STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αγγέλου: "Ο Άρης έχει DNA πρωταθλητισμού"

Αγγέλου: "Ο Άρης έχει DNA πρωταθλητισμού"
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ξεκαθάρισε για ποιο λόγο άφησε εκτός 12άδας το Χαρίση, αναφέρθηκε στη νίκη του Άρη επί του ΚΑΟΔ και για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για τα πλέι οφ

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα Άρη με τον ΚΑΟΔ και τη νίκη του με σκορ 85-73, ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του.

Ο προπονητής του Άρη μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας του για τα πλέι οφ, τα προβλήματα που έχει η ομάδα, καθώς και το φλέγον θέμα του Κώστα Χαρίση, τον οποίο αποφάσισε κι άφησε εκτός 12άδας.

"Σήμερα για εμάς ήταν και ένας «τελικός», ήταν παιχνίδι στόχων. Σε όλη την χρονιά όλοι οι προπονητές προσπαθούν σε αυτό το σημείο να βρουν κίνητρο. Για εμάς που διεκδικούσαμε την είσοδο στα πλέι οφ, ανταποκριθήκαμε καλά και τα προβλήματα που έχουμε, τα σκαμπανεβάσματα είναι περισσότερο θέμα μυαλού και διαχείρισης της φανέλας και αν λειτουργείς κάτω από πίεση", σχολίασε ο Βαγγέλης Αγγέλου για να προσθέσει:

"Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παικτών. Αυτή η ομάδα μας εκπλήσσει εκεί που μας στεναχωρεί μας προσφέρει και συμπεράσματα για να έχουμε εικόνα για τα προβλήματα μας. Παραμένουμε σε ανταγωνιστικό ρυθμό, το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Επίσης ο σύλλογος ετοιμάζεται για μία μεγάλη γιορτή και η αγωνιστική ομάδα μπορεί να είναι μία μικρή σπίθα στην τρομερή συσπείρωση για το παιχνίδι ενός μεγάλου θρύλου του ευρωπαικού μπάσκετ".

Σε ερώτηση για το θέμα του Κώστα Χαρίση τόνισε: "Είναι γνωστό για εμάς που κάνουμε δουλειά ότι οι παίκτες μετά τον Φλεβάρη, τον Μάρτιο, αρχίζουν να έχουν οικονομική ανασφάλεια, αρχίζει ο παίκτης να έχει τραυματισμούς και διαφορετική αντίληψη. Υπάρχει το ενδεχόμενο της διαφωνίας με τον προπονητή, να μην ελέγχει κάποια πράγματα.

Από τον Κώστα Χαρίση δεν έχω παράπονο θα προτιμούσα να ξεκουραστεί, δεν πρέπει να πιέσει τον εαυτό του και κανείς δεν θα ήθελε την αρνητική του πλευρά με αντιδράσεις που δεν αρμόζουν στην συνεργασία μας. Το κατάλαβε, έχει και έναν τραυματισμό, του είπα να ηρεμήσει, η ομάδα σε περιμένει. Θα προτιμούσα να είσαι εκτός ομάδας δεν τίθεται θέμα τιμωρίας ή διαφωνίας. Χρειάζεται με χαμηλότερους σφυγμούς να καθίσουμε και να συζητήσουμε. Έχουμε καλούς χαρακτήρες στην διοίκηση στην ομάδα και πήραμε αυτή την απόφαση.

Για την προσπάθεια που κάνει ο Άρης φέτος, δήλωσε: " Στον Άρη αυτή η προσπάθεια είναι μεγάλη και το βλέπω καθημερινά. Ο Άρης έχει DNA πρωταθλητισμού και προσπαθούμε να φτιάξουμε μαζί με διοίκηση μία ομάδα με αρχές. Εμπιστοσύνη, συνεργασία και αλήθεια είναι αυτές και επίσης δεν μπορείς να διεκδικήσεις μπασκετικό στόχο χωρίς άμυνα. Υπάρχει διαφορετική αντίληψη με τους παίκτες σε αυτό το θέμα. Τα μεγάλα παιχνίδια πηγαίνουν σε χαμηλά σκορ, η νίκη έρχεται από την άμυνα και τα ριμπάουντ. Σήμερα χάσαμε 14 ριμπάουντ, στην δράμα χάσαμε 16 ριμπάουντ.

Προσπαθήσαμε με τον Βεργίνη και τον Καραποστόλου να ισοσκελίσουμε την σχέση ασίστ και λαθών, με τον Δήμα να περιορίσουμε τον Νόουλς που έχει μία εκπληκτική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Με την κυκλοφορία δώσαμε αυτοπεποίθηση στον Βεζένκοφ ο οποίος έχει την ικανότητα να σκοράρει αλλά ήταν κακός στα ριμπάουντ. Με αυτά τα προβλήματα, δεν μπορούμε να δώσουμε ρυθμό στο ρόστερ μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλά η ικανοποίηση δεν φτάνει. Πρέπει να έχεις και διάρκεια αλλά δεν το έχουμε δείξει για διάφορους λόγους».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μούρτος επισήμανε: "Συσπειρωθήκαμε μετά τις ήττες, δουλέψαμε πολύ συγκεντρωμένα και θέλαμε να έχουμε ενέργεια γιατί το παιχνίδι ήταν «τελικός». Θα δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα παιχνίδια".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ