STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Φραγκιάς: "Η ψυχολογία μας χάρισε τη νίκη"

Φραγκιάς: "Η ψυχολογία μας χάρισε τη νίκη"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Κολοσσού, Βασίλης Φραγκιάς έδωσε συγχαρητήρια τόσο στην ομάδα του, όσο και στο Ρέθυμνο για την εμφάνιση που έκανε.

Ο Κολοσσός Ρόδου σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι πήρε τη νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο με 93-90, κάτι που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον κόουτς της ομάδας Βασίλη Φραγκιά.

" Θέλω να πω σε όλους καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα. Να συγχαρώ τον Στέργιο, γιατί η ομάδα του έχει μία πολύ καλή εικόνα", ανέφερε αρχικά ο Φραγκιάς και συμπλήρωσε:

" Μπορεί ο κόουτς να έχει δίκιο όταν λέει ότι στόχος είναι η παραμονή, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Α.Γ.Ο.Ρ. θα πλασαριστεί πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Θέλω να τονίσω κάτι γιατί είμαστε σε μέρες που βλέπουμε μόνο το άσχημα. Κάποια στιγμή ο Α.Γ.Ο.Ρ. πέτυχε ένα τρίποντο που δεν μέτραγε, γιατί είχε λήξει ο χρόνος. Προς τιμήν ο κόουτς γύρισε στον πάγκο τον δικό μας και συνηγόρησε ότι όντως ήταν εκπρόθεσμο.

Αυτό δείχνει και την ποιότητα του σαν άνθρωπος. Ήθελα να το πω δημόσια και να τον συγχαρώ. Κι αυτό γιατί σ’ ένα παιχνίδι που όλοι ήξεραν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ένα καλάθι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το παιχνίδι πήγε ακριβώς όπως το δουλεύαμε όλη την εβδομάδα. Ξέρω τη φιλοσοφία του κόουτς, ο οποίος προτιμά για την ομάδα του να παίζει ένα διαφορετικό μπάσκετ. Ο Α.Γ.Ο.Ρ. παίζει πολύ με το σουτ, δεν έχει κλασικό ψηλό για να πάει η μπάλα μέσα στη ρακέτα. Όλη την εβδομάδα προσπαθούσαμε να ετοιμαστούμε απέναντι στις σύνθετες άμυνες που παίζει ο Α.Γ.Ο.Ρ. Πιεστήκαμε πολύ στο μυαλό.

Όλες οι ομάδες από τις οποίες έχασε το Ρέθυμνο, κέρδισαν στις λεπτομέρειες. Εμείς περιμέναμε να κριθεί στο καλάθι, γιατί έπρεπε οι ψηλοί μας να κυνηγήσουν πολύ μακριά τους αντιπάλους τους. Το Ρέθυμνο σούταρε 40 τρίποντα. Είναι πάρα πολλά. Εμείς έχουμε διαφορετική φιλοσοφία, γιατί σουτάραμε μόλις. Με τον τρόπο παιχνιδιού του Α.Γ.Ο.Ρ., όλη την εβδομάδα κληθήκαμε να λύσουμε το γρίφο. Παρουσιαστήκαμε αγχωμένοι στο α’ ημίχρονο, χάνοντας εύκολα καλάθια. Ίσως επηρεαζόμαστε από το γεγονός ότι είμαστε στην κορυφή. Πριν από λίγο καιρό δεν θα το πίστευε κανείς.

Αυτό μας επηρεάζει γιατί ο κόσμος θέλει από τον Κολοσσό να παίξει στην Ευρώπη. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις. Δείξαμε χαρακτήρα και εκεί που το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο, η καλή μας ψυχολογία, μας χάρισε τη νίκη. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να ενισχύει την ομάδα. Ο κόσμος καταλαβαίνει μπάσκετ και σίγουρα ξέρει ότι ο Α.Γ.Ο.Ρ. είναι πολύ καλή ομάδα. Γλιτώσαμε σήμερα τα χειρότερα και την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι.

Τα κεφάλια μέσα, λοιπόν και σκληρή δουλειά στο γήπεδο. Τον Απρίλιο θα δούμε που θα φτάσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για θέμα σωτηρίας. Συγχαρητήρια και πάλι στον κόουτς που είναι εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος".

Ο Γιάννης Γεωργαλλής ανέφερε: " Νομίζω ότι σήμερα κάναμε τη χειρότερη εμφάνιση μας, μέχρι τώρα. Το μόνο θετικό είναι ότι κερδίσαμε. Το Ρέθυμνο μας παρέσυρε στο ρυθμό του σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε πολλά λέι-απ και πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια. Βάλαμε κάποια μεγάλα καλάθια, όπως τα τρίποντα του Χάτεν και σταθήκαμε τυχεροί, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το Ρέθυμνο ρίσκαρε και εμείς πετύχαμε το τρίποντο. Χρειάζεται και η τύχη, την οποία είχαμε. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και θα επιδιώξουμε να πετύχουμε τους στόχους μας".

Κουφός: "Χορταστικό θέαμα"

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Στέργιος Κουφός δήλωσε από την πλευρά του: " Μέσα από την καρδιά μου θέλω να δώσω τις καλύτερες ευχές για υγεία, για το νέο χρόνο. Όσον αφορά στο παιχνίδι, δεν συνηγορεί σ’ αυτό. Η διακύμανση που είχε δεν ταιριάζει με την καλή υγεία, αλλά μάλλον δημιουργεί προβλήματα στην καρδιά. Το θέαμα όμως ήταν χορταστικό σε όσους ήταν στο γήπεδο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο φίλο μου το Βασίλη για την ομάδα που έχει δημιουργήσει και να του πω χρόνια πολλά για τη γιορτή του. Αυτά που είπα πριν το παιχνίδι, ισχύουν και δεν ήταν λόγια του αέρα.

Ζηλεύουμε τον Κολοσσό, που έφτασε ήδη τις εννέα νίκες. Το μπάσκετ που παίζει ο Κολοσσός είναι πολύ σοβαρό και στηρίζεται στη χημεία μεταξύ των αθλητών του. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχω παράπονα, αλλά θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Υπάρχει ένα στατιστικό που δεν γράφεται, αλλά μένει μόνο στο μυαλό μας. Δεν μπορέσαμε να βγάλουμε ούτε μία άμυνα στα πέντε λεπτά της παράτασης. Σίγουρα προσπαθήσαμε πολύ και το θετικό για μας είναι ότι είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχουν πολύ καλοί και πιστοί Έλληνες στην ομάδα. Έτσι όταν δεν μπορεί να παίξει το βαρόμετρο για μας, ο Ράιτ, ο Τσόχλας μας κράτησε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ο Κολοσσός είχε σε εκπληκτική μέρα τον Χάτεν, για τον οποίο ότι και να κάναμε ήταν δύσκολο να τον σταματήσουμε.

Ξέρουμε ποιοι είμαστε και μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Θα σκύψουμε το κεφάλι και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον τρόπο που δουλεύουμε και θέλω να φτάσουμε μέχρι το τέλος, ώστε να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας".

Ο Ντιντιέ Κρίστμας δήλωσε: " Ξέραμε ότι ο Κολοσσός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς ήρθαμε στη Ρόδο για να παίξουμε σύμφωνα με το πλάνο μας, όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Παίξαμε όπως έπρεπε και πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Δυστυχώς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και χάρη στον Χάτεν που έβαλε κάποια πολύ μεγάλα σουτ. Πήγε πόντο-πόντο, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και χάσαμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ