STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άρεσε η ΑΕΚ στο νέο ξεκίνημα

Άρεσε η ΑΕΚ στο νέο ξεκίνημα

Η νέα εποχή στην ΑΕΚ επί ημερών Σωτήρη Μανωλόπουλου ξεκίνησε επίσημα απόψε στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου η "Ένωση" επικράτησε με 86-70 του Ρεθύμνου, αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (PHOTOS).

Ο Ντράγκαν Σάκοτα παρακολουθούσε τον αγώνα με το Ρέθυμνο από τα επίσημα του ΟΑΚΑ, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν στην άκρη του πάγκου ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ΑΕΚ όταν πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ, λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου!

Ήταν η εικόνα της ΑΕΚ της νέας εποχής, μετά την αλλαγή ρόλου του Σερβοέλληνα κόουτς και την αντικατάστασή του από τον "Μανωλό". Η "Ένωση" επιβλήθηκε με 86-70, αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ, παίζοντας απελευθερωμένα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον Μαυροκεφαλίδη να παραμένει σταθερή αξία!

Για το Ρέθυμνο, δεν αγωνίστηκε ο Σάφτενααρ ενώ οι Ματαλών και Τσακαλέρης τραυματίστηκαν στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν σημείο αναφοράς στην ΑΕΚ επί Σάκοτα και... παραμένει επί ημερών Μανωλόπουλου. Ο ηγέτης των "κιτρινόμαυρων" τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ που έχτισε από νωρίς διαφορά ασφαλείας και δεν επέτρεψε στο Ρέθυμνο να απειλήσει ουσιαστικά. Η διαφορά έφτασε στο +19 (71-52) στις αρχές της τέταρτης περιόδου για την "Ένωση" που βρήκε ρυθμό από την άμυνά της, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Κρητικών κι έφτασε στην εύκολη νίκη.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό μέσα από την πιεστική της άμυνα κόντρα στο Ρέθυμνο, υποχρεώνοντας την ομάδα του Σκουρτόπουλου να ξεκινήσει τον αγώνα με 1/6 σουτ εντός παιδιάς. Η "Ένωση" έκανε σερί 7-0 (10-3, 2'43"), την ώρα που οι Κρητικοί πάλευαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι με 1/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, κάνοντας 4 λάθη σε αυτό το διάστημα. Εν συνεχεία η ΑΕΚ ανέβασε στροφές ενώ το δίδυμο των Μαυροκεφαλίδη, Μαυροειδή στην φροντ λάιν κατέστρεψε καθε αμυντικό πλάνο των φιλοξενούμενων (19-7, 7'14"). Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος, ο Μάντεν πάτησε παρκε κάνοντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ρεθύμνου ενώ ο Σάκοτα αντικατέστησε τον Μαυροκεφαλίδη στα 23.8" για το τέλος μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της "Ένωσης".

Η ΑΕΚ διατηρούσε με άνεση το προβάδισμα, έχοντας 11/13 βολές στην πρώτη περίοδο (23-11). Στοιχείο που την βοήθησε να μην "πληγώνεται" από τα άσχημα ποσοστά σε δίποντα (3/7) και τρίποντα (2/5). Από την άλλη πλευρά, το Ρέθυμνο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 0/7 τρίποντα! Οι γηπεδούχοι πάτησαν... γκάζι και ο Καλαμπόκης εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (33-13, 13'35") με συνοπτικές διαδικασίες. Οι Κάρτερ, Μάντεν και Κλουφ προσπάθησαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα (35-20, 15'38'') ενώ η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 49-32. Ο Δημήτρης Μαυροειδής ηγήθηκε της επίθεσης με 11 πόντους (5/7 βολές, 3/3 δίποντα) ενώ σκόραραν και οι 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μανωλόπουλος.

Η "Ένωση" δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει σε διψήφια επίπεδα το προβάδισμά της. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων έβρισκαν ως... αντίβαρο τον Μαυροκεφαλίδη που είχε πάρει "φωτιά" στο τρίτο δεκάλεπτο, σκοράροντας 12 πόντους! Ο Μαυρειδής έκανε το 71-52 (30'31") κόντρα στο Ρέθυμνο που προσπάθησε να βρει λύσεις με το περιφερειακό σουτ, μειώνοντας σε 75-63 στα 6'13" για το τέλος και υποχρεώνοντας τον Μανωλόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν επέτρεψαν στο Ρέθυμνο να διεκδικήσει τις πιθανότητές του, επικρατώντας με 86-70 στο ντεμπούτο του Μανωλόπουλου ως χεντ κόουτς.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 49-32, 69-52, 86-70.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Κούπερ 4, Μιλόσεβιτς 10 (2), Μαυροκεφαλίδης 19 (1), Κάρτερ 10 (2), Κατσίβελης 3, Άρμστεντ 5, Παπαντωνίου 5 (1), Σάκοτα 2, Σαρικόπουλος 2, Καλαμπόκης 11 (1), Μαυροειδής 15.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 25 (2), Σχίζας, Χάροου 17 (1), Στόουν 10 (1), Κάρτερ 11, Μάντεν 4, Γιαννόπουλος 3, Τσακαλέρης, Ματαλών.

Photos

Άρεσε η ΑΕΚ στο νέο ξεκίνημα

O Σωτήρης Μανωλόπουλος έκανε απόψε το ντεμπούτο του ως χεντ κόουτς της ΑΕΚ

Άρεσε η ΑΕΚ στο νέο ξεκίνημα

Ο Ντράγκαν Σάκοτα παρακολούθησε τον αγώνα από τα επίσημα, ως νέος τζένεραλ μάνατζερ της "Ένωσης".

Άρεσε η ΑΕΚ στο νέο ξεκίνημα

Οι παίκτες της ΑΕΚ άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου της ομάδας

Άρεσε η ΑΕΚ στο νέο ξεκίνημα

Και ο... Άγιος Βασίλης στα χρώματα της ΑΕΚ!

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ