ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Στην 6η θέση του τελικού στο ελεύθερο του ομαδικού η Ελλάδα

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Στην 6η θέση του τελικού στο ελεύθερο του ομαδικού η Ελλάδα
X

Η Ελλάδα κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό του ελευθέρου προγράμματος στο ομαδικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Με την 6η θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ομαδικού ολοκληρώθηκε η παρουσία της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Η ελληνική ομάδα, με τις Μαρία Αλζιγκούζη, Θάλεια Δαμπάλη, Ζωή Καραγγέλου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Σοφία Ρηγάκου, βαθμολογήθηκε με 267.8292 και κατετάγη 6η ανάμεσα στις 12 ομάδες του τελικού.

Η Κίνα κυριάρχησε και πρόσθεσε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, καθώς βαθμολογήθηκε με 339.7604. Το βάθρο συμπλήρωσαν η Ιαπωνία, που κατέκτησε το ασημένιο με 315.229 και οι ΗΠΑ με 304.9021.

Συμπληρώθηκαν έτσι κι οι ομάδες που παίρνουν την Ολυμπιακή πρόκριση, μετά την προσθήκη των ΗΠΑ, Ισπανίας, Ιαπωνίας, Ιταλίας και Καναδά να κερδίζουν το εισιτήριο στη Ντόχα, ενώ είχαν προκριθεί Γαλλία (διοργανώτρια), Αίγυπτος (πρωταθλήτρια Αφρικής), Αυστραλία (πρωταθλήτρια Ωκεανίας), Κίνα (πρωταθλήτρια Ασίας) και Μεξικό (πρωταθλήτρια παναμερικανικών αγώνων), ενώ οριστικοποιήθηκε και τυπικά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το Ντουέτο της Ελλάδας Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ