ΒΟΛΕΪ

Σωτήρχος: "Το μυαλό μας δεν ήταν στην... καλντέρα"

Σωτήρχος: "Το μυαλό μας δεν ήταν στην... καλντέρα"
INTIME SPORTS

Ο Τέλης Σωτήρχος τόνισε πως λογικό ήταν να δυσκολευτεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ηρακλή Κηφισιάς, ενώ ζήτησε από τις παίκτριές του να έχουν το μυαλό τους στο κεφάλι εν όψει ΑΕΚ.

Αποστολή στη Σαντορίνη: Στέλιος Χαρτζουλάκης

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού:

" Εκτός από την δική μας κόπωση είχαμε από την άλλη να αντιμετωπίσουμε και τον ξεκούραστο αντίπαλο. Τα κορίτσια ξεπέρασαν τον εαυτό τους και την κούραση τους και πήραν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στην αρχή είχαμε κακή υποδοχή, αλλά βελτιωθήκαμε και πήραμε δύσκολα το 2ο σετ. Μετά όλα κύλησαν πιο εύκολα. Τώρα χρειαζόμαστε ξεκούραση και ηρεμία. Αύριο στον τελικό είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε Κυπελλούχοι, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Με βάση την εικόνα μας στους τελικούς της Α1 κόντρα στην ΑΕΚ, μπορούμε. Δεν λέω ότι το μυαλό μας ήταν στην...καλντέρα, αλλά σίγουρα έπρεπε να δείξουμε υπομονή, επιμονή, πίστη και συγκέντρωση και τελικά τα καταφέραμε. Λογικά, η ΑΕΚ θα περάσει εύκολα και θα είναι η 4η φορά που θα παίξουμε οι δύο ομάδες μέσα σε 10 ημέρες. Να κρατήσουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας γιατί θα είναι κάτι τρομερό να κατακτήσουμε το πρώτο μας νταμπλ".

H αρχηγός του Ολυμπιακού Δήμητρα Γιακουμή σχολίασε: " Ξεκινήσαμε πάρα πολύ νωθρά μπήκαμε, κουρασμένες στο παιχνίδι και ο Ηρακλής δεν μας επέτρεψε να βρούμε τον ρυθμό μας. Στη συνέχεια, όμως, βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να το ξεπεράσουμε. Βρήκαμε ρυθμό μας και τον επιβάλαμε στο παιχνίδι για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Γνωρίζαμε ότι ο Ηρακλής θα ερχόταν καλά προετοιμασμένος, είναι μια πολύ καλή ομάδα, μας πίεσε στο σέρβις, χάλασε την υποδοχή μας και δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις. Θεωρώ ότι καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν η ισοφάριση γιατί άλλαξε η ψυχολογία μας, πατήσαμε καλύτερα στα πόδια και πλέον κάνουμε σχέδια για τον αυριανό τελικό που ελπίζω να είμαστε και πάλι οι νικήτριες".

Η Σοφία Κοσμά δήλωσε: " Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου, τα καταφέραμε σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Έπρεπε να μπούμε με αυτοπεποίθηση, αλλά στο πρώτο σετ δεν παίξαμε καλά καθώς μας βγήκε η κούραση και το άγχος. Στα επόμενα σετ δείξαμε πως είμαστε πρωταθλήτριες, παίξαμε συγκεντρωμένες, επιβάλαμε τον ρυθμό μας και τη δύναμη μας και καταφέραμε να πάρουμε ένα καθαρό σκορ απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ο Ηρακλής ήταν ξεκούραστος και είχε τον χρόνο να μας διαβάσει, αλλά εμείς δείξαμε πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε. Στον τελικό, λογικά απέναντι στην ΑΕΚ, πάμε να το... ξανακάνουμε, αν και θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δεν είχαμε εύκολο ημιτελικό όπως θα έχει η ΑΕΚ, αλλά μάλλον θα μας βοηθήσει αυτό. Θέλουμε το νταμπλ για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό".

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου σημείωσε: " Ήμασταν έτοιμες αγωνιστικά γι' αυτό το παιχνίδι, αλλά μετά από μια εβδομάδα έντονη, ήμασταν λίγο κουρασμένες. Μπήκαμε λοιπόν λίγο νωχελικά στο πρώτο σετ, αλλά ευτυχώς βρήκαμε αγωνιστικότητα και ψυχολογία για να κερδίσουμε τα επόμενα σετ και το παιχνίδι. Δείξαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ καθώς στο πρωτάθλημα ήμασταν πίσω με 2-0 στις νίκες, αλλά το ανατρέψαμε, κερδίσαμε με 3-2 και αυτό έκανε το πρωτάθλημα πιο γλυκό. Πιστεύω στην ομάδα μου και σίγουρα ο Ολυμπιακός αξίζει φέτος το νταμπλ. Όλες οι κοπέλες το θέλουμε πάρα πολύ και εύχομαι αύριο να είμαστε και Κυπελλούχες".

Η πασαδόρος του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου είπε: " Δεν δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά το τελευταίο διάστημα είμαστε συνεχώς σε σταδιακή άνοδο. Αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θα κριθεί στην καρδιά και στην ψυχή. Το βόλεϊ είναι ένα ομαδικό άθλημα και πρέπει η μία να καλύπτει την άλλη συμπαίκτρια σε κάθε φάση. Πρέπει να βγάλουμε και αύριο το ίδιο πάθος γιατί μπορεί να κάναμε το 3-0 στα πλέι οφ της Α1 , αλλά ο τελικός του Κυπέλλου θα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό".

Η Βουλγάρα ακραία Ράντι Τένεβα σχολίασε: " Πίστευα και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στο νταμπλ και αύριο θα τα δώσουμε όλα για την επίτευξη αυτούς του στόχου. Θέλει μεγάλη συγκέντρωση και να δείξουμε ότι το θέλουμε πιο πολύ από τον αντίπαλο. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, προσωπικά προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη μέσα στο παιχνίδι και να είμαστε όλες οι αθλήτριες δεμένες για να νικήσουμε".

Όσο για το τι θα ακολουθήσει, εάν πάρει ο Ολυμπιακός το νταμπλ, η Χριστουδούλου, προανήγγειλε... πάρτι, ενώ η Τένεβα, κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας: " Είμαι σοβαρή κοπέλα, δεν κάνω τρέλες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ