και καταφέραμε να επικρατήσουμε".

Λινάρδος: "Θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγει"

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του Αμαρουσίου Νίκος Λινάρδος ευχήθηκε να βρεθεί η λύση στο θέμα των χρεών της ομάδας: "Συγχαρητήρια στον Βασίλη Φραγκιά με τον οποίο μας συνδέει ιδιαίτερη φιλία. Χαίρομαι που οδηγεί τον Κολοσσό γιατί ο Βασίλης είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Οι παίκτες και οι προπονητές δεν είναι εντελώς απλήρωτοι, κάνει προσπάθεια η διοίκηση να μας πληρώσει.

Τα παιδιά περιμένουν μια έξτρα βοήθεια από τους νέους παίκτες γιατί κουράζονται. Ο Αγιος Βασίλης να μας λύσει το θέμα του Χόμαν... Εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγει από αυτή την ομάδα και περιμένω να δω αν οι υποσχέσεις θα γίνουν πραγματικότητα. Οι παίκτες μου δεν είναι βιονικοί για να αντέχουν να παίζουν 40 λεπτά.

Δεν μπορούμε με αυτό τον τρόπο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στο βάθος χρόνου και όσο περνάει ο καιρός κουράζεται το μυαλό και το σώμα των παικτών και δεν αντέχουν. Εύχομαι υγεία σε όλους και να μην είναι τόσο μίζερο το ελληνικό μπάσκετ".

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση του Χόμαν, επισήμανε: "Είμαι προπονητής και οι αρμόδιοι για να μιλήσουν είναι ο εκπρόσωπος του Χόμαν και οι δικηγόροι και οι διοικητικοί ιθύνοντες του Αμαρουσίου. Δεν ξέρω πως βγήκε στην δημοσιότητα ότι οι τρεις νέοι παίκτες θα παίξουν σήμερα. Αλλά ελπίζω να μην παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη των παικτών μου και την δική μου.

Ελπίζω να βρεθεί η λύση ώστε να μην αναγκάζεται ο εκάστοτε προπονητής να αλλάξει 2 ή 3 ρόστερ μέσα στην χρονιά. Τα χρέη πρέπει να λυθούν γιατί η ομάδα δεν μπορεί να πάρει παίκτες. Με παραξενεύει το γεγονός ότι τα χρέη που είχαν στις άλλες ομάδες έγιναν γνωστά αφού είχαν ενισχυθεί με νέους παίκτες. Κάποιοι άνθρωποι έκαναν τις προσφυγές τους αφού οι ομάδες είχαν ενισχυθεί. Αυτό δεν έγινε στο Μαρούσι.

Είναι άσχημο να έρχονται οι παίκτες, να τους βάζουμε στο ξενοδοχείο και τους περιποιούμαστε και στο τέλος να τους λέμε ότι δεν θα παίξουν. Είναι άσχημη η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω".

Τέλος, ο Φίλιππος Καλογιαννίδης δήλωσε: "Χρόνια πολλά, καλές γιορτές. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό και του αξίζει που είναι στην ψηλά στην βαθμολογία. Παλέψαμε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού αλλά κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε. Καθημερινά κάνουμε την προσπάθειά μας αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Θα συνεχίσουμε με πείσμα να προσπαθούμε ώστε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ