LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-3: Οι πράσινοι πέρασαν με άνεση από το Παλατάκι και είναι αγκαλιά με τον τίτλο του League Cup "Νίκος Σαμαράς"

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-3: Οι πράσινοι πέρασαν με άνεση από το Παλατάκι και είναι αγκαλιά με τον τίτλο του League Cup "Νίκος Σαμαράς"
Ο Θοδωρής Βουλκίδης πανηγυρίζει πόντο του Παναθηναϊκού στο Παλατάκι INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε δυσκολίες στο Παλατάκι, όπως και στα ημιτελικά της Volley League έφυγε με το διπλό (0-3) και την Κυριακή (07/04, 17:00) έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τέταρτο League Cup "Νίκος Σαμαράς" στην ιστορία του.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ξανά τη φετινή σεζόν ότι είναι ανώτερος από τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά τα δύο διπλά στο Παλατάκι για τους ημιτελικούς της Volley League ανδρών, έκανε ακόμα ένα και βρίσκεται πλέον με τον τίτλο του League Cup "Νίκος Σαμαράς".

Οι "πράσινοι" εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες και τα πολλά λάθη του ΠΑΟΚ στην επίθεση πήραν τη νίκη με 3-0 και χρειάζονται δύο σετ στη ρεβάνς της Κυριακής (07/04, 17:00) στο Μετς για να κατακτήσουν το τέταρτο τρόπαιό τους στον θεσμό.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο συγκεντρωμένος από τον ΠΑΟΚ στο ματς, παρά τα πολλά λάθη του στο σερβίς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι πέντε από τους πρώτους οκτώ κερδισμένους πόντους του Δικέφαλου προήλθαν από χαμένα σερβίς του "τριφυλλιού".

Οι "πράσινοι" με τον Γίρι Κόβαρ σε μεγάλη μέρα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα αρχικώς 7-10 και ύστερα 11-15, με τους "ασπρόμαυρους" να μην μπορούν να βρουν λύσεις στην επίθεση, παρά μόνο με τους Τρούχτσεφ και Φαν Χάρντερεν.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το +4 μέχρι και το 16-20, το οποίο χάρις τους πρώτους πόντους του Ερνάντεζ μετατράπηκε γρήγορα σε 18-24 με τον "τριφύλλι" να κρατάει την τύχη στα χέρια του έχοντας έξι set ball.

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 5-0 έβαλε την πίεση στην πλευρά των "πρασίνων" (23-24), αναγκάζοντας τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Ανδρεόπουλο, να καλέσει εσπευσμένα time out προκειμένου να "καθαρίσει" το μυαλό των παικτών του. Πράγμα που έγινε, καθώς στην επιστροφή τους στο τάραφλεξ ο Γίρι Κόβαρ έδωσε το πρώτο σετ στους "πράσινους" (23-25).

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 6-6, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα (7-6 με τον δεύτερό του άσο στο ματς. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός αρχικώς ισορρόπησε το ματς και στη συνέχεια έχτισε μια διαφορά τριών πόντων (12-15) που όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει, αλλά την επέκτεινε στους πέντε (13-18, 15-20).

Το Τριφύλλι άντεξε στην αντεπίθεση του Δικέφαλου (19-22), με το χαμένο σερβίς του ΠΑΟΚ σε οριακό σημείο (21-24) να κάνει ευγενική χορηγία το σετ στους φιλοξενούμενους χωρίς να ιδρώσουν (21-25).

Το τρίτο σετ ήταν μια ακτινογραφία των δύο πρώτων, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν μέχρι τα μισά του σετ να ξεμακρύνουν (5-7 και 12-11 τα μεγαλύτερα προβαδίσματα). Εκεί μίλησε για ακόμα μια φορά η ατομική ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ, μπλοκ, να μην είναι σε καλή βραδιά, το "τριφύλλι" πήρε διαφορά ασφαλείας +2 και +3, την οποία κράτησε μέχρι τέλους.

Ο Ερνάντεζ ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς και αυτός που τελείωσε με προσωπικό πόντο το τρίτο σετ (21-25).

Τα σετ: 23-25, 21-25, 21-25

TAGS LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ