STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Δηλώσεις: Τρίκαλα - Παναθηναϊκός

Δηλώσεις: Τρίκαλα - Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Η άνετη επικράτηση επί των Τρικάλων διατήρησε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε όμως λόγο να είναι σκεπτικός, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Επιθετικά ο Παναθηναϊκός "άγγιξε" το άριστα το απόγευμα της Κυριακής (2/11) απέναντι στα Τρίκαλα. Αμυντικά όμως είχε αρκετά... θεματάκια, που χρήζουν επίλυσης. Σε αυτά στάθηκε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Από την πλευρά, του ο Κώστας Φλεβαράκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει παρατήρηση αναφερόμενος σε κάποιους παίκτες του που στο τέλος... ξέφυγαν από το πλάνο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο προπονητές, και οι Αντώνης Φώτσης και Χρήστο Δεληγιάννης:

Ντούσκο Ιβάνοβιτς (Παναθηναϊκός): " Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, τα Τρίκαλα παίξανε καλά, μία ομάδα γρήγορη με καλούς σουτέρ, προετοιμάσαμε την άμυνα μας αλλά παρόλα αυτά δεν λειτούργησε στο πρώτο ημίχρονο για δύο λόγους πρώτα γιατί τα Τρίκαλα παίξανε καλά απέναντι στην άμυνα μας και δεύτερον γιατί κάποιοι παίκτες μας δεν ήταν έτοιμοι για να παίξουν στο παιχνίδι αυτό. Αλλά σταθήκαμε τυχεροί γιατί στην συνέχεια κάποιοι άλλοι παίκτες μας έδειξαν ετοιμότητα".

Κώστας Φλεβαράκης (Τρίκαλα): " Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και γενικώς στα τελευταία παιχνίδια όχι μόνο την Πέμπτη δείχνει ότι είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα που είναι σε πολύ καλή φόρμα. Νομίζω ότι αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στο ότι για 25 λεπτά αυτή την ομάδα την κοιτάξαμε στα μάτια χωρίς να είναι κανένας ατομικά σε καλή μέρα από μας καθώς δυσκολεύομαι να βρω κάποιον που να αισθανόμουν ότι είναι σε καλή μέρα.

Παρόλα αυτά παίζοντας ομαδικά έχουμε δύο ασίστ λιγότερες με τόση διαφορά στο σκορ, για ακόμη μία φορά προσπαθούμε να παίζουμε μαζί αλλά σίγουρα η διαφορά επιπέδου είναι τόσο μεγάλη που χρειάζεσαι πολύ περισσότερα πράγματα, χρειάζεσαι πολύ συγκέντρωση, κάποια κρίσιμα ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο γιατί μέχρι το 25 είναι η κριτική του αγώνα. Νομίζω ότι αυτά τα ριμπάουντ δώσανε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να έχει αυτό το προβάδισμα, και από εκεί και πέρα επιθετικά θέλει κόντρα σε αυτή την ομάδα να τρέξεις πάρα πολύ, έχει πολύ μεγάλα κορμιά, για να τρέξεις όμως πρέπει να πάρεις το ριμπάουντ, όταν το πήραμε εκεί ήταν πολύ καλύψαμε στο πρώτο ημίχρονο τη διαφορά.

Σίγουρα όμως δεν μου άρεσε το γεγονός για να λέμε την αλήθεια ότι κάποια παιδιά, ειδικά μικρότεροι, στο τέλος νομίζανε ότι μπορούνε να σκοράρουν απέναντι στον Παναθηναϊκό και αυτό το πάθημα πρέπει να τους γίνει μάθημα ειδικά για το μέλλον. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και καλή συνέχεια".

Χρήστος Δεληγιάννης (Τρίκαλα): " Στο παιχνίδι της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός έδειξε σε όλους σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται αγωνιστικά, εμείς ερχόμενοι σήμερα είχαμε σκοπό να σταματήσουμε τη δημιουργία του Παναθηναϊκού από συγκεκριμένους παίκτες και νομίζω ότι για ένα μεγάλο διάστημα μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο κάναμε καλά τη δουλειά μας και καταφέραμε να μείνουμε μέσα στο ματς.

Δυστυχώς όμως για εμάς η ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι πολύ μεγάλη, διαθέτει πολύ ποιοτικούς παίκτες και μέσα σε 2-3 λεπτά που εμείς αδρανήσαμε βρήκανε κάποια σουτ και εκτόξευσαν τη διαφορά πολύ γρήγορα, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιστρέψουμε στο ματς. Κρατάμε την καλή εμφάνιση, είμαστε χαρούμενοι που προσφέραμε στον κόσμο μας έστω αυτά τα τριάντα λεπτά ποιοτικού παιχνιδιού απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα.

Την άλλη εβδομάδα κατεβαίνουμε στην Αθήνα να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό σε ένα ανάλογο παιχνίδι, αυτές οι εμφανίσεις μας βοηθάνε και μας δίνουνε κουράγιο να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάνουμε ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την παραμονή μας στο πρωτάθλημα".

Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός): " Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, παίζαμε σε μία καυτή έδρα με μία πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω ότι μπήκαμε με κάποια συγκέντρωση στο παιχνίδι αλλά αργότερα πιστεύαμε ότι ο αγώνας τελείωσε, χαλαρώσαμε, και όταν κάνεις τέτοια λάθη με μία ομάδα σαν τα Τρίκαλα που έχει πολύ ταλέντο και πολύ καλούς παίκτες θα το πληρώσεις. Ευτυχώς για εμάς γύρισε το παιχνίδι και συγκεντρωθήκαμε πάλι, παίξαμε καλό μπάσκετ και καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ