ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι θριαμβευτές της Εθνικής πόλο στο SPORT24 από το Τόκιο: "Είμαστε καλύτεροι και θα πάρουμε το χρυσό"

Οι θριαμβευτές της Εθνικής πόλο στο SPORT24 από το Τόκιο: "Είμαστε καλύτεροι και θα πάρουμε το χρυσό"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο πολίστας της Εθνικής ομάδας, Άγγελος Βλαχόπουλος και ο αρχηγός αποστολής, Γιώργος Αφρουδάκης, μίλησαν στο SPORT24 και στον Παντελή Βλαχόπουλο από το Τόκιο για τη σπουδαία νίκη της Ελλάδας με 10-4 επί του Μαυροβουνίου και την πρόκριση στα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Μαζί τους σχολίασε τη μεγάλη νίκη και ο Νίκος Δεληγιάννης.

Η Εθνική Πόλο των Ανδρών πήρε το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά την επιβλητική εμφάνιση επί του Μαυροβουνίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά, έχοντας πλέον ως επόμενο εμπόδιο την Ουγγαρία.

Λίγη ώρα μετά το φινάλε του προημιτελικού της Ελλάδας, το SPORT24 μίλησε με τον Άγγελο Βλαχόπουλο και τον Γιώργο Αφρουδάκη. Στη συζήτηση πήρε μέρος κι ο -πρώην διεθνής τερματοφύλακας- Νίκος Δεληγιάννης.

Με την ιδιότητα του αρχηγού αποστολής, ο Γιώργος Αφρουδάκης εξήγησε πως "τα παιδιά το έκαναν να είναι εύκολο, αλλά πιστέψτε με επειδή ήμουν στον πάγκο, ήθελε πολύ μεγάλη διαχείριση και προσοχή για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς. Τα παιδιά δουλεύουν ακατάπαυστα, είναι όλοι σε υψηλό επίπεδο και είναι από τις λίγες φουρνιές παικτών, που έχουν τόσο μεγάλη ποιότητα και ταλέντο. Είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουν το χρυσό! Αλλά και σε αντίθετη περίπτωση, αυτή η ομάδα θεωρείται ήδη επιτυχημένη γιατί πολλοί μπορεί να πουν ότι είμαστε στους "4" και τελικά δεν πήραμε το μετάλλιο, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις να διεκδικείς μια θέση στο βάθρο.

Αυτά τα παιδιά, με τη δουλειά τους και μόνο, έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει. Είναι δύσκολο να διακριθείς, αλλά η Ελλάδα είχε παραδοσιακά μεγάλες ομάδες και επιτυχίες στο πόλο. Ξέρετε, βλέπω εδώ στο Τόκιο τους Σέρβους που είναι δύο μέτρα, τους Ούγγρους που είναι μεγάλα κορμιά, αλλά δεν έχουν την αντίληψη που έχουν οι Έλληνες και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το παιχνίδι μέσα στο νερό. Και το κυριότερο είναι ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίζει να διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για να πάρει αμέσως μετά τον λόγο ο Άγγελος Βλαχόπουλος, με τον διεθνή πολίστα να εξηγεί: "Δείξαμε πόσο το θέλαμε και πόσο αξίζαμε για να βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Ολυμπιακού Τουρνουά. Το Μαυροβούνιο δεν ήταν εύκολος αντίπαλος και το σκορ (10-4) δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας, αλλά όπως είπε κι ο Γιώργος, με την απόδοσή μας κάναμε τους αντιπάλους μας να μην μπορούν να αντιδράσουν. Έχουμε την τύχη να έχουμε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα (Μάνος Ζερδεβάς) και γενικότερα όλη η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να φτάσει ως το τέλος. Αλλά ακόμη δεν έχουμε τελειώσει! Πρέπει να μείνουμε προσωλημένοι στον στόχο μας και να προσέχουμε μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό (εννοεί για κορονοϊό) ώστε να εμφανιστούμε ακόμη πιο έτοιμοι στον μεγάλο ημιτελικό με την Ουγγαρία".

Η συζήτηση έκλεισε με την τοποθέτηση του Νίκου Δεληγιάννη, ο οποίος -κουβαλώντας την εμπειρία της δικής του συμμετοχής με την Εθνική Πόλο στους "4" των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας- είπε:

"Είναι τεράστια επιτυχία κι έχουμε... συνέχεια! Από την αρχή ήμουν ιδιαίτερα αισιόδοξος, χαρακτηρίστικα κιόλας υπεραισιόδοξος. Αλλά είναι τέτοια η πορεία, η ωριμότητα και η ποιότητα της ομάδας τέτοια, που δικαιολογούσε την αισιοδοξία μου. Ας μην προτρέχουμε τώρα όμως, ας μην βάζουμε έξτρα άγχος στα παιδιά.

Είναι σημαντικό πως κάθε φορά έχουμε διαφορετικό πρωταγωνιστή. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Μάνο (Ζερδεβά) να υπερασπίζεται την εστία μας. Όπως αντίστοιχα είναι σπουδαίο ότι βρίσκουμε λύση στην επίθεση σχετικά εύκολα, κάθε φορά κι ένα άλλο παιδί σκόραρε.

Νομίζω ότι τα παιδιά με τις δηλώσεις που έκαναν ήδη μετά το τέλος του αγώνα απέδειξαν πως δεν καταλαβαίνουν από άγχος. Έχουν ξεκάθαρους ρόλους, ευχαριστιούνται τα παιχνίδια, έτσι θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν. Δεν θα πρέπει να αλλάξουν το σετάρισμα που έχουν ήδη στο μυαλό τους, θα πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο. Είναι σε πολύ καλό δρόμο και η ποιότητά τους είναι τέτοια που δε νομίζω ότι χωρά αμφιβολία".

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ