ΒΟΛΕΪ

Το πρώτο σερβίς

Το πρώτο σερβίς

Το απόγευμα της Τετάρτης Άρης, Νίκη Αιγινίου, Παναθηναϊκός και Παναχαϊκή μπαίνουν στη μάχη των πλέι άουτ με έπαθλο της δύο θέσεις που οδηγούν στην παραμονή στην Α1.

Το πρώτο σερβις στο μίνι πρωτάθλημα της σωτηρίας θα έχουμε το βράδυ της Τετάρτης όπου η Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό και ο Άρης τη Νίκη Αιγινίου. Δύο ματς ζωής και θανάτου για τις ομάδες της Πάτρας και του Αιγινίου αφού εάν χάσουν και μάλιστα με καθαρό σκορ τότε τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα για την παραμονή τους.

Το πρώτο σερβίς
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι στην Πάτρα

Η Παναχαϊκή θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 20.00 στο γυμναστήριο της για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Όπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο με το ντέρμπι Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός, έτσι θα ξεκινήσουν και οι αγώνες των πλέι άουτ με τον Παναθηναϊκό να έχει ωστόσο σημαντικό προβάδισμα 6 βαθμών στη βαθμολογία που μεταφέρθηκε από την κανονική περίοδο.

Προπόνηση ο Μένιος

Η Παναχαϊκή προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ και ο Γιώργος Λυκούδης προσπαθεί να επαναφέρει στην ομάδα του τη διάθεση και την ψυχολογία που χρειάζεται για να παλέψει στα πλέι άουτ. Η επιστροφή του Μένιου Ρουμελιώτη στις προπονήσεις έχει ανεβάσει το ηθικό των πατρινών και ο έμπειρος αθλητής κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να βοηθήσει την ομάδα του παρότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να μείνει εκτός προπονήσεων για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου μετά τη νέα εξάρθρωση ώμου.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης δήλωσε για την πρεμιέρα των πλέι άουτ την Τετάρτη αλλά και για την κλήρωση των πλέι άουτ: «Η κλήρωση δεν ήταν καλή. Θα ήθελα το ματς με τον Παναθηναϊκό λίγο πιο πίσω στο πρόγραμμα. Επίσης στη συνέχεια έχουμε τρεις εκτός έδρας αγώνες και αυτό επίσης δεν είναι καλό. Τι ήταν εύκολο εφέτος για την ομάδα μου; Συνεχίζουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα για τη σωτηρία. Θα το παλέψουμε. Αφού η ομάδα μπόρεσε να νικήσει τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της κανονικής περιόδου γιατί να μην μπορούμε και τώρα; Θα είναι κομβικό ματς. Θα πως πολλές φορές πως θέλω ηρεμία στην ομάδα μου».

Ο Λυκούδης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων σε 14 στην Volleyleague: «Την ιδέα δεν την κατέβασε τυχαία η Παναχαϊκή. Θα βοηθήσει τις ομάδες πόλεις όπως η Παναχαϊκή, το Αιγίνιο, ο Παμβοχαϊκός, η Λαμία, η Αλεξανδρούπολη να πατήσουν γερά στα πόδια τους. Η Α2 ανδρών είναι πολύ υποβαθμισμένη και όποια ομάδα υποβιβαστεί θα γκρεμίσει ότι έχτιζε στην Volleyleague».

«Βήμα παραμονής αν νικήσουμε»

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη νίκη επί του Άρη εκτός έδρας με 3-0 σετ και πηγαίνει στην Πάτρα για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση της παραμονής. Αυτό θα το καταφέρει μόνο με νίκη. Ο Γιάννης Καλμαζίδης δε μπορεί να υπολογίζει ακόμα σε βοήθεια από τους Γιάννη Καπίρη, Δημήτρη Μανιόπουλο και αυτό θα συμβεί μόνο σε μεγάλη ανάγκη.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Θα ήθελα ο αγώνας με την Παναχαϊκή στην Πάτρα να είναι πιο πίσω στο πρόγραμμα. Μετά δεν έχουμε πρόβλημα γιατί έχουμε τρία συνεχόμενα ματς στην έδρα μας. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Σίγουρα θα είναι ένα ματς φωτιά αλλά όπως και στον αγώνα που δώσαμε στη Μίκρα κρατήσαμε σωστή τακτική και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Θα περάσουμε δύσκολα αλλά εάν πάρουμε καθαρή νίκη τότε θα κάνουμε μεγάλο βήμα για την παραμονή. Στην ομάδα μου υπάρχει κούραση. Εκτός από την πίεση και την ένταση έχουμε συνέχεια μετακινήσεις και αυτό μας επιβαρύνει».

Ο Καλμαζίδης αναφέρθηκε και στην πρόταση της Παναχαϊκής για αύξηση των ομάδων: «Δε με βρίσκει σύμφωνο η αύξηση των ομάδων. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Θα πρέπει να γίνει η μείωση και να γίνει πρωτάθλημα με 8 ή 10 ομάδες που θα είναι πολύ δυνατές με την προϋπόθεση πως θα αναβαθμιστεί και η Α2 ώστε να μην υπάρχει χαοτική διαφορά. Πρέπει να κάνουμε κάτι οργανωμένα και να κοιτάμε μπροστά και να μην έχουμε στο νου μας μόνο το σήμερα. Πιο σημαντική είναι η ποιότητα από την ποσότητα».

Ο Παναθηναϊκός στην ισοβαθμία

Ο Παναθηναϊκός με την Παναχαϊκή έχουν από μία νίκη με 3-1 σετ στην κανονική περίοδο. Οι πράσινοι με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έχουν το προβάδισμα λόγω πόντων σε πιθανή ισοβαθμία και σε περίπτωση νίκης θα βάλουν πολύ δύσκολα στην ομάδα της Πάτρας.

Το πρώτο σερβίς
INTIME SPORTS

Ματς με μεγάλη σημασία

Ο Άρης θα υποδεχτεί τη Νίκη Αιγινίου στον δεύτερο αγώνα της πρεμιέρας των πλέι άουτ. Το εντυπωσιακό είναι πως στον Άρη θα κάνει δεύτερο... ντεμπούτο ο Σπύρος Φίνος ο οποίος είχε απολυθεί μετά τον αγώνα των δύο ομάδων για την κανονική περίοδο την 15η αγωνιστική αλλά οι λόγοι δεν ήταν αγωνιστικοί αλλά οικονομικοί. Ο Άρης μετά από 9 συνεχόμενες ήττες έπεσε στα πλέι άουτ και έχει μπει στη μεγάλες περιπέτειες.

«Δικαίωση αλλά και πίκρα»

Ο Σπύρος Φίνος μίλησε για την επιστροφή του στον Άρη και υπενθύμισε πως και το Νοέμβριο ότι είχε αναλάβει πρώτη φορά οι «κιτρινόμαυροι» ήταν στην 11η θέση της βαθμολογίας και μετά από 5 νίκες και δύο ήττες στο τάι μπρέικ έφτασε στην 6η θέση. Όσο για την επιστροφή του ήταν μία δικαίωση: «Ετοιμαζόμουν να φύγω για τα Χανιά μαζί με τη σύζυγο μου για να δούμε λίγο τον υιό μας που παίζει στον ΣΦΠ Χανίων. Δέχτηκα το τηλέφωνο από τον Θωμά Γιώτα να επιστρέψω. Αισθάνθηκα δικαιωμένος. Από την άλλη έχω και μία πίκρα διότι εάν δεν είχα φύγει δεν θα φτάναμε έως εδώ. Μέσα σε δύο ημέρες μου ζητάνε ένα δεύτερο θαύμα. Οι παίκτες είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά. Μην ξεχνάτε πως η ίδια ομάδα νίκησε τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη 3-0 και τώρα λέμε πως ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί.

Ούτε ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγές παικτών. Οι ομάδες δεν λειτουργούν με κουμπιά αλλά με δουλειά, τακτική και ψυχολογία. Το ανακάτεμα που έχει γίνει στην ομάδα του Άρη έκανε κακό. Αυτό που θα επιθυμούσα είναι λίγο χρόνο. Και την πρώτη φορά που ανέλαβα την ομάδα είχα λίγο χρόνο να δουλέψουμε μαζί. Τουλάχιστον τώρα οι αθλητές με ξέρουν και τους ξέρω. Μου έκανε εντύπωση πως τα παιδιά στη σημερινή πρώτη προπόνηση μου χτυπούσαν την πλάτη και μου έδιναν κουράγιο αντί να τους δίνω εγώ δύναμη. Τους ευχαριστώ. Μαζί θα πολεμήσουμε».

Ο Φίνος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων σε 14: «Είναι πολύ καλό. Το βλέπω θετικά γιατί θα ανοίξει η πίτα για περισσότερες επαρχιακές ομάδες. Μία από αυτές είναι και τα Χανιά. Θα υπάρχουν περισσότερες ομάδες, περισσότερα παιχνίδια. Μετά είναι ζήτημα οργάνωσης αλλά νομίζω πως η Λίγκα έχει δείξει θετικά δείγματα και θα μπορέσει να ανταποκριθεί».

«Καλύτερο το ταξίδι»

Η Νίκη Αιγινίου προέρχεται από την ήττα 3-0 εντός έδρας από τον Φοίνικα Σύρου. Η ομάδα του Γιάννη Μέλκα μαζί με την Παναχαϊκή βρίσκεται σε μειονεκτική θέση καθώς είναι -6 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και -5 από τον Άρη.

Το πρώτο σερβίς
INTIME SPORTS

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Γιάννης Μέλκας δήλωσε: «Είναι δύσκολη η παραμονή μας αλλά θα το παλέψουμε. Είχαμε νικήσει τον Άρη σπίτι του με τον Φίνο προπονητή και τώρα ξαναγυρίζει. Πάντα οι αλλαγές προπονητών βοηθούν ψυχολογικά τις ομάδες. Θα γίνει δυνατό ματς. Θέλουμε πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί να είμαστε τελευταία αλλά το ευχαριστιόμαστε. Πολλές φορές το ταξίδι είναι καλύτερο από τον προορισμό».

Ο Μέλκας είπε για την αύξηση των ομάδων σε 14 στην Volleyleague: «Μόνο κέρδος μπορεί να υπάρξει από αυτή την αύξηση. Δε μιλάω ως προπονητής της Νίκης. Και να μην ήμουν το ίδιο θα έλεγα. Εγώ μάλιστα, θα πρότεινα η σεζόν 2014-15 να γίνει με 14 ομάδες, δηλαδή, να μην υποβιβαστεί κανείς και να ανέβουν δύο από την Α2 και μετά να πέφτουν τρεις και να ανεβαίνουν τρεις όσοι και οι όμιλοι της Α2 η οποία πρέπει να αναβαθμιστεί και να φτάσει πιο κοντά στην Volleyleague».

Προβάδισμα Άρη σε ισοβαθμία

Οι αγώνες των δύο ομάδων έχουν σημαντικό ρόλο και για την ισοβαθμία και για αυτό μετρούν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην κανονική περίοδο σημείωσαν από μία νίκη 3-2 σετ αλλά ο Άρης προηγείται στις πόντους με 205-197.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ