ΒΟΛΕΪ

Τα "λιοντάρια" πάνε Παγκόσμιο

Τα "λιοντάρια" πάνε Παγκόσμιο
2010 FIVB

Το Καμερούν έγινε η δεύτερη ομάδα από τη ζώνη της Αφρικής η οποία σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Πολωνία παρουσία του Ροζέ Μιλά.

Την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τρίτη φορά στην ιστορία του πανηγύρισε το Καμερούν το οποίο έγινε μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα η δεύτερη ομάδα από τη ζώνη της Αφρικής που σφράγισε το εισιτήριο της για τα γήπεδα της Πολωνίας.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που τα "λιοντάρια" θα παρευρεθούν στο μεγάλο ραντεβού του Παγκόσμιου βόλεϊ μετά το 1990 (15η θέση) και το 2010 (13η θέση).

Για να συμβεί αυτό το Καμερούν χρειάστηκε τη βοήθεια της Νιγηρίας. Τα λιοντάρια επιβλήθηκαν με 3-0 σετ επί της Γκαμπόν και ήθελαν η Νιγηρία να πάρει ένα σετ από την Αλγερία. Έτσι, έγινε και με καλύτερο συντελεστή σετ το Καμερούν προκρίθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μιλά και το πριμ

Στον αγώνα με την Γκαμπόν παρευρέθηκε και ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Αντούμ Γκαρούα, αλλά και ένας αθλητής θρύλος του ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον Ροζέ Μιλά ο οποίος ήταν στο γήπεδο και πανηγύρισε και εκείνος με τη σειρά του τη μεγάλη πρόκριση. Από την πλευρά του ο υπουργός αθλητισμού φρόντισε να ανταμείψει και οικονομικά τους παίκτες της ομάδας.

Ο κ. Γκαρούα έδωσε ένα πριμ ύψους 100.000 δολαρίων.

Τα "λιοντάρια" πάνε Παγκόσμιο

Τα μεγάλα ραντεβού του Καμερούν

Έπειτα από την πρόκριση και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του βόλεϊ το Καμερούν θα έχει ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι.

Τα "λιοντάρια" θα συμμετάσχουν σε δύο μεγάλες διοργανώσεις. Η ποδοσφαιρική ομάδα θα αγωνιστεί στο μουντιάλ της Βραζιλίας όπου θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια, την Κροατία και το Μεξικό. Παράλληλα, η ομάδα βόλεϊ θα παίξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του βόλεϊ στα γήπεδα της Πολωνίας. Αν μη τι άλλο μια μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό της χώρας.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο Αντούμ Γκαρούα. "Ήρθα εδώ για να σας δώσω συγχαρητήρια εκπροσωπώντας τόσο την κυβέρνηση, όσο και τους κατοίκους της χώρας. Είναι μεγάλη υπόθεση για τη χώρα η συμμετοχή σας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ