ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Γιαννιώτης: "Η Αραούζου έκανε όλη τη δουλειά"

Γιαννιώτης: "Η Αραούζου έκανε όλη τη δουλειά"
DANIEL KOPATSCH EDELSTRASSE 31 73095 ALBERSHAUSEN TEL.: 0151 23045956

Το εγκώμιο της Κέλυς Αραούζου έπλεξε ο Σπύρος Γιαννιώτης μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο ομαδικό αγώνισμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Δεύτεροι στον κόσμο, δεύτεροι και στην Ευρώπη! Σε μια μεταβατική χρονιά για την ανοιχτή θάλασσα (open water) η τριάδα των Σπύρου Γιαννιώτη, Κέλυς Αραούζου και Αντώνη Φωκαΐδη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα στο ευρωπαϊκό του Βερολίνου πίσω από την πανίσχυρη στο Γκρενάου, Ολλανδία.

Στην επιστροφή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Γιαννιώτης αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή της Αραούζου, 4ης στο παγκόσμιο του 2013 σε 5 και 10χλμ.

Ο Κερκυραίος κολυμβητής είπε χαρακτηριστικά " η Κέλυ έκανε όλη τη δουλειά. Στα πρώτα 1.500μ πίστεψα ότι κολυμπούσα γρήγορα ως πρώτος και σκεφτόμουν εάν η Κέλυ θα αντέξει. Προσπαθούσαμε όλη την ώρα να την σπρώξουμε ψυχολογικά κι όλα πήγαν καλά. Το ομαδικό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το ατομικό αγώνισμα και η κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά. Μπορεί σε ατομικό επίπεδο σε αυτούς τους αγώνες να μην ήρθαν τα αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά έτσι είναι οι αγώνες, ποτέ δεν μπορείς να λες ότι θα είμαι συνέχεια στα μετάλλια. Αυτή η χρονιά ήταν μεταβατική, ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν την επόμενη χρονιά. Το πρόσημο είναι θετικό για την εθνική ομάδα του OΡΕΝ WATER σε αυτή τη διοργάνωση".

Η 23χρονη πρωταγωνίστρια που πλασαρίστηκε στην πρώτη 10άδα στα ατομικά αγωνίσματα πρόσθεσε "είναι αυτό που λέμε, ότι ορισμένες φορές θα πρέπει να φεύγουμε με ένα μετάλλιο, τουλάχιστον. Πέρα από την πλάκα η σκυτάλη αυτή έχει δουλέψει πάρα πολύ, είναι το τρίτο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό. Νομίζω ότι η Ολλανδία στη δεδομένη κούρσα δεν πιανόταν, άρα πήραμε την καλύτερη θέση σε αυτούς τους αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, μου βγήκε αυτό που θα ήθελα να κάνω εξαρχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Το αφιερώνω στον προπονητή μου (σ.σ. Νίκο Γέμελο), γιατί ακόμα και μετά από τις αποτυχίες είναι ο μοναδικός που πιστεύει σε εμένα".

Ο τρίτος της παρέας, ο Αντώνης Φωκαΐδης, μέλος της τριάδας από την το 2010, κατέληξε " το ομαδικό συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει και για αυτό υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Στο τακτικό μέρος όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιό μας, εγώ που κολυμπούσα πίσω από την Κέλλυ και προσπαθούσα να μην τη χτυπήσω. Αυτό το μετάλλιο μάς δίνει δύναμη για τη συνέχεια, θα ήθελα να το αφιερώσω στον προπονητή μου και στην οικογένειά μου".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος εξήγησε " το ομαδικό για άλλη μια φορά έδειξε τη δύναμή του, όλα σήμερα πήγαν καλά, στο κενό που είχαμε χθες προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Η ελληνική κολύμβηση συνεχίζει να φέρνει επιτυχίες μέσα από δύσκολες συνθήκες κι αυτό δίνει ιδιαίτερη αξία σε κάθε μετάλλιο. Γι αυτό πέρα από τα παιδιά, θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες, αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες . Για μια ακόμα φορά δείξαμε πως αν ο Έλληνας δουλεύει ομαδικά, μπορεί να καταφέρει πολλά, τα πάντα".

Την ελληνική συμμετοχή στην ανοιχτή θάλασσα κλείνει ο Γιώργος Αρνιακός στα 25χλμ. την Κυριακή (17/8).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ