STOIXIMAN BASKET LEAGUE

300άρης με ρεκόρ καριέρας ο Φώτσης

300άρης με ρεκόρ καριέρας ο Φώτσης

Με την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της καριέρας του στα ριμπάουντ συνδύασε ο Αντώνης Φώτσης το ξεχωριστό για τον ίδιο παιχνίδι με το Ρέθυμνο αφού σε αυτό συμπλήρωσε 300 συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

O Παναθηναϊκός δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στο Ρέθυμνο , σε ένα παιχνίδι όπου ο Αντώνης Φώτσης κατέβασε 12 ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας έτσι την καλύτερη ατομική επίδοσή του έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια!

Οι αριθμοί του αγώνα Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο

- Ο Αντώνης Φώτσης μάζεψε 12 ριμπάουντ μία επίδοση που είχε σημειώσει πριν 13 χρόνια! Ηταν για την 4αγωνιστική της περιόδου 2002-2003 όταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (73-77) ο διεθνής φόργουορντ είχε 12 ριμπάουντ. Κατά σύμπτωση είχε 10 αμυντικά, δύο επιθετικά όπως και σήμερα.

- Ακόμη ο Φώτσης, ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση των αμυντικών ριμπάουντ έχοντας 10. Την ίδια σημείωσαν ο Χάκετ στην 4, ο Κοστόβ στην 6και ο Βαν Όστρουμ στην 7αγωνιστική.

- Με αυτά τα 10 αμυντικά ριμπάουντ μάλιστα, ο Φώτσης έφτασε τα 934 στην κατηγορία και ανέβηκε στη 17θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφήνοντας πίσω του τον Παναγιώτη Φασούλα (932).

- Τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού με 19 βαθμούς στο ranking είχε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε και ατομικό ρεκόρ στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε. Είχε από οχτώ στα εντός έδρας παιχνίδια με την Καβάλα και τον Παναθηναϊκό.

- Αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα του ο Λευτέρης Μποχωρίδης μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του. Είχε σήμερα επτά πόντους με τους οποίους ξεπέρασε τους 400 στην καριέρα του στην κατηγορία ενώ με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που είχε, έφτασε τα 100.

- Τους 200 πόντους ξεπέρασε ο Τζέιμς Φελντέιν, έχοντας 10.

300άρης με ρεκόρ καριέρας ο Φώτσης

Σε ομαδικό επίπεδο…

- Δύο αμυντικά ριμπάουντ μακριά από το ρεκόρ της περιόδου έμεινε ο Παναθηναϊκός έχοντας 34. Είχε 36 στα εντός έδρας παιχνίδια του με την Καβάλα και τον Άρη όπως και ο Ολυμπιακός κόντρα στο Λαύριο για την 5αγωνιστική.

- Στον αντίποδα οι "πράσινοι" ισοφάρισαν τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση τους στις βολές έχοντας 10/18, ποσοστό 55,5% δηλαδή όπως και κόντρα στον ΠΑΟΚ (20/36).

- Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά λάθη, 18 στο σύνολο, στην τρίτη χειρότερη φετινή επίδοση του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Είχε 20 με την Κηφισιά και 19 με τον Άρη εντός έδρας.

Θετικός ο Κάρτερ

Ίσως την καλύτερη εμφάνιση του στο φετινό Πρωτάθλημα πραγματοποίησε στο ΟΑΚΑ ο Ντάριους Κάρτερ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στο σκοράρισμα με 18 πόντους αφού τόσους είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna ενώ σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε. Είχε πέντε κόντρα στην ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο.

300άρης με ρεκόρ καριέρας ο Φώτσης

- Από αυτούς που προσπάθησαν περισσότερο για το Ρέθυμνο Cretan Kings, ήταν ο Τόμας Ντελινικάιτις που πέραν των εννιά πόντων του –με 3/9 πάντως σουτ- σημείωσε διπλό ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Λιθουανός είχε έξι ριμπάουντ δύο περισσότερα από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του αφού είχε τέσσερα πέρυσι με την ΑΕΚ κόντρα στον Κολοσσό H Hotels στον πρώτο και τον Απόλλωνα Carna στον δεύτερο γύρο.

- Ρεκόρ καριέρας για τις 34 συμμετοχές του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι και οι πέντε ασίστ που μοίρασε, μία περισσότερη από το προηγούμενο. Είχε τέσσερις με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο προημιτελικό των πλέι οφ του 2010 και τέσσερις φορές στην περσινή σεζόν με την ΑΕΚ.

- Με τη χειρότερη επίδοση λαθών του Πρωταθλήματος "φλέρταρε" ο Τάιλερ Στόουν κάνοντας επτά, ένα λιγότερο από το ρεκόρ περιόδου που μοιράζονται ο Γιανγκ του Λαυρίου από την 3και ο Καββαδάς του Αρκαδικού από την 8αγωνιστική με οχτώ λάθη.

- Τρεις μέρες πριν τα 19γενέθλια του, ο Ηλίας – Άγγελος Θεοδωρίδης σημείωσε τους πρώτους πέντε πόντους της καριέρας του.

ΠΗΓΗ: esake.gr

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ