ΒΟΛΕΪ

Πρόστιμο στην Παναχαϊκή

Πρόστιμο στην Παναχαϊκή

To Moνομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τιμώρησε συνολικά με 2500 ευρώ την ομάδα βόλεϊ των ανδρών της Παναχαϊκής και με τετράμηνο αποκλεισμό τον στατιστικολόγο της, Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Παναθηναϊκό, ο στατιστικολόγος της γηπεδούχου ομάδας είχε επιτεθεί στον τιμ μάνατζερ του Τριφυλλιού. Για αυτόν τον λόγο είχε κληθεί ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος από την ΕΣΑΠ.

Παράλληλα, είχε κληθεί και η Παναχαϊκή για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της αφού το παιχνίδι είχε διακοπεί τέσσερις φορές.

Τελικά η ομάδα της Πάτρας τιμωρήθηκε με 2.500 ευρώ πρόστιμο και ο στατιστικολόγος της ομάδας με τετράμηνο αποκλεισμό από όλα τα γήπεδα.

Την ίδια ώρα ο τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού αθωώθηκε.

Αναλυτικά η απόφαση:

To Moνομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ (ΜΠΔΟ/ΕΣΑΠ) αποφάσισε:

1.Δικάζοντας βάση σχετικών εγγράφων (φύλλο αγώνα και έκθεση κομισάριου του αγώνα Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός της 9 Απριλίου 2014) και του από 15 Απριλίου 2014 εγγράφου απολογητικού υπομνήματος του εγκαλουμένου σωματείου (άρθρο 37 ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ σε συνδυασμό με άρθρο 5 πειθαρχικού δικαίου ΕΟΠΕ) επιβάλει στο ΤΑΑ Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2000) ευρώ για την συμπεριφορά των φιλάθλων του στον ανωτέρω αγώνα (άρθρα 21 παρ. α πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ). Επίσης επιβάλει ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, όταν αγωνίζεται η ομάδα του, διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών στον στατιστικολόγο του πρώτου εγκαλούμενου σωματείου κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο (άρθρο 46 του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ) και στο ΤΑΑ Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1000) ευρώ για την συμπεριφορά του δεύτερου εγκαλούμενου – στατιστικολόγου του κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου (άρθρο 46 του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ).

Κατά συγχώνευση των χρηματικών ποινών η συνολική χρηματική ποινή που επιβάλλεται στο ΤΑΑ Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 ανέρχεται στο ποσό των δυόμιση χιλιάδων (2.500€) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 46 παρ. 3 του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ, η ποινή του αποκλεισμού στους υπαιτίους με ποινή απαγόρευσης εισόδου, ισχύει από τον επόμενο κατά σειρά, από την έκδοση της απόφασης, αγώνα του πρωταθλήματος και (εφόσον δεν έχει εκτιθεί στο σύνολο της εντός της αγωνιστικής περιόδου στην οποίο εκδόθηκε η απόφαση) εκτίεται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

2.Δικάζοντας βάση σχετικών εγγράφων (φύλλο αγώνα και έκθεση κομισάριου του αγώνα Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός της 9 Απριλίου 2014) και του από 15 Απριλίου 2014 εγγράφου απολογητικού υπομνήματος του εγκαλουμένου σωματείου (άρθρο 37 ειδικού πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΠ σε συνδυασμό με άρθρο 5 πειθαρχικού δικαίου ΕΟΠΕ) απαλλάσσει τον εγκαλούμενο team manager του ΤΑΑ Παναθηναϊκός κ. Γεώργιο Αλεξανδρή, καθόσον από την αποδεικτική διαδικασία (συμπεριλαμβανομένου και του αποσπάσματος βίντεο του αγώνα το οποίο εκτιμήθηκε ως «δικαστικό τεκμήριο» άρθρο 4 παρ. 7 Πειθαρχικού Δικαίου ΕΟΠΕ) κρίθηκε ότι, συντρέχει λόγος αποκλεισμού του πειθαρχικά εγκαλουμένου χαρακτήρα της πράξεως κατά αναλογική εφαρμογή του άρθρου 308 παρ. 3 του Π.Κ.

Συνακόλουθα απαλλάσσεται και το ΤΑΑ Παναθηναϊκός για την συμπεριφορά του παραπάνω εγκαλούμενου team manager.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ