STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Απόλλων Πατρών - Πανελευσινιακός 91-82

Απόλλων Πατρών - Πανελευσινιακός 91-82
INTIME SPORTS

Το κακό ξεκίνημα του Πανελευσινιακού στον τομέα των ριμπάουντ έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να προηγηθεί από νωρίς και να φτάσει στην πρώτη του φετινή νίκη με 91-82. Εξαιρετική εμφάνιση από Πεν, Σκορδίλη και Φιτζπάτρικ.

Μπορεί σε αυτό το παιχνίδι για τον Απόλλωνα ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν να έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, όμως στα... παπούτσια του μπήκε ο συμπατριώτης του, Μπράντον Πεν, ο οποίος οδήγησε την ομάδα της Πάτρας στη νίκη με 91-82 επί του Πανελευσινιακού. Για τους Αχαιούς αυτή ήταν η πρώτη τους φετινή νίκη στην Α1, ενώ η ομάδα της Ελευσίνας θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα μέχρι να ανοίξει λογαριασμό στα ροζ φύλλα.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι 53 πόντοι που δέχτηκε η άμυνα του Πανελευσινιακού μέσα σε μόλις 20 λεπτά ήταν σίγουρα μία δυσάρεστη εξέλιξη για τον Γιώργο Σκαραφίγκα. Η άμυνα κι ο τομέας των ριμπάουντ ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο (ήταν 16 έναντι 7) αποτέλεσαν πονοκέφαλο για τον Έλληνα τεχνικό που είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ και να μην καταφέρνει ποτέ να πάρει ξανά τα ηνία.

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα

Ο Μπράντον Πεν φόρτωνε το καλάθι της Ελευσίνας με... όποιο τρόπο ήθελε. Ο Αμερικανός φόργουρντ από την αρχή του αγώνα έδειξε ότι βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση και μέχρι το τέλος πρόλαβε να σημειώσει 29 πόντους (6/9 βολές, 4/5 διπ., 5/13 τριπ.) και 6 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Με τον Μπράντον Πεν να δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή ημέρα ξεκίνησε ο αγώνας. Ο Αμερικανός φόργουορντ με πέντε προσωπικούς του πόντους έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού (5-4 στο 1'). Στην αντίπερα όχθη ο Άαρικ Μάρεϊ και ο Φράνκ Ρόμπινσον ηγούνταν επιθετικά διατηρώντας τους "σταχυοφόρους" μέσα στο παιχνίδι (10-10 στο 4'). Οι Πατρινοί στα μέσα τους δεκαλέπτου πάτησαν... γκάζι και έτρεξαν ένα επιμέρους 12-2 μετατρέποντας το 8-10 του 4ου λεπτού σε 20-12 στο 7'. Γενικότερα οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ έχοντας πάρει 16 (6 επιθ.) έναντι 7 των φιλοξενούμενων κι έτσι δεν δυσκολεύτηκαν να κλείσουν την πρώτη περίοδο με διαφορά ασφαλείας (28-19).

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Πεν συνέχισε να δείχνει σε εξαιρετικό βράδυ φτάνοντας τους 10 πόντους από νωρίς κι η Πάτρα για πρώτη φορά βρέθηκε σε διψήφια απόσταση (33-22 στο 11'). Η ομάδα του Θριασίου, όμως δεν ήταν έτοιμη να πετάξει λευκή πετσέτα. Με τον Ρόμπινσον να πετυχαίνει ένα έμμεσο τρίποντο, τον Μάρεϊ να σημειώνει 3/3 βολές και ένα δίποντο ο Πανελευσινιακός έτρεξε ένα σερί 8-0 μειώνοντας σε 33-29 (στο 13'). Η ομάδα της Δυτικής Αττικής προσπαθούσε να απειλήσει με την τριπλέτα των Μάρεϊ, Τζόνσον και Ρόμπινσον, όμως στην άμυνα δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στον ασταμάτητο Μπράντον Πεν (18 πόντους στο ημίχρονο) αλλά και στους Φιτσπάτρικ και Γκάλουγουεϊ. Μάλιστα με τρίποντο του τελευταίου σε νεκρό χρόνο το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 53-43.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να μπουν εκ νέου στη διεκδίκηση του ματς. Τζόνσον, Ρόμπινσον και Ιωάννου οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα επιμέρους 9-1 μειώνοντας σε 54-52 (στο 23'). Για τους γηπεδούχους την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο συνήθης ύποπτος, Μπράντον Πεν, ο οποίος με τρίποντο ξεκόλλησε επιθετικά τους συμπαίκτες του (57-52 στο 25'). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι δύο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά, όμως έστω και οριακά (68-67 στο 29') ο Απόλλωνας δεν έχασε ποτέ τα ηνία από τα χέρια του (71-67 στο 30').

Στην τέταρτη περίοδο όλα ήταν ανοικτά, καθώς πλέον η Ελευσίνα χρειαζόταν μία μικρή ώθηση για να πάρει έπειτα από ώρα προβάδισμα (78-76 στο 33'). Οι παίκτες του Σκαραφίγκα ήταν συνεχώς κοντά στους αντιπάλους τους, όμως όποτε πλησίαζαν απειλητικά έβλεπαν είτε τον Τόρλιν Φιτσπάτρικ, είτε τον Γάιο Σκορδίλη να τους παίρνουν τη... μπουκιά από το στόμα (82-76 στο 37'). Τελικά από το 8-10 του πρώτου τρίλεπτου ο Πανελευσινιακός δεν κατάφερε ποτέ να ξαναηγηθεί στο σκορ κι έτσι ο Απόλλωνας έφτασε στην πρώτη του νίκη στη φετινή Σκρατς Basket League κερδίζοντας με 91-82.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-43, 71-67, 91-82.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Σκορδίλης 17, Αργυρόπουλος 4, Γκάλογουεϊ 15 (2), Πεν 29 (5), Φιτσπάτρικ 17 (2), Αντωνάκης, Μπατής 3 (1), Ελ Αμίν, Πελεκούδας, Μολφέτας 6, Νιφόρας, Μαστρογιαννόπουλος.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κοξ 2, Ρόμπινσον 18, Τσακαλέρης, Βασιλόπουλος 6 (2), Μάρεϊ 10, Αθανασούλας 5, Μάρκοβιτς 8 (1), Δορκοφίκης 8, Ιωάννου 11, Τζόνσον 12 (4), Καλλές 2, Αβραμίδης.

Απόλλων Πατρών - Πανελευσινιακός 91-82
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ