ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

O Θοδωρής Βλάχος στο SPORT24: "Ο Βλαχόπουλος εννοείται ότι είναι μέλος της ομάδας μας και η σκέψη μας είναι μαζί του"

Ο Θοδωρής Βλάχος στην πισίνα
Ο Θοδωρής Βλάχος στην πισίνα AP PHOTO/ANNA SZILAGYI

H ελληνική αποστολή ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα και προπονητές και αθλητές μίλησαν στο SPORT24 για τους στόχους τους και τη διαδρομή μέχρι στο Παρίσι.

Η ελληνική αποστολή, η οποία θα μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου -που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 30 Ιουλίου στη Φουκουόκα- είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών και οι Έλληνες αθλητές μίλησαν για τους στόχους τους λίγο πριν αναχωρήσουν για την Ιαπωνία.

Εκεί, αρχίζει η διαδρομή των προκρίσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα περιμένει την απάντηση του Άγγελου Βλαχόπουλου σχετικά με τη συμμετοχή του ή όχι στη “γαλανόλευκη”.

Ο Βλαχόπουλος είναι πολύτιμο “γρανάζι” της “μηχανής” που χειρίζεται ο Θόδωρος Βλάχος, ωστόσο βιώνει μια πολύ δύσκολη οικογενειακή στιγμή μετά το τροχαίο ατύχημα της μητέρας του, η οποία υπέστη πολλαπλά κατάγματα.

Το ευτυχές νέο είναι ότι η μητέρα του διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή της και οι τελευταίες κρίσιμες εξετάσεις της στο κεφάλι και στον αυχένα είναι καθαρές. Ο αθλητής ζήτησε περιθώριο δύο ημερών από τον προπονητή του, ώστε να τού απαντήσει αν τελικά θα ακολουθήσει την Εθνική ομάδα στη Φουκουόκα.

Ο Θοδωρής Βλάχος πανηγυρίζει για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής πόλο στο Παγκόσμιο
Ο Θοδωρής Βλάχος πανηγυρίζει για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής πόλο στο Παγκόσμιο AP PHOTO/ANNA SZILAGYI


Ο coach Βλάχος μίλησε στο SPORT24 τόσο για τον Άγγελο Βλαχόπουλο, όσο και για τους στόχους και την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας.

“Μετά το Τόκιο διαμορφώθηκε ο χάρτης των ομάδων και ποια είναι η δυναμική τους, έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν. Και εμείς κάναμε αλλαγές και άλλες ομάδες έκαναν, εκτός από την Ισπανία που δεν είχε. Όμως, ξέρουμε καλά ποιους έχουμε απέναντι μας και έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Πλέον, μετράμε αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν θέλει τη διάκριση στις τρεις διοργανώσεις που θα προηγηθούν, όμως το μεγάλο στοίχημα είναι η πρόκριση στο Παρίσι και θέλουμε να την πάρουμε με οποιοδήποτε τρόπο. Θέλουμε να είμαστε εκεί και να διεκδικήσουμε ξανά ό,τι πιστεύουμε πως μας αξίζει.

Όμως, όλες οι διοργανώσεις έχουν κίνητρο και τρόπαιο και θέλουμε τη διάκριση και σε αυτές. Είναι δύσκολο για μια ομάδα να διακριθεί μέσα σε ένα χρόνο και στις τέσσερις διοργανώσεις που θα μετάσχει, αλλά πιστεύω ότι θα διαχειριστούμε σωστά την κάθε μια. Πάντα, θέλουμε να είναι η ομάδα στις υψηλότερες θέσεις του κόσμου και ανταγωνιστική. Είναι τροφή το βάθρο και στοχεύουμε σε αυτό.

Τα μέλη της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών
Τα μέλη της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών EUROKINISSI SPORTS


Αλλά κάθε διοργάνωση έχει διαφορετικό δρόμο προς τα εκεί. Άλλοτε πιο εύκολο, άλλοτε πιο δύσκολο. Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά. Τα παιδιά έχουν την υγεία τους, είναι έτοιμοι. Ωστόσο, υπάρχει το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άγγελος Βλαχόπουλος με το ατύχημα της μητέρας του. Είναι πιθανό να μην έρθει μαζί μας. Είναι σοβαρό θέμα και πάνω απ' όλα είναι η οικογένειά μας.

Ο Άγγελος είναι σημαντικός παίχτης, αλλά θέλω να δω και εγώ πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι αθλητές σε μια τέτοια σημαντική απουσία στην ομάδα. Ο Βλαχόπουλος εννοείται ότι είναι μέλος της ομάδας μας και η σκέψη μας είναι μαζί του, αλλά σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να τον πιέσει να λείψει τόσες μέρες. Το κατανοούμε.

Από την άλλη είναι μια ευκαιρία και για τα παιδιά που θα αντικαταστήσουν τον Άγγελο, αλλά και για την ομάδα να παίξουν και για τον Άγγελο. Να μαζευτούμε και να συσπειρωθούμε. Στόχος μας είναι η τετράδα και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Αν μπεις στην τετράδα βρίσκεσαι σε ένα άλλο πρωτάθλημα, όπου όλα μπορούν να γίνουν, αλλά και τίποτε”.

Αλεξία Καμμένου: "Θα διανύσουμε μια ψυχοφθόρα χρονιά με πολύ υψηλούς στόχους"

Στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στοχεύει και η Εθνική ομάδα των γυναικών, ενώ υπάρχει η πεποίθηση ότι έφτασε η ώρα για την επιστροφή στις διακρίσεις.

Η προπονήτρια της “γαλανόλευκης”, Αλεξία Καμμένου με δηλώσεις της στο SPORT24 αναφέρθηκε στις δυσκολίες της χρονιάς, αλλά και στη σημαντική συμβολή της ψυχολόγου, Μαρίας Ψυχουντάκη.

Η προπονήτρια της Εθνικής Ελλάδας, Αλεξία Καμμένου, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ισπανία για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών 2022, Σπλιτ | Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022
Η προπονήτρια της Εθνικής Ελλάδας, Αλεξία Καμμένου, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ισπανία για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών 2022, Σπλιτ | Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

“Τα παιδιά είναι καλά. Είμαστε στην αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας. Στη Φουκουόκα θα γίνει η πρώτη προσπάθεια για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα απομείνουν άλλες δύο και θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χρόνο μπροστά μας. Θα έχουμε δύο παγκόσμια και ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε λιγότερο από οκτώ μήνες. Είναι η πιο ζόρικη χρονιά για όλους μας, γι' αυτό έχουμε αφήσει τα πάντα, γι' αυτό είμαστε προετοιμασμένοι και σε αυτό θα δώσουμε όλη την ενέργεια και την ψυχή μας.

Σε αυτούς τους κρίσιμους αγώνες και τη δύσκολη διαδρομή η ψυχολογία είναι το Α και το Ω και έχουμε μαζί μας την κ. Μαρία Ψυχουντάκη. Είχα την τύχη και την τιμή να την έχω και εγώ δική μου ψυχολόγο στην Εθνική, όταν ήμουν παίχτρια. Είναι καθηγήτρια στα ΤΕΦΑΑ και είχε αποφασίσει να μην ασχοληθεί ξανά με ομάδα.

Όμως, όταν τής το ζητήσαμε με την Εύη Μωραϊτίδου απάντησε “δεν μπορώ να το αρνηθώ στα παιδιά μου” και έτσι επανήλθε. Θα βοηθήσει πολύ και την ομάδα και εμάς, επειδή θα διανύσουμε μια ψυχοφθόρα χρονιά με πολύ υψηλούς στόχους και όταν ένας άνθρωπος μπορεί να σε κατευθύνει, σου διευκολύνει το έργο”.

Άννα Ντουντουνάκη: "Νιώθω ότι το Τόκιο ήταν σαν χθες"

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Άννα Ντουντουνάκη έκανε σοβαρή μελέτη στη διαχείριση του χρόνου της και της προετοιμασίας της, ώστε να νιώθει απόλυτα έτοιμη για την κούρσα προς το Παρίσι.

Η σπουδαία κολυμβήτρια, η οποία αποτελεί μέλος της team future της Bwin, ανέλυσε στο SPORT24 τους προβληματισμούς που είχε μετά το Τόκιο και τον προγραμματισμό που έκανε.

O Θοδωρής Βλάχος στο SPORT24: "Ο Βλαχόπουλος εννοείται ότι είναι μέλος της ομάδας μας και η σκέψη μας είναι μαζί του"
KOE

“Αυτή η χρονιά και η επόμενη είναι οι πιο έντονες. Νιώθω ότι το Τόκιο ήταν χθες. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι οι Αγώνες έγιναν το 2021 και όχι το 2020 και έως το Παρίσι μεσολαβούν τρία χρόνια και όχι τέσσερα.

Η χρονιά μετά τους Αγώνες είναι για όλους πιο χαλαρή σε ψυχολογικό επίπεδο και τώρα δεν υπήρχε αυτό το περιθώριο. Είναι πολύ δύσκολο να αδειάσει το μυαλό και πάλευα μέχρι πέρυσι να το ξεπεράσω αυτό.

Λόγω covid αναβλήθηκαν πολλές διοργανώσεις και μαζεύτηκαν πολλές σε μια χρονιά. Από την αρχή της χρονιάς έχουμε σχεδιάσει την προετοιμασία μας με βασικό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ως αρχή θέσαμε τη Φουκουόκα. Αυτοί οι αγώνες είναι το πρώτο σκαλοπάτι.

Είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας μου από πέρυσι που ήταν μια χρονιά στην οποία αποφάσισα να μη μετάσχω σε πολλές διοργανώσεις έξω. Πιστεύω ότι αυτό βοηθάει. Είχα ανάγκη να αφοσιωθώ στην προπόνησή μου και νομίζω ότι θα λειτουργήσει”.

Ευαγγελία Πλατανιώτη: "Αν κάνουμε αυτό που μπορούμε το αποτέλεσμα θα έρθει"

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη τόνισε στο SPORT24 ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις αθλήτριες που θα αποφύγουν τα λάθη.

O Θοδωρής Βλάχος στο SPORT24: "Ο Βλαχόπουλος εννοείται ότι είναι μέλος της ομάδας μας και η σκέψη μας είναι μαζί του"
INTIME

“Είναι μια ξεχωριστή χρονιά, επειδή έχουν αλλάξει οι κανονισμοί. Αν είσαι καλός μπορείς να αρπάξεις την ευκαιρία και ανοίγεται ο δρόμος για όλες τις χώρες. Από την άλλη ένα πολύ μικρό λάθος ή απροσεξία μπορεί να σου στοιχίσει πολλές θέσεις. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία. Ο προσωπικός στόχος μου, αλλά και αυτός που θέσαμε στο ντουέτο είναι να κάνουμε αυτό που μπορούμε όσο το δυνατόν πιο άρτια. Αν κάνουμε αυτό που μπορούμε το αποτέλεσμα θα έρθει”.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος δεν ήθελε να γκρινιάξει τη μέρα της παρουσίασης της μεγάλης αποστολής, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μείζον πρόβλημα του υγρού στίβου.

“Ο ελληνικός υγρός στίβος μεγαλώνει κάθε μέρα. Η ομοσπονδία μεγαλώνει κάθε μέρα, παρά το γεγονός ότι δεν το ευνοούν οι συνθήκες, διότι δεν επαρκούν τα κολυμβητήριά μας.

Όμως, σήμερα δεν είναι ημέρα γκρίνιας αλλά ημέρα αισιοδοξίας και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με επιτυχίες απ' όλους τους αθλητές μας”.

Από αριστερά φαίνονται στη φωτογραφία οι Γιώργος Αφρουδάκης, Στέφανος Αυγουλέας, Γιάννης Οικονόμου, Κυριάκος Γιαννόπουλος και Γιώργος Μαυρωτάς
Από αριστερά φαίνονται στη φωτογραφία οι Γιώργος Αφρουδάκης, Στέφανος Αυγουλέας, Γιάννης Οικονόμου, Κυριάκος Γιαννόπουλος και Γιώργος Μαυρωτάς EUROKINISSI SPORTS


Στο πλευρό των αθλητών βρέθηκε -όπως πάντα- και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, και θρύλος της υδατοσφαίρισης, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος χαμογελώντας τόνισε ότι δεν ζηλεύει τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

“Έχουμε δώσει τη σκυτάλη στους νεότερους και νομίζω ότι τα πάνε πάρα πολύ καλά. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι' αυτό. Το γεγονός ότι 61 αθλητές εκπροσωπούν τον ελληνικό υγρό στίβο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα από μόνο του δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει ισχυρή δύναμη σε αυτά τα αθλήματα.

Πέρα από τη σημαντικότητα της ίδιας της διοργάνωσης -δεδομένου ότι είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα-, αυτοί οι αγώνες δίνουν και εισιτήρια στο μεγάλο ράλι της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν του χρόνου τέτοια εποχή. Όλη η αποστολή έχει τη δυνατότητα να δώσει τον καλύτερο εαυτό της και τα παιδιά να φέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες επιτυχίες για τη χώρα μας”.

Να το ευχαριστηθούν, να κρατήσουν ψηλά τη σημαία τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο και αν τα κάνουν αυτά τα αποτελέσματα θα έρθουν.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ