STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αυλαία στα playoffs σε ΟΑΚΑ και Nick Galis Hall

Αυλαία στα playoffs σε ΟΑΚΑ και Nick Galis Hall
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ξεκινούν το Σάββατο (16/4), δίχως τους "αιωνίους", αλλά με δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις. Ντέρμπι "δικεφάλων" στο ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία (σημαντική) απουσία.

Η ώρα των playoffs έφτασε για τις ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αν κι η δράση θα ξεκινήσει με τις μισές ομάδες της post season. Αφενός γιατί ο Ολυμπιακός θα παίξει την Τετάρτη (20/4), αφετέρου γιατί ο Παναθηναϊκός θα μπει με καθυστέρηση στα playoffs λόγω των υποχρεώσεών του στην Euroleague.

Μπορεί λοιπόν να δούμε μόλις δύο αναμετρήσεις το Σάββατο (16/4), αυτό όμως δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον θα είναι χαμηλό. Το κάθε άλλο, αφού το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ (18:30) αρκεί για να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων.

Οι δύο "δικέφαλοι" θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ έχοντας από μία σημαντική απουσία, πλην όμως θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Η "Ένωση" θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο γόνατο, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη σύνθεσή του τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη λόγω προβλήματος στη μέση. Πέραν αυτών, οι δύο προπονητές θα έχουν τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή τους για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών.

Το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου είναι αυτό που καλείται να κάνει μια μικρή υπέρβαση αφού χρειάζεται όσο τίποτε άλλο ένα "διπλό" στην Αθήνα για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση. Από την άλλη όμως, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φέτος εκτός έδρας κάποιο από τα παιχνίδια με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Όχι ότι η ΑΕΚ τα πηγαίνει καλύτερα. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν κερδίσει όλο κι όλο ένα ντέρμπι με τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα της regular season. Κι αυτό στην πρεμιέρα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κόντρα στον ΠΑΟΚ, που τότε βέβαια δεν είχε στη σύνθεσή του ούτε τον Ουίλιαμ Χάτσερ, ούτε τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Στο έτερο ζευγάρι της ημέρας, ο Άρης θα υποδεχθεί την Κηφισιά. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είναι το ακλόνητο φαβορί όχι μόνο για τον αγώνα του Nick Galis Hall, αλλά και γι αυτόν τον Ζηρινείου, που θα ακολουθήσει. Οι "κίτρινοι" κέρδισαν τις δύο αναμετρήσεις της regular season, κι αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν ξανά. Η έδρα αποτελεί άλλωστε το μεγάλο "όπλο" του Άρη αφού έχει ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη μόνο δύο φορές, κι αυτές από τους "αιωνίους". Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για κάποιον εκ των δύο αντιπάλων, με την Κηφισιά να στοχεύει στην έκπληξη και τον Άρη στην αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Nick Galis Hall (18:00) Άρης - Κηφισιά (Novasports 2)

ΟΑΚΑ (18:30) ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (OTE Sport 4)

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ