STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Φλεβαράκης: "Επιβαλλόταν να κερδίσουμε"

Φλεβαράκης: "Επιβαλλόταν να κερδίσουμε"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φλεβαράκης εξήρε την καλή άμυνα των Τρικάλων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί ούτε να πανηγυρίζει η ομάδα του, καθώς είναι μεγάλος ο δρόμος

Με νίκη-βάλσαμο ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους μέσα στο 2013 τα Τρίκαλα, τα οποία επικράτησαν με 70-59 του Πανελευσινιακού, παίρνοντας σημαντική ανάσα.

Ο Κώστας Φλεβαράκης σχολίασε πως δεν είναι αρκετή αυτή η νίκη να κάνει την ομάδα του να πανηγυρίσει, ούτε και να εφησυχάσει.

"Ήταν ένα παιχνίδι που από την αρχή σεζόν κιόλας επιβαλλόταν να κερδίσουμε κόντρα σε έναν αντίπαλο με πολύ αξιοπρόσεκτη παρουσία που πορεία τους δικαιώνει", παραδέχτηκε ο προπονητής των Τρικάλων και συμπλήρωσε:

"Εμείς είμαστε μια ομάδα που βασιζόμαστε πάρα πολύ στην άμυνα και για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού η άμυνα μας ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Είναι μεγάλος ο δρόμος όμως μέχρι το τέλος και δεν μπορείς ούτε να χαρείς, ούτε να πανηγυρίσεις περισσότερο.

Θα ήθελα να κάνω μία ιδιαίτερη μνεία στην κόσμια ατμόσφαιρα ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων. Εμείς συνεχίζουμε, η δουλειά μας είναι να είμαστε και την Πρωτοχρονιά στο γήπεδο αλλά είμαστε συνηθισμένοι όπως και όλες οι ομάδες"

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Δεληγιάννης τόνισε: "Καταρχήν να ευχηθώ περαστικά στα παιδιά της Ελευσίνας που είναι τραυματίες, στον Θωμά Νίκου που χτύπησε σήμερα αλλά και στους Μάντζαρη, Μαγκουνή, πρώην συμπαίκτες μου και πολύ φίλοι. Τους εύχομαι να γυρίσουν σύντομα και να βοηθήσουν την ομάδα της Ελευσίνας γιατί η ομάδα τους χρειάζεται.

Πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό τιμ όχι μόνο για την σημερινή εμφάνιση αλλά και για την συνολική εικόνα μας γιατί είναι μία ομάδα που χτίστηκε με πολλές δυσκολίες και πολύ αργά και ήταν πολλοί αυτοί που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα ότι δεν θα παλέψουμε για να μείνουμε στην κατηγορία.

Κάναμε μία μεγάλη νίκη σήμερα, δεν σταματάμε όμως εδώ την προσπάθεια, την επόμενη αγωνιστική περιμένουμε τον Άρη, θα δουλέψουμε πολύ καλά και αυτήν την εορταστική εβδομάδα όπως και την προηγούμενη για να πάρουμε και αυτό το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ελευσίνας".

Σκαραφίγκας: "Δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ"

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Σκαραφίγκας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, αλλά δεν έψαξε για δικαιολογίες. "Τα Τρίκαλα γνωρίζοντας κάποια προβλήματα που είχαμε εμείς σαν ομάδα μπήκαν αποφασισμένα και εμείς δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε. Δεν στέκομαι όμως στα προβλήματα μας γιατί όλοι μπορεί να έχουν προβλήματα αλλά από την στιγμή που παίζεις στην Α1 ξέρεις ότι το πρωτάθλημα αυτό δεν έχει καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα", σχολίασε ο Έλληνας προπονητής για να συμπληρώσει:

"Τα Τρίκαλα κέρδισαν απόλυτα δίκαια γιατί είχαν περισσότερο πάθος, ήθελαν πιο πολύ αυτό το παιχνίδι και το έδειξαν από το πρώτο λεπτό. Το μόνο θετικό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι επέστρεψε ο Δημάκος μετά από 2,5 μήνες και ότι καταφέραμε και μειώσαμε το σκορ. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποτέ τι γίνεται σε μία πιθανή ισοβαθμία, τριών, τεσσάρων ομάδων.

Σήμερα σε μία κακή μέρα για μας να δώσω συγχαρητήρια στον Παπαμακάριο για την διάθεση του να παίξει 40 λεπτά, να μην παρατήσει ποτέ το ματς, να δώσει ενέργεια και να μεταφέρει στα νέα παιδιά και στους ξένους ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ. Αυτό για μας είναι το σημαντικότερο μάθημα. Συγχαρητήρια στον κόουτς και καλή συνέχεια σε όλους".

Όσον αφορά την πρώην ομάδα του, τόνισε: "Είναι πολύ ευχάριστο για μένα που βλέπω πολλά οικεία πρόσωπα και μέσα και έξω από το γήπεδο. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να γυρνάς έστω και για 40 λεπτά".

Τέλος, ο Γιάννης Δημάκος υπογράμμισε: "Για μας το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό όπως και το επόμενο που έρχεται με την Δράμα. Ξεκινήσαμε κάπως νευρικά το οποίο ήταν φυσιολογικό γιατί είχαμε μία διακοπή δέκα ημερών. Δυστυχώς είχαμε έναν τραυματισμό του Θωμά Νίκου τον οποίο ελπίζουμε να ξεπεράσουμε όπως και αυτών των υπόλοιπων παιδιών και να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Δράμα που είναι για εμάς τελικός".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ