ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Φυρίγος: "Στόχος οι τελικοί"

Φυρίγος: "Στόχος οι τελικοί"
INTIME SPORTS

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στις καταδύσεις, Πέτρος Φυρίγος, μίλησε για την πρόκριση τριών αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Μπέργκαμο.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επηρεάζει όλο το χώρο του υγρού στίβου, το άθλημα των καταδύσεων στέκεται όρθιο.

Μετά την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κατηγοριών που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Βόλο, τρεις αθλητές θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Μπέργκαμο, το οποίο θα διεξαχθεί 1 με 7 Ιουλίου στην Ιταλική πόλη. Πρόκειται για τους Δημήτρη και Νίκο Μόλβαλη του Παναθηναϊκού 1, 3 μέτρα Τραμπολίνο, 3 μέτρα Συγχρονισμένων), και η Βασιλική Ρέκα (1 και 3 μέτρα Τραμπολίνο) της «Αργώ».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στο άθλημα, Πέτρος Φυρίγος αναφέρθηκε στο στόχο των τριών αθλητών που δεν είναι άλλους από την είσοδο στους τελικούς: "Είναι νέα παιδιά, με τα δύο εκ των τριών να μην έχουν ανάλογες εμπειρίες. Εξάλλου αλλάζουν όλοι κατηγορίες και τα δεδομένα είναι πολύ νέα και για τα τρία παιδιά. Οι προσωπικές μου απαιτήσεις δεν είναι τόσο υψηλές, αλλά πιστεύω ότι έχουν όλα τα φόντα για είσοδο στους τελικούς των αγωνισμάτων στα οποία θα πάρουν μέρους. Εμείς, μέχρι και τις 29 του μηνός όπου θα φύγουμε για τη γειτονική χώρα , ευελπιστούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι".

Ο Πέτρος Φυρίγος μίλησε και για την επιτυχία των Βαγγέλη Τζιβόπουλου και Ηρακλή Σακκαλή στο Μasters των Ήπα. Εκεί, ο Τζιβόπουλος κατέκτησε 3 χρυσά (Πλατφόρμα, Συγχρονισμένες, Μικτό Συγχρονισμένων), με μια βουτιά του μάλιστα να βαθμολογείται με 7 10άρια! Ο Σακκαλής, εκτός από το χρυσό μετάλλιο στις Συγχρονισμένες με τον Τζιβόπουλο, κατέκτησε άλλο ένα στα 3 μέτρα, ενώ ήταν 2ος στη Πλατφόρμα και το Μικτό Συγχρονισμένων καταδύσεων.

"Είναι μια διοργάνωση που γίνεται για αθλητές μεγαλύτερους των 35 ετών. Το εσωτερικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικό και αξίζουν και στα δύο παιδιά συγχαρητήρια. Η συγκεκριμένη ευκαιρία που τους δόθηκε, να αθλούνται και να συμμετέχουν σε αγώνες ακόμα και σε μια ηλικία που συνήθως είναι δύσκολο για έναν αθλητή να βρει διοργάνωση, έρχεται και στην Ευρώπη και είναι πολύ σπουδαία καινοτομία".

TAGS ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ