STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αλβέρτης: "Αδικήσαμε τους εαυτούς μας"

Αλβέρτης: "Αδικήσαμε τους εαυτούς μας"
INTIME SPORTS

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στάθηκε στο χαρακτήρα που πρέπει να δείξει ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα, στην προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα του κόντρα στο Ρέθυμνο και στο 5ο ματς της Μόσχας

Ευχαριστημένος από τον χαρακτήρα που έδειξε ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Ρέθυμνο έμεινε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος τόνισε ότι γενικότερα οι "πράσινοι" πρέπει να δείξουν χαρακτήρα από εδώ και πέρα στη συνέχεια των υποχρεώσεων τους τη φετινή σεζόν.

Ο 40χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην βαριά ήττα της ομάδας του από την ΤΣΣΚΑ στο πέμπτο παιχνίδι και ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του αδίκησαν τον εαυτό τους.

"Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς για τα καλά του λόγια. Απαντώντας στην ερώτηση που κάνατε στον Αντώνη (σ.σ. Φώτση) σχετικά με το τι γεύση μας άφησε η σειρά με την ΤΣΣΚΑ, μια μέρα πριν το τελευταίο παιχνίδι η απάντηση θα ήταν διαφορετική", σχολίασε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και συμπλήρωσε:

"Τα παιδιά έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια και έφεραν ξανά τη σειρά στην Μόσχα. Με την εικόνα που δείξαμε εκεί αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Έτσι είναι, όμως, η ζωή, το μπάσκετ και ο αθλητισμός. Ξέραμε πως τα παιχνίδια σαν το σημερινό, ειδικά μετά από μια μεγάλη ήττα και ταξίδια δεν είναι εύκολα. Το Ρέθυμνο έπαιξε καλά. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ κάποια στιγμή, αλλά δείξαμε χαρακτήρα. Κάποια παιδιά στάθηκαν όπως πρέπει. Το τελικό σκορ αδικεί το Ρέθυμνο. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια να στέκεσαι στο παρελθόν. Πρέπει να βλέπεις, να διορθώνεις και να συνεχίζεις".

Όσο για αν υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρατήσει από τη σειρά με τους Ρώσους, τόνισε: "Κάποια πράγματα τα κρατάμε, αλλά δυστυχώς μετά από ένα ματς που χάνεις με τέτοια διαφορά και τέτοια επιθετική παραγωγικότητα δεν μπορείς να αισθάνεσαι ικανοποιημένος. Μην ξεχνάμε πως πετύχαμε δύο νίκες στην Αθήνα, ενώ χάσαμε το πρώτο ματς της σειράς στη Μόσχα στις λεπτομέρειες. Κρατάμε αρκετά πράγματα, τα διορθώνουμε και προχωράμε. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή. Όσοι είναι χρόνια στο μπάσκετ το ξέρουν. Δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να κρατήσουμε την αυτοπεποίθησή μας σε υψηλά επίπεδα".

Σε ερώτηση σχετικά με το ντεφορμάρισμα των Κάρι και Μπράμος, επεσήμανε ότι: "Κάθε προπονητή τον απασχολεί ένα ντεφορμάρισμα παικτών, ειδικά όταν πρόκειται για τους δύο σουτέρ της ομάδας. Τα παιδιά, όμως, είναι εδώ και έχουν την ευκαιρία τους. Τους περιμένουμε. Όπως είπα και την προηγούμενη φορά, δεν τρέχει κάτι. Αυτά γίνονται. Συνεχίζουμε".

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης, σχολίασε: "Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Η διαφορά στο τέλος δεν δείχνει την εικόνα του αγώνα. Παρουσιαστήκαμε χαλαροί και δεν τα πήγαμε καλά. Εύχομαι να μας γίνει μάθημα γιατί όσο προχωράμε στα πλέι οφ θα δυσκολεύουν τα πράγματα και εμείς θα πρέπει να βελτιωνόμαστε ως ομάδα.

Όσον αφορά τα πλέι οφ της Εuroleague, υπογράμμισε: "Αγωνιστικά βγήκαμε χαμένοι. Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με το 3-2. Σημασία έχει ότι μείναμε εκτός φάιναλ φορ. Έτσι είναι η ζωή. Κανένας δεν είναι αήττητος. Τώρα θα πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να το ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε τη συνέχεια της χρονιάς".

Καλαφατάκης: "Δίκαιο αποτέλεσμα, άδικη διαφορά"

Ο Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, όχι όμως και η διαφορά με την οποία ηττήθηκε η ομάδα του: "Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Η αποχή ήταν μεγάλη. Από τις 5 Απριλίου είχαμε να παίξουμε επίσημο αγώνα. Είμαστε και σε νησί, όπου τα φιλικά είναι δύσκολα. Συντηρηθήκαμε όσο καλύτερα γινόταν μέσω των προπονήσεων και ήρθαμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι.

Θεωρώ σημαντικό το συγκεκριμένο ματς και για τις δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, όχι και η διαφορά. Εμείς δεν είχαμε τον Ράιτ, ενώ δεν βοήθησαν οι Ντρτσα και Χαρτ. Οι λύσεις μας είναι ασύγκριτα λιγότερες από αυτές του Παναθηναϊκού. Είπαμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να εκμεταλλευτούμε την κόπωση και τη στεναχώρια του αντιπάλου μας.

Στο τέλος, όμως, ο Φώτσης και ο Διαμαντίδης έδειξαν την ποιότητα, τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό τους βάζοντας κρίσιμα σουτ. Παρόλα όσα πέρασαν το τελευταίο διάστημα έδειξαν την αξία τους. Πλέον προετοιμαζόμαστε για το σημαντικό παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον Ηλυσιακό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Φράγκι για την προσπάθεια και τη σημαντική ανατροπή στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ. Του εύχομαι καλή επιτυχία και να πετύχει τους στόχους του".

Τέλος, ο Άκης Καλλινικίδης, σημείωσε: "Ήρθαμε μετά από μακρά περίοδο απραξίας να παίξουμε ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα του Παναθηναϊκού. Αυτός ήταν και ο προβληματισμός μας. Οι 25 μέρες χωρίς αγώνα ήταν πολλές για να έχουμε ρυθμό.

Υπολογίζαμε στο άδειασμα και την κούραση του αντιπάλου ώστε να παραμείνουμε στο παιχνίδι όσο περισσότερο γίνεται. Τα καταφέραμε για 35 λεπτά και δεν μπορούμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι. Το να κάνουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει για ένα τόσο μεγάλο διάστημα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό μας αφήνει ικανοποιημένους".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ