ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Στην πέμπτη θέση στα 100μ. ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου

Ο Απόστολος Χρήστου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Ο Απόστολος Χρήστου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2021 PETR DAVID JOSEK / AP PHOTO

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε την πέμπτη θέση με χρόνο 52.57 στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και έμεινε εκτός βάθρου.

Ο Απόστολος Χρήστου αν και έδειχνε ικανός να ανέβει στο βάθρο στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, σύμφωνα με τους χρόνους των ημιτελικών, τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο 25χρονος κολυμβητής μπήκε δυνατά στην κούρσα και ήταν τρίτος στα πρώτα πενήντα μετρα. Ωστόσο, στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις και τελικά τερμάτισε στην πέμπτη θέση με χρόνο 52,57.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της προσπάθειας του Χρήστου αρκεί να αναφέρουμε ότι το 52,57 είναι και αυτό καλύτερο από το Πανελλήνιο ρεκόρ που υπήρχε στο συγκεκριμένο αγώνισμα μέχρι χτες (19/6) που έσπασε τα χρονόμετρα με το 52,09 που σημείωσε στον ημιτελικό.

Το προηγούμενο ανήκε και πάλι στον Απόστολο Χρήστου με 52.77 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (17/5/2021), κάτι που σημαίνει ότι σε δύο διαδοχικές κούρσες ο 25χρονος κολυμβητής έκανε ισάριθμους καλύτερους χρόνους από το πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ του.

Πρώτος και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 51.60 ο Ιταλός Τόμας Τσεκόν, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν αντίστοιχα οι Αμερικανοί Ράιαν Μέρφι και Χάντερ Άρμστρονγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πιο γρήγορη κούρσα στην ιστορία των 100μ. ύπτιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, με τρεις αθλητές να κατεβαίνουν τα 52 δευτερόλεπτα.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ