ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Ο Κυνηγάκης έβδομος στον κόσμο στα 5χλμ. ανοιχτής θάλασσας

Ο Άλκης Κυνηγάκης
Ο Άλκης Κυνηγάκης 2021 MARK SCHIEFELBEIN / AP PHOTO

Ο Άλκης Κυνηγάκης τερμάτισε στην 7η θέση στην κούρσα των 5χλμ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Στην 39η θέση ο Αστέριος Δαλδογιάννης.

Ο Άλκης Κυνηγάκης πρωταγωνίστησε στη συγκλονιστική κούρσα των 5χλμ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα και τερμάτισε στην 7η θέση με χρόνο 51:36.10.

Από το ξεκίνημα του αγώνα βρέθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, ανάμεσα σε αυτούς που καθόριζαν το τέμπο και το ρυθμό. Στα τέσσερα χιλιόμετρα πέρασε μπροστά και υποχρέωσε τους αστέρες της κούρσας να τον ακολουθούν. Στη τελική ευθεία μπήκαν περίπου οκτώ κολυμβητές μαζί και άρχισε η μάχη για τον τερματισμό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και μέλος πλέον της ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι (στα 10χλμ που είναι το ολυμπιακό αγώνισμα) έκανε μια φανταστική κούρσα και βρέθηκε στην έβδομη θέση του κόσμου.

Χρειάστηκε το φώτο φίνις για να φανεί ότι ο Λογκάν Φοντέν χτύπησε πρώτος με 51.29.30, ο συμπατριώτης του Γάλλος Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ σε 51.29.60 και ο Ντομένικο Ασερέντζα από την Ιταλία σε 51.30.00.

Eκτός τριάδας έμειναν ο Ούγγρος παγκόσμιος πρωταθλητής των 10χλμ, Κριστόφ Ραζόφσκι (τέταρτος) και ο Ιταλός Γκριγκόριο Παλιτρινιέρι που τερμάτισε πέμπτος.

Στην 39η θέση βρέθηκε ο Αστέριος Δαλδογιάννης με 55:10.50 μεταξύ 97 αθλητών.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΛΚΗΣ ΚΥΝΗΓΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ