ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Η λαμπρή εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων από την ΚΟΕ

Η λαμπρή εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων από την ΚΟΕ
INTIME SPORTS

Το βράδυ της Τρίτης (31/01) πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της ΚΟΕ κατά την οποία βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι για το 2022.

Σε μια λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα του "Athens Marriott Hotel", το βράδυ της Τρίτης (31/1), η ΚΟΕ τίμησε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στις επί μέρους κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις της περασμένης χρονιάς (2022), σε όλα της τα αθλήματα, αλλά και των πρωταγωνιστών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2021).

Στα “Aquawards” βραβεύθηκαν διακριθέντες –μαζί με τους προπονητές τους- σε συνολικά 20 κορυφαίες διοργανώσεις. Παρόντες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ο ΓΓ της ΔΕΜΑ Ιάκωβος Φιλιπούσης, η πρόεδρος ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, αθλητικών ομοσπονδιών και φορέων, σύσσωμο το ΔΣ της ΚΟΕ, αθλητές, προπονητές και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο οικοδεσπότης πρόεδρος του ΔΣ της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος (σε επόμενο ρεπορτάζ τα όσα επισήμανε). Χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος στην ομιλία του είπε: «Σήμερα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, βραβεύει την περιουσία της, δηλαδή τους αθλητές και τους προπονητές μας, που με τις επιδόσεις τους, έφεραν την χώρα μας μεταξύ των κορυφαίων στο παγκόσμιο στερέωμα του υγρού στίβου.

Παράλληλα, συγχαίρουμε και τιμούμε, τα μέλη-σωματεία μας, που με τη σωστή και προγραμματισμένη δουλειά τους, συνέβαλαν στην προετοιμασία για την αγωνιστική διάκριση των αθλητών μας.

Η παρουσία τόσων εκλεκτών καλεσμένων του πολιτικού, επιχειρηματικού, κοινωνικού και αθλητικού χώρου, μας γεμίζει περηφάνεια και ταυτόχρονα δίνει δύναμη σε εμάς, στους αθλητές και τους προπονητές μας, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για τις αθλητικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2024.

  • 6 διαφορετικά αθλήματα
  • 26 Εθνικές Ομάδες,
  • πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες για όλα τα αθλήματα που καλλιεργούμε, χειμώνα και καλοκαίρι,
  • συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο,
  • 170 μετάλλια σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μεσογειακούς αγώνες,
  • παρουσία με καινούρια πρόσωπα στα κέντρα αποφάσεων της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου,
  • 6 διεθνείς μεγάλες διοργανώσεις στην Αθήνα και στην Περιφέρεια μόνο το 2022,
  • Πανελλήνια πρωταθλήματα όπως είχαμε εξαγγείλει σε όλη την επικράτεια και
  • εκσυγχρονισμός της ομοσπονδίας, κάνουν την δική μας διοικητική ενασχόληση ελκυστική και απαιτητική.

Για να γίνουν όλα όσα προανέφερα και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλό αθλητικό επίπεδο, υπήρξε σχέδιο, αλλά και,

  • οικονομική βοήθεια της πολιτείας δια μέσου της φορολόγησης των εσόδων από το στοίχημα,
  • συνεργασία με τα μέλη – σωματεία μας,
  • συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, Α και Β βαθμού,
  • πλήρης ταύτιση της προολυμπιακής μας προετοιμασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρο και
  • στήριξη από τους χορηγούς μας,

Όλοι σας εμπιστευτήκατε τις προθέσεις, τις ιδέες και το όραμα μας και σας ευχαριστώ πολύ.

Εκλεκτοί καλεσμένοι,

Τα τελευταία χρόνια η ζωή μας άλλαξε δραματικά για διαφορετικούς λόγους. Αυτό που εχθές θεωρούσαμε δεδομένο, σήμερα είναι σε αμφισβήτηση και αύριο μπορεί να έχει διαφορετική κατάληξη.

Έτσι και εμείς μέσα στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, δεν διστάζουμε να αλλάξουμε πλάνα και στρατηγική, αν κρίνουμε ότι η πορεία μας για το σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να σχεδιαστεί διαφορετικά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία – και αυτό είναι το σωστό – και εμείς κρινόμαστε καθημερινά και εμείς δίνουμε εξετάσεις και εμείς μετέχουμε στην καθημερινότητα.

Και σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ο.Ε., γιατί παρότι ξεκινήσαμε αυτή τη διοικητική πορεία από διαφορετικές αφετηρίες, πορευόμαστε μαζί, με το ίδιο κοινό όραμα και αγάπη για τον Υγρό Στίβο.

Ευχαριστώ επίσης τα στελέχη της Κ.Ο.Ε., που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολή και πιο αποτελεσματική.

Συγχαίρω τους προπονητές και αθλητές μας, που βραβεύονται σήμερα, και τους προτρέπω να συνεχίσουν, με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια τους μέχρι τον τελικό στόχο.

Εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Καλή επιτυχία να έχουμε και το 2023».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επεσήμανε: «Ελπίζω όταν θα βρεθούμε και πάλι σε μια ανάλογη εορταστική εκδήλωση, να έχουμε περισσότερες βραβεύσεις και επιτυχίες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως και κανένας σε αυτή την αίθουσα, τη χαρά που ζήσαμε όλοι όταν αντικρύσαμε την Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεγάλη η συγκίνηση. Η Πολιτεία, στεκόμενη στο ύψος των περιστάσεων, έχει ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο, θα μπορούσε να έχει κάνει και πολύ περισσότερα.

Σε 1,5-2 μήνες το πολύ, ολοκληρώνεται η-ελπίζω πρώτη-θητεία μας στο Υπουργείο Αθλητισμού. Βάλετε τα δυνατά σας να συνεχίσει η Κυβέρνηση και στη συνέχεια να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει και εμείς μαζί στο χώρο του αθλητισμού. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Δεν φτάνει ό,τι έχει συμβεί μέχρι αυτή την ώρα. Καταφέραμε να αυξήσουμε τους χώρους άθλησης, προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων, αυξήσαμε τους χώρους στο ΟΑΚΑ, έχουμε και άλλους στόχους για το Ελληνικό και το Ολυμπιακό Χωριό και να ενώσουμε δυνάμεις να δούμε σύντομα στο Ζάπειο να ανοίγει πάλι το Κολυμβητήριο. Σύντομα με απόλυτη διαφάνεια θα κατανείμουμε το ποσό του Στοιχήματος στις Ομοσπονδίες. Και την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει εκ νέου το Μητρώο ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα για όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία. Η συνεργασία με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΚΟΕ ήταν αποτελεσματική και σας ευχαριστώ για ό,τι πετύχαμε αυτά τα 4 χρόνια και τους στόχους που θέσαμε για τα επόμενα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος ανέφερε: «Ξεχνάμε τις επιτυχίες που προηγήθηκαν και κοιτάζουμε τη χρονιά που διανύουμε και την επόμενη ολυμπιακή χρονιά. Θα ευχηθώ, να έχουμε τρεις ομάδες στο Παρίσι το 2024, τις εθνικές μας Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών και την ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης. Επίσης, πολλές ατομικές προκρίσεις σε όλα τα αθλήματα του Υγρού Στίβου. Και να σας υποσχεθώ ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα είναι στο πλευρό σας. Στην ολομέλεια της ΕΟΕ άλλωστε έχουμε τρεις ανθρώπους του χώρου σας, τον Γιάννη Φουντούλη, τον Νίκο Ξυλούρη και την Βούλα Κοζομπόλη. Όλοι προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχετε. Και χάρηκα που ο κ.Αυγενάκης έκανε λόγο για τις πισίνες, το έχουμε παράπονο που δεν έχουμε το Ζάπειο, αλλά να ξέρετε ότι προσπαθούμε να δούμε πώς θα ξεκινήσουν τα έργα. Σημασία για εμάς έχει να κάνουμε πράγματα».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν ο Μανώλης Μυλωνάκης και η Χριστίνα Τσουκαλά, που, επί σειρά ετών πρόσφεραν μέγιστες υπηρεσίες στις Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης, με τις οποίες και διακρίθηκαν ιδιαίτερα: «Έφυγα πλήρης από τον αθλητισμό, με χαρές και λύπες, με καλές και όχι τόσο καλές στιγμές, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλους στον αθλητισμό. Ήταν υπέροχα, ήταν όλα καλά», τόνισε συγκινημένος ο Μυλωνάκης.

Απονομές έκαναν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον Α' Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Αφρουδάκη, ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς μα τη Γ' Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Αλεξία Μαρίνη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με τον ΓΓ της ΚΟΕ Στέφανο Αυγουλέα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος με το μέλος του ΔΣ Ηλία Ξιάρχο, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος με τον Β' Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιάννη Νάτσιο, ο ΓΓ της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης με την Εύη Μωραϊτίδου, ο Δημήτρης Μαθιόπουλος πρόεδρος του Ρέα με την ειδική γραμματέα της ΚΟΕ Δέσποινα Καράμπελα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντιχάκης με την Ταμία της ΚΟΕ Ελευθερία Σαραντίδου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος με το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Γιώργο Νικολαΐδη, το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Νίκος Φιλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΕ Γιάννης Παληός, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο Νίκος Ιατρού, ο έφορος των Εθνικών ομάδων υποδομών Δημήτρης Κύρκος, ο Γιάννης Αποστολάκος εκπρόσωπος της Deloitte, η Έλενα Ξενάκη, ο ΓΓ της ΔΕΜΑ Ιάκωβος Φιλιπούσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου με το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Ηλία Μάλαμα, η πρόεδρος της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη με το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Νίκο Ξυλούρη, ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιωρής με τον Νίκο Γέμελο, εκπρόσωπο των προπονητών στο ΔΣ της ΚΟΕ.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και δημοσιογράφος του SPORT24, Βασίλης Σκουντής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ