ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο Υγρού: Στο Κατάρ η Εθνική ομάδα ανοιχτής θάλασσας

Ο Άλκης Κυνηγάκης
Ο Άλκης Κυνηγάκης 2021 MARK SCHIEFELBEIN / AP PHOTO

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου της ΚΟΕ, βρίσκεται στην Ντόχα για ακόμα ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, αυτήν τη φορά με τους διαδόχους του στην Εθνική ομάδα ανοιχτής θάλασσας.

Το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα στα 10 χλμ, και τερμάτισε στην περίοπτη 5η θέση. Πλέον, με τον Σπύρο Γιαννιώτη προπονητή, θα προσπαθήσει να προκριθεί για δεύτερη φορά στη καριέρα του στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, και η μεγάλη ημέρα για αυτόν θα είναι η Κυριακή, όταν θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας στα 10χλμ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα.

Μαζί του θα "πέσει" Αστέριος Δαλδογιάννης με τον ίδιο στόχο, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Γεωργία Μακρή. Οι τρεις τους μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο της ΚΟΕ, Σπύρο Γιαννιώτη βρίσκονται από σήμερα στο Κατάρ.

Το εισιτήριο για το Παρίσι έχουν πάρει μέχρι τώρα οι μεταλλιούχοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023 στη Φουκουόκα, δηλαδή οι Φλοριάν Βέλμπροκ και Όλιβερ Κλεμέτ (Γερμανία), Κρίστοφ Ραζόφσκι (Ουγγαρία) στους άνδρες και Λεόνι Μπεκ (Γερμανία), Τσέλσι Γκουμπέκα (Αυστραλία), Κέιτι Γκράιμς (ΗΠΑ) στις γυναίκες.

Στη Ντόχα θα δοθούν ακόμη 13 εισιτήρια που τυπικά είναι εθνικά αλλά (το πλέον σύνηθες είναι να) τα παίρνουν οι αθλητές και αθλήτριες που τα κερδίζουν. Θα τα πάρουν λοιπόν οι (13) χώρες με την υψηλότερη κατάταξη στον μεγάλο αγώνα, αρκεί να μην έχουν συμπληρώσει το μέγιστο αριθμό αθλητών ή αθλητριών (2) που θα συμμετάσχουν (πχ. η Γερμανία έχει κλείσει τις προκρίσεις στους άνδρες). Παράλληλα, θα δοθούν και πέντε ηπειρωτικά εισιτήρια, με την προϋπόθεση η χώρα που είναι πρώτη από κάθε ήπειρο να μην έχει πρόκριση.

Το πρόγραμμα (ώρα Ελλάδας)

  • 03/02 09:30: 10χλμ γυναικών - Γεωργία Μακρή
  • 04/02 09:30: 10χλμ ανδρών - Άλκης Κυνηγάκης, Αστέριος Δαλδογιάννης
  • 07/02 09:30: 5χλμ γυναικών - Γεωργία Μακρή
  • 07/02 12:00: 5χλμ ανδρών - Άλκης Κυνηγάκης, Αστέριος Δαλδογιάννης
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΛΚΗΣ ΚΥΝΗΓΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ