VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Παναθηναϊκός βόλεϊ γυναικών: Η Παπαφωτίου ξανά στα πράσινα

Η Αθηνά Παπαφωτίου
Η Αθηνά Παπαφωτίου EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ενίσχυσε σημαντικά το ρόστερ του στο βόλεϊ γυναικών αφού συμφώνησε με την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία θα φορέσει ξανά τα πράσινα μετά από δέκα χρόνια.

Το σημαντικότερο κομμάτι του παζλ για το ρόστερ της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού της επόμενης περιόδου μπήκε στη θέση αφού αφού η Αθηνά Παπαφωτίου θα ντυθεί ξανά στα πράσινα μετά από δέκα χρόνια.

Η 31χρονη πασαδόρος (1,80μ.), έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετό καιρό, μετά από επτά χρόνια στο εξωτερικό είπε το "ναι" και θα ενισχύσει σημαντικά το Τριφύλλι ενόψει της νέας περιόδου. Η Παπαφωτίου ξεκίνησε από τον Ηλυσιακό και ακολούθησαν η Αγία Παρασκευή και ο Πανιώνιος.

Τη σεζόν 2010-11 φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα. Το ίδιο έκανε και την επόμενη χρονιά με την ΑΕΚ. Στην Ένωση παρέμεινε για τρία χρόνια πριν πάρει την απόφαση να πάει στο εξωτερικό.

Το 2014 πήγε στη γερμανική Allianz MTV της Στουτγκάρδης, με την οποία κέρδισε το κύπελλο την σεζόν 2014/15. Η επόμενη διετία την βρήκε στην Γαλλία με την Μιλούζ. Τη σεζόν 2017-18 ξεκίνησε τη σεζόν στην Κονελιάνο και στη συνέχεια στην Πολωνία. Η επόμενη σεζόν τη βρήκε στην Μιλούζ, ενώ πέρσι έπαιξε ξανά στην Γερμανία.

Με την μεταγραφή της Παπαφωτίου ο Παναθηναϊκός δυναμώνει σημαντικά για τη νέα περίοδο αφού ήδη έχει δημιουργήσει το πιο δυνατό ρόστερ του της τελευταίας δεκαετίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πράσινοι έχουν ανακοινώσει τις μεταγραφές των Στεπανένκο και Γκροθούες, ενώ θα αποκτηθεί και μία ακόμα ξένη κεντρική. Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά έχει ανακοινωθεί η απόκτηση των Ρόγκα, Κωνσταντίνου και Παπαστεργίου, η παραμονή των Χαντάβα, Τσιτσιγιάννη, Μεταξά. Η Ξηντάρα έχει συμβόλαιο για του χρόνου, ενώ συμφωνία υπάρχει και με την Κωνσταντέλου και θα αποκτηθεί μία ακόμα πρωτοκλασάτη Ελληνίδα κεντρική.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2021-22

Διαγώνιες: Μαργαρίτα Στεπανένκο(Ουκρανία-Αζερμπαϊτζάν), Mαρία Τσιτσιγιάννη

Ακραίες: Μάρεθ Γκροθούες(Ολλανδία), Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Εύα Χαντάβα

Πασαδόροι: Αθηνά Παπαφωτίου, Πηνελόπη Παπαστεργίου

Λίμπερο: Πέννυ Ρόγκα, Ξηντάρα Εβίτα

Κεντρικές: Ναταλία Μεταξά, Βερόνικα Τρίνκοβα(Τσεχ), Έμιλυ Κωνσταντέλου

Προπονητής: Απόστολος Οικονόμου

Photo credits: Eurokinissi

TAGS VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ