STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Απεργία αντί προπόνησης στον Άρη

Απεργία αντί προπόνησης στον Άρη
INTIME SPORTS

Οι παίκτες του Άρη προπονήθηκαν μόνοι τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των μισθών τους. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Σύσσωμοι οι παίκτες του Άρη αποφάσισαν το πρωί να κάνουνε απεργία και να μην προπονηθούν στο Αλεξάνδρειο υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Αλεξανδρή και των συνεργατών του.

Μία απόφαση συνολική που πάρθηκε οριστικά κατά την προσέλευσή τους στο Αλεξάνδρειο και αφού είχανε φροντίσει από χθες δια του αρχηγού της ομάδας, Χρήστου Ταπούτου, να ενημερώσουνε τον "τίγρη".

Μία απεργία που δεν είναι η πρώτη στην διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου στον Άρη αλλά η δεύτερη μετά τα τέλη του 2010 και συγκεκριμένα στην πρώτη προπόνηση που είχε ακολουθήσει του τοπικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena.

Η σημερινή απόφαση απεργίας των παικτών του Άρη έχει να κάνει εξαιτίας της οικονομικής καθυστέρησης της διοίκησης της ΚΑΕ. Και δεν είχε να κάνει με απόφαση μόνο των Ελλήνων παικτών αλλά όλων στις τάξεις της ομάδας παρά το γεγονός ότι η καθυστέρηση δεν είναι ίδια σε όλους.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες οι μη Έλληνες παίκτες του Άρη έχουνε πληρωθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο τον οποίο και έλαβαν μετά την κίνηση του Ντομινίκ Τζέιμς να μην ακολουθήσει την αποστολή στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας στις 23 Ιανουαρίου.

Κι όσο για τους Έλληνες ο Ταπούτος μαζί με τους Δημήτρη Βεργίνη και Μιχάλη Τσαϊρέλη έχουνε ακόμη λαμβάνειν από την περσινή αγωνιστική περίοδο με σημαντικό ωστόσο σίγουρα πρόβλημα για την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης, όσο και για τις υπόλοιπες της Α1, έχει να κάνει με το ότι καθυστερεί η καταβολή της ροής των δόσεων από την ΕΡΤ. Μέχρι στιγμής έχουνε δοθεί δύο ενώ η τρίτη είναι να καταβληθεί την Τετάρτη.

Όσο για το γιατί οι παίκτες του Άρη προπονήθηκαν μόνοι τους, με βάρη και σουτ, και όχι υπό τις οδηγίες του Αλεξανδρή και των συνεργατών του που είχανε ετοιμάσει και προβολή βίντεο με τον τρόπο παιχνιδιού της Κίμκι; Αντιπάλου του Άρη το απόγευμα της Τρίτης στην Μόσχα για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LAST-16 του Eurocup.

Η απόφασή τους είχε να κάνει με συζήτηση που είχανε με τον Αλεξανδρή και αποδέχθηκαν να μην πάει χαμένη η μέρα. Το ερώτημα είναι ωστόσο αν θα προπονηθούν αύριο το απόγευμα στην Μόσχα όπως και το πρωί της Τρίτης αφού η απόφαση των παικτών του Άρη είναι να πάνε μόνο για να αγωνιστούν κόντρα στην Κίμκι.

Εκτός του Αλεξανδρή που ενημερώθηκε εγκαίρως για την απόφαση περί απεργίας των παικτών του Άρη το πρωί ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης, από τον μάνατζερ της ΚΑΕ, Βασίλη Βουρτζούμη, αφού πρώτα είχε τετ α τετ με τον Ταπούτο.

Πλέον και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας των παικτών του Άρη το πρωί της Πέμπτης (23/02) με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης προς εύρεση λύσης. Την επομένη δηλαδή της επιστροφής της αποστολής από την Μόσχα.

Μία αποστολή που θα απαρτίζεται από 10 παίκτες, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αφού στην Θεσσαλονίκη εκτός του τραυματία Δημήτρη Τσαλδάρη θα παραμείνουν και οι νεαροί Δήμας και Βεζένκοφ. Η αποστολή του Άρη έχει ραντεβού στις 05:00 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" όπου μέσω Αθηνών θα ταξιδέψει για την Μόσχα και το μεθαυριανό παιχνίδι με την Κίμκι.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ